Lexus RZ 450e: Το ηλεκτρικό SUV αποκαλύπτεται

Lexus RZ 450e: Το ηλεκτρικό SUV αποκαλύπτεται

Κώστας Μπιτσικώκος
Lexus RZ 450e: Το ηλεκτρικό SUV αποκαλύπτεται
Πλησιάζει η πρεμιέρα του RZ 450e, το οποίο εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που χαρίζουν τετρακίνηση.

Την πρώτη φωτογραφία που αποκαλύπτει το πίσω μέρος του RZ δημοσιοποίησε η Lexus. Το μεσαίο, αμιγώς ηλεκτρικό, SUV θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 20 Απριλίου και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και την Αμερική εντός του 2022. Στην εικόνα βλέπουμε το γεμάτο ακμές αμάξωμα, τη διπλή πίσω αεροτομή, τη LED λωρίδα στην ουρά, τους μεγάλους τροχούς και τη θύρα για τη φόρτιση στο εμπρός αριστερό φτερό.

Κάτω από το όνομα της έκδοσης RZ 450e υπάρχει το λογότυπο «DIRECT4», το οποίο σημαίνει ότι το premium SUV εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που του χαρίζουν τετρακίνηση. Το RZ 450e βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα e-TNGA με τα Toyota bZ4X και Subaru Solterra, όμως είναι πιο πολυτελές. Η μπαταρία χωρητικότητας 71,4 kWh προσφέρει αυτονομία κοντά στα 500 χλμ.

Κύριο χαρακτηριστικό στο εσωτερικό είναι το τιμόνι Yoke, το οποίο θυμίζει κάτι από Formula 1. Η σχεδίασή του επιτρέπει στον οδηγό να έχει καλύτερη οπτική επαφή με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που βρίσκεται ακριβώς από πίσω. Ανάλογο τιμόνι τύπου «πεταλούδας» διαθέτει και το νέο Tesla Model S, με αρκετούς να εκφράζουν πάντως τις αντιρρήσεις τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!