EWC: Μεγάλη νίκη της Yoshimura Suzuki στον 24ωρο του Le Mans (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Yoshimura Suzuki κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα στον διάσημο 24ωρο του Le Mans η Yoshimura Suzuki SERT Motul κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο ιστορικός αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής Μοτοσικλετών πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16-17 Απριλίου για 45η φορά και μάλιστα με θεατές, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Η ομάδα της Suzuki μπήκε στον αγώνα δυνατά και με αέρα πρωταθλήτριας με τους Γκρέγκ Μπλάκ, Σιλβέν Γκουιντολί και Ξαβιέ Σιμεόν, ήταν ανάμεσα στους πρώτους στην αρχή του αγώνα, Μετά από περίπου έξι ώρες κατάφερε να περάσει στην κορυφή και να οδηγήσει τον αγώνα μην μπορώντας όμως να φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας. Τελικά, διαχειρίστηκε το προβάδισμά της παρά το γεγονός ότι είχε και μια άτυχη στιγμή όταν έμεινε από καύσιμο και κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η ομάδα της YART Yamaha με αναβάτες τους Κάρελ Χάνικα, Νίκολο Κάνεπα και Μάρβιν Φρίντζ. Οι τρεις αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha κινήθηκαν πολύ γρήγορα και ίσως θα μπορούσαν να είχαν διεκδικήσει τη νίκη αν δεν είχαν αντιμετωπίσει ένα σημαντικό πρόβλημα στην εκκίνηση του αγώνα. Στην 3η θέση τερμάτισε η ομάδα της FCC TSR Honda με τους Μάικ Ντι Μέλιο, Τζος Χούκ και Τζίνο Ρέα. Η ομάδα οδήγησε την κούρσα στις πρώτες ώρες του αγώνα, ωστόσο πολλά τεχνικά προβλήματα τους ανάγκασαν να υποχωρήσουν στην 3η θέση του βάθρου.

Μια από τις πολύ σημαντικές εγκαταλείψεις ήταν εκείνη της εργοστασιακής ομάδας της BMW Motorrad WET, όπως και εκείνη της Team Moto Ain η οποία μάλιστα ενεπλάκη σε ένα ατύχημα στην έναρξη του αγώνα. Ο Μπράντλευ Σμίθ ξεκίνησε τον αγώνα έχοντας ένα μικρό πρόβλημα στη Yamaha του και δεν μπόρεσε να τον αποφύγει ο Κριστόφ Σιγκνούρ που ερχόταν από πίσω με αποτέλεσμα να συγκρουστούν και να τραυματιστεί ο Βρετανός. Ο πρώην αναβάτης MotoGP μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Ο έμπειρος Γάλλος αναβάτης της ομάδας Yoshimura Suzuki, Σιλβάν Γκουιντολί, μίλησε για τη νίκη της ομάδας: «Ήταν φανταστικά, πολύ κουραστικά με μεγάλο ανταγωνισμό από τους αντιπάλους, έπρεπε λοιπόν να πιέζουμε συνεχώς. Για 24 ώρες ήμασταν σε πλήρη ταχύτητα με μικρό πλεονέκτημα στον αγώνα, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε. Οι αγώνες αντοχής είναι ομαδικό άθλημα και χωρίς τη βοήθεια των μηχανικών, των συνοδηγών και της ομάδας δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τίποτα. Αισθάνομαι τυχερός που είμαι μέλος της ομάδας. Τα πάμε καλά και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Το πέσιμο της καρό σημαίας στον διάσημο αγώνα του Le Mans.