Formula E: H Nissan αποκτά τον πλήρη έλεγχο της eDams

Formula E: H Nissan αποκτά τον πλήρη έλεγχο της eDams
H ιαπωνική φίρμα παίρνει τον έλεγχο των λειτουργικών δραστηριοτήτων της ομάδας στο πρωτάθλημα αμιγώς ηλεκτρικών μονοθεσίων.

Πίσω στο 2018, η Nissan μπήκε στον κόσμο της Formula E, το πρώτο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων, σε συνεργασία με την e.dams. H ιαπωνική εταιρεία πήρε τη θέση της Renault στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και είχε πλήρη ονομασία Nissan e.dams. Πρόσφατα ανακοίνωσε τη μελλοντική δέσμευσή της στο θεσμό, καθώς θα πάρει μέρος και στη νέα εποχή της Formula E, με το μονοθέσιο νέας γενιάς που θα χρησιμοποιείται από την 9η σεζόν, αυτή του 2022-2023. Η εποχή αυτή θα έχει διάρκεια συνολικά τρία χρόνια.

Το Ambition 2030 είναι το σχέδιο της Nissan που ορίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα. Η εξαγορά της e.dams είναι τo επόμενο φυσικό βήμα για τoν Ιάπωνα κατασκευαστή στη Formula E. Η έδρα της ομάδας είναι στο Λε Μαν της Γαλλίας και δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει από την επόμενη χρονιά. Μάλιστα, η αλλαγή ιδιοκτησίας και η νέα διοικητική δομή θα έχουν άμεση ισχύ. Ο Τομάσο Βόλπε, γενικός διευθυντής της Nissan Formula E, θα αναλάβει πλέον και διευθύνων σύμβουλος στην e.dams.

Nissan Formula E

Ο COO της Nissan, Ασουάνι Γκούπτα, δήλωσε: «Είμαστε στις αγωνιστικές πίστες για περισσότερα από 85 χρόνια και η επιθυμία μας για συνεχείς νίκες, μας δίνει περαιτέρω ώθηση. Μαθαίνουμε καθώς αγωνιζόμαστε και ο αδυσώπητος ρυθμός της τεχνολογικής προόδου που οδηγεί το πρωτάθλημα της Formula E θα μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες να βελτιώσουμε και να αναπτύξουμε ακόμα καλύτερα αυτοκίνητα για το αγοραστικό κοινό. Η απόκτηση της ομάδας e.dams όχι μόνο επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στη Formula E, αλλά και στον συναρπαστικό, υψηλών επιδόσεων κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού εν γένει. Αλλά δεν μας αρέσει μόνο να ανταγωνιζόμαστε. Είμαστε επίσης παθιασμένοι με την παροχή καινοτόμων και συναρπαστικών εμπειριών οδήγησης, αποδεικνύοντας παράλληλα τη δέσμευσή μας για μηδενικές εκπομπές ρύπων και βιώσιμες λύσεις. Αυτή η εξαγορά θα μας ενδυναμώσει περαιτέρω στους στρατηγικούς στόχους ηλεκτροκίνησης της εταιρεία μας».

Nissan Formula E

Η Nissan σκοπεύει να μεταφέρει την τεχνογνωσία της από τις πίστες στους δρόμους, επενδύοντας σε ολοένα και περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Το νέο της όχημα δίχως να έχει θερμικό κινητήρα είναι το Ariya. H ιαπωνική μάρκας σκοπεύει μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030 να «εξηλεκτρίσει» όλη τη γκάμα της , ενώ ο απώτερος στόχος της είναι να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050.

Μέχρι στιγμής στην 8η σεζόν της Formula E, η Nissan βρίσκεται στην 8η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 8 βαθμούς. Επόμενος αγώνας για το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα μονοθεσίων είναι το ePrix Μονακό στις 30 Απριλίου.

Φωτογραφίες: Nissan

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!