Nissan Ariya: Το καλοκαίρι στην Ελλάδα, σε τέσσερις εκδόσεις

Κώστας Μπιτσικώκος
Nissan Ariya: Το καλοκαίρι στην Ελλάδα, σε τέσσερις εκδόσεις
Ο Εμπορικός Διευθυντής της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης, Μάριος Μπαρκής, μιλάει στο gmotion by gazzetta για το ηλεκτρικό SUV, το δίκτυο φόρτισης αλλά και τον – επίσης ηλεκτρικό – διάδοχο του Micra.

Στα τέλη του 2010 η Nissan παρουσίασε στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ το Leaf, με την ευρωπαϊκή αγορά να ακολουθεί το επόμενο έτος. Το μηδενικών ρύπων χάτσμπακ γνώρισε μεγάλη απήχηση, κατακτώντας τον τίτλο του best-seller ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία της στην ηλεκτροκίνηση, η Nissan λανσάρει δίπλα στο Leaf (που βρίσκεται πλέον στη δεύτερη γενιά του), το Ariya.

Πρόκειται για ένα coupe SUV μήκους 4,6 μέτρων, το οποίο είναι διαθέσιμο τόσο σε προσθιοκίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις. Ο Μάριος Μπαρκής, Εμπορικός Διευθυντής της Nissan στην Ελλάδα, μίλησε στο gmotion by gazzetta για το Ariya, αλλά και τον αντικαταστάτη του Micra, το οποίο θα είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

Πότε θα υποδεχτούμε το Ariya στην ελληνική αγορά; Ποια θα είναι η διαθεσιμότητά του στη χώρα μας και σε ποιο κοινό απευθύνεται;

Η άφιξη του ολοκαίνουργιου Nissan Ariya αναμένεται το ερχόμενο καλοκαίρι. Η γκάμα του Ariya θα περιλαμβάνει τέσσερις εκδόσεις, καλύπτοντας στο έπακρο τις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών. Με το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το Ariya θα προσφέρει μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία μηδενικών εκπομπών, για μια ποικιλία τρόπων ζωής. Το δικίνητο μοντέλο Ariya 63kWh είναι ιδανικό για αυτούς που αναζητούν ποιότητα και στυλ στο επόμενης γενιάς EV τους, για αστικές και προαστιακές μετακινήσεις. Τα δικίνητα μοντέλα του Ariya 87kWh αποτελούν επέκταση των 63kWh, με ένα αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης και πρόσθετη εμβέλεια, για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν σε μεγαλύτερες διαδρομές.

Nissan Ariya

Το τετρακίνητο Ariya e-4ORCE 87kWh θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία, σε συνδυασμό με άφθονη ισχύ, χάρη στην τεχνολογία e-4ORCE. Κορυφαίο στη γκάμα, το Ariya e-4ORCE 87kWh Performance θα επωφεληθεί από υψηλότερη απόδοση ισχύος και θα αποτελέσει την επιτομή του καλύτερου συνδυασμού τεχνολογίας και επιδόσεων. Σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα του μοντέλου, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στην προβλεπόμενη ζήτηση.

Μάριος Μπαρκής

Σας προβληματίζει o ελάχιστος αριθμός δημοσίων ταχυφορτιστών στην Ελλάδα;

Αναμφίβολα τα κίνητρα που έχουν θεσπιστεί από την Πολιτεία για την ηλεκτροκίνηση, κάνουν σήμερα πολύ πιο προσιτή την απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος. Ωστόσο, η δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου για την ανάπτυξη δημοσίως προσβάσιμων υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι εξίσου σημαντική και πρέπει να γίνουν πολλά και προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο διάδοχος του Micra θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πώς κρίνετε την κίνηση αυτή;

Πράγματι, η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα την έλευση ενός ολοκαίνουργιου compact ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που προορίζεται για την Ευρωπαϊκή αγορά. Ο διάδοχος του Nissan Micra θα κατασκευαστεί στη νέα πλατφόρμα CMF B-EV, που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα και θα ενισχύσει περαιτέρω τη μελλοντική γκάμα των εξηλεκτρισμένων μοντέλων μας. Περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο, συμπεριλαμβανομένης της ονομασίας του, της χρονικής στιγμής για το λανσάρισμά του, και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, θα δημοσιευτούν σε εύθετο χρόνο.

Nissan Micra

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!