Κυβέρνηση για Αττική Οδό: «Οι πολίτες δικαιούνται και αποζημίωση και διεκδικήσεις»

Κυβέρνηση για Αττική Οδό: «Οι πολίτες δικαιούνται και αποζημίωση και διεκδικήσεις»
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η αποζημίωση των 2.000 ευρώ δεν αναιρεί το δικαίωμα αγωγής εναντίον της Αττικής Οδού για τον εγκλωβισμό τον περασμένο Ιανουάριο.

Τη θέση της κυβέρνησης ότι η καταβολή της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ για κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου δεν συνιστά αποποίηση περαιτέρω αξιώσεων, εξέφρασε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι πρόκειται για «δύο πράγματα που δεν πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Οικονόμου όταν ρωτήθηκε σχετικά κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Οι πολίτες δικαιούνται να έχουν τις όποιες διεκδικήσεις τους επιτρέπει ο νόμος και ταυτόχρονα την αποζημίωση αυτή, με τον τρόπο τον οποίο ανακοινώθηκε και σχεδιάστηκε. Μία αποζημίωση που εν πολλοίς επιβλήθηκε τότε και από τη δημόσια παρέμβαση του Πρωθυπουργού. Είναι δύο πράγματα που δεν πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους».

Μία αποστροφή του κειμένου στην απόδειξη είσπραξης των 2.000 ευρώ είχε ερμηνευτεί από νομικούς ότι αποτελεί δήλωση αποποίησης περαιτέρω αξιώσεων από την Αττική Οδό. Συγκεκριμένα στην απόδειξη είσπραξης αναφέρεται:

«Yπό την επιφύλαξη της καταβολής του ποσού των δύο χιλιάδων Ευρώ (2.000,00€) στον υποδειχθέντα τραπεζικό λογαριασμό μου με IBAN… που τηρώ στην Τράπεζα…, δηλώνω ότι το ως άνω ποσό θα μου καταβληθεί για το ανωτέρω συμβάν και συνιστά εύλογη χρηματική ικανοποίηση για την στενοχώρια και την ταλαιπωρία που υπέστην εξαιτίας της παραμονής μου, την 24/25 Ιανουαρίου 2022, στον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!