Αττική Οδός: Στενεύουν τα περιθώρια για αποζημίωση πέραν των 2.000 ευρώ

Αττική Οδός: Στενεύουν τα περιθώρια για αποζημίωση πέραν των 2.000 ευρώ
Μία αποστροφή του κειμένου στην απόδειξη είσπραξης της αποζημίωσης, εκτιμάται ότι αποτελεί δήλωση αποποίησης περαιτέρω αξιώσεων.

Νέα επεισόδια έχει το… σίριαλ με την αποζημίωση των 2.000 ευρώ για κάθε όχημα που ακινητοποιήθηκε εντός της Αττικής Οδού τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου. Όπως αναμενόταν, η απόδειξη είσπραξης που έχει συντάξει η εταιρεία που διαχειρίζεται και λειτουργεί τον αυτοκινητόδρομο, περιλαμβάνει μία φράση με στόχο να εμποδιστούν μελλοντικές αξιώσεις.

«Yπό την επιφύλαξη της καταβολής του ποσού των δύο χιλιάδων Ευρώ (2.000,00€) στον υποδειχθέντα τραπεζικό λογαριασμό μου με IBAN… που τηρώ στην Τράπεζα…, δηλώνω ότι το ως άνω ποσό θα μου καταβληθεί για το ανωτέρω συμβάν και συνιστά εύλογη χρηματική ικανοποίηση για την στενοχώρια και την ταλαιπωρία που υπέστην εξαιτίας της παραμονής μου, την 24/25 Ιανουαρίου 2022, στον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού», αναφέρεται στην απόδειξη είσπραξης που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Αττική Οδός αποζημίωση

Νομικοί εκτιμούν ότι η φράση «συνιστά εύλογη χρηματική ικανοποίηση» αποτελεί ξεκάθαρη παραίτηση των πολιτών από κάθε περαιτέρω αξίωση για αποζημίωση, ενώ αναφέρουν ότι έχει καθυστερήσει η καταβολή του ποσού στους λογαριασμούς όσων έχουν καταθέσει τη σχετική αίτηση.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικά στελέχη είχαν δηλώσει επανειλημμένως ότι η αποζημίωση των 2.000 ευρώ ανά όχημα δεν στερεί από τους εγκλωβισμένους οδηγούς και επιβάτες το δικαίωμα να κινηθούν νομικά κατά της εταιρείας. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει κάποια δημόσια τοποθέτηση από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεραφορών. Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο είχε επιβάλλει στην Αττική Οδό πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!