O Βαλεντίνο Ρόσι δεν είναι συνηθισμένος σε pit stop και φάνηκε (vid)

O Βαλεντίνο Ρόσι δεν είναι συνηθισμένος σε pit stop και φάνηκε (vid)
To λάθος του Ιταλού θρύλου τού κόστισε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στον εναρκτήριο αγώνα του GT World Challenge Europe για το 2022.

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο Βαλεντίνο Ρόσι άνοιξε μία νέα σελίδα στην καριέρα του, καθώς φέτος αγωνίζεται στο GT World Challenge Europe με ένα Audi R8 LMS Evo2 για λογαριασμό της Team WRT. Ο Ιταλός σουπερστάρ μοιράζεται το αγωνιστικό αυτοκίνητο με το αγαπημένο του Νο 46 με τους Νίκο Μίλερ και Φρέντερικ Βερβίς και μαζί διαγωνίζονται στην Pro κατηγορία.

Στον αγώνα 3 ωρών της Ίμολα, είχαν έναν αρκετά ανταγωνιστικό ρυθμό, όμως μία ώρα πριν το τέλος του αγώνα είχαν μία άτυχη στιγμή. Το αυτοκίνητο ασφαλείας είχε κάνει την εμφάνισή του στην πίστα και όλοι οι οδηγοί έσπευσαν αμέσως στα pit. Εκείνη τη στιγμή ο Ρόσι ήταν μέσα στο R8 και θα έδινε τη θέση στον Βερβίς ώστε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Βαλεντίνο Ρόσι

Όμως μέσα στο pitlane έχασε το σημείο που έπρεπε να σταματήσει και έκανε ακόμη έναν γύρο στην πίστα. Αυτό έριξε το πλήρωμα του #46 στην 23η θέση κι έχασαν την ευκαιρία για έναν τερματισμό στις 10 πρώτες θέσεις. Στην τελική κατάταξη ολοκλήρωσαν τον εναρκτήριο αγώνα του GT World Challenge Europe για το 2022 στη 17η θέση γενικής και στη 15η θέση στην Κατηγορία Pro.

Ο επικεφαλής της Team WRT, Βίνσεντ Βος, έσπευσε να απαλλάξει τον Ρόσι από την οποιαδήποτε ευθύνη. «Όλη η προσοχή είχε πέσει πάνω στον Βαλεντίνο, έκανε εξαιρετική δουλειά και είχε πολύ καλό ρυθμό. Δεν έφταιγε εκείνος για το λάθος στα pit, είναι κάτι που πρέπει να αναλύσουμε γιατί έγινε. Βέβαια όταν όλα τα αυτοκίνητα μπαίνουν μαζί στο pitlane, αυτά μπορούν να συμβούν».

Δείτε το βίντεο με τον Ρόσι να χάνει την είσοδο στο pitlane.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!