Bugatti Chiron Super Sport: Άρχισαν οι παραδόσεις για το hypercar των 440 χλμ/ώρα

Bugatti Chiron Super Sport: Άρχισαν οι παραδόσεις για το hypercar των 440 χλμ/ώρα
Οι πρώτες Chiron Super Sport, με W16 κινητήρα 1.600 ίππων και ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα, έχουν ήδη βρει ιδιοκτήτη.

Η Bugatti εφαρμόζει με ακρίβεια το πρόγραμμα παραγωγής της Chiron και των ειδικών εκδόσεών της, όπως η Super Sport. Τα πρώτα αυτοκίνητα βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής στο Μολσάιμ της Γαλλίας και ήδη κατευθύνονται προς τους τυχερούς – και πάμπλουτους βεβαίως – ιδιοκτήτες τους. Η Chiron Super Sport είναι η έκδοση υψηλής μέγιστης ταχύτητας του hypercar, καθώς αγγίζει τα 440 χλμ/ώρα!

Μία από τις πρώτες Chiron Super Sport που κατασκευάστηκε στο ατελιέ της Bugatti είναι η εικονιζόμενη με το αποκλειστικό χρωματισμό αμαξώματος «Vagues de Lumière», μετά από αίτημα του ιδιοκτήτη της. Δημιουργήθηκε από το ειδικό τμήμα Sur Mesure της Bugatti, το οποίο διαμορφώνει το αυτοκίνητο στα… μέτρα του πελάτη της μάρκας.

Bugatti Chiron Super Sport

Κινητήρας της Chiron Super Sport είναι ο γνωστός 8λιτρος W16 ισχύος 1.600 ίππων, όμως το μυστικό της εντυπωσιακής μέγιστης ταχύτητας των 440 χλμ/ώρα είναι η αεροδυναμική σχεδίαση του αμαξώματος. Η σιλουέτα longtail (μακριά ουρά) ξεχωρίζει την Super Sport από τις υπόλοιπες Chiron, ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει στο πλαίσιο, το σύστημα διεύθυνσης και τις αναρτήσεις του γαλλικού hypercar. Στόχος της Bugatti είναι η Super Sport να παραμένει ασφαλής ακόμη και σε αυτές τις εξωπραγματικές ταχύτητες.

Πρόσφατα η Bugatti ανακοίνωσε ότι αρχίζει η παραγωγή και της Centodieci, του πιο ακριβού μοντέλου στη γκάμα της, αξίας 8 εκατ. ευρώ. Μόλις 10 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν, τα οποία έχουν ήδη βρει ιδιοκτήτη.

Bugatti Chiron Super Sport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!