Bugatti Centodieci: Στην παραγωγή το hypercar των 8 εκατ. ευρώ

Bugatti Centodieci: Στην παραγωγή το hypercar των 8 εκατ. ευρώ
Το hypercar της Bugatti θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 αυτοκίνητα, τα οποία έχουν ήδη βρει ιδιοκτήτες.

Μετά την ολοκλήρωση εντός εξαντλητικού προγράμματος δοκιμών και εξέλιξης, η Bugatti Centodieci είναι έτοιμη να μπει στη γραμμή παραγωγής. Με τρεις οδηγούς δοκιμών να εναλλάσσονται πίσω από το τιμόνι του, το λευκό αυτοκίνητο προ-παραγωγής διένυσε περισσότερα από 50.000 χλμ. σε όλες τις συνθήκες. Από τους -20 βαθμούς Κελσίου στον κλιματικό θάλαμο της Bugatti έως τους +45 στην έρημο της Αριζόνα και από πίστες με ατελείωτες ευθείες μέχρι δρόμους πόλεων με κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ακόμη και αν πρόκειται για ένα hypercar τόσο περιορισμένης παραγωγής – μόλις 10 Centodieci θα κατασκευαστούν, η Bugatti διενεργεί το ίδιο πρόγραμμα δοκιμών με αυτό στο οποίο υποβάλλονται πιο… mainstream μοντέλα, όπως η Chiron. Άλλωστε κάθε ένας από τους 10 τυχερούς ιδιοκτήτες της Centodieci καλείται να αποταμιεύσει το ποσό των 8 εκατ. ευρώ!

Bugatti Centodieci

Οι σχεδιαστές της Centodieci (το όνομά της σημαίνει «110» στα ιταλικά) άντλησαν στοιχεία από την Bugatti EB110 του 1991. Κινητήρας του σύγχρονου hypercar είναι ο γνωστός 8λιτρος W16 της Chiron, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 1.600 ίππους στις 7.050 σ.α.λ.

Η Centodieci είναι ικανή να πιάνει 380 χλμ/ώρα, μέγιστη ταχύτητα η οποία δοκιμάστηκε στο Ναρντό της Ιταλίας. Εκεί υπάρχει μία κυκλική πίστα μήκους 12,6 χλμ. για τη δοκιμή υψηλών ταχυτήτων αλλά και μία ακόμη 6,2 χλμ. για τον έλεγχο της οδικής συμπεριφοράς σε απότομες αλλαγές κατεύθυνσης.

Bugatti Centodieci

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!