Formula 1: O Σουμάχερ εξηγεί γιατί δεν έβγαινε από το διαλυμένο μονοθέσιο της Haas

Formula 1: O Σουμάχερ εξηγεί γιατί δεν έβγαινε από το διαλυμένο μονοθέσιο της Haas
Ο νεαρός Γερμανός αποκαλύπτει γιατί δεν βγήκε αμέσως από το μονοθέσιό του μετά τη σύγκρουση με τις μπαριέρες στην Τζέντα.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας έμελλε να είναι ιδιαίτερα επεισοδιακές και ανατρεπτικές. Ο οδηγός της Haas, Μικ Σουμάχερ, είχε ένα τρομακτικό ατύχημα κατά τη διάρκεια του Q2, όταν προσέκρουσε με δύναμη στον προστατευτικό τοίχο. Στη σύγκρουση αυτή δέχθηκε δυνάμεις της τάξης των 33G. Οι ζημιές που προκλήθηκαν στη VF-22 ήταν τεράστιες και ο λογαριασμός προκάλεσε πονοκέφαλο στην αμερικανική ομάδα.

Μετά τη σύγκρουσή του με τον τοίχο, ο Γερμανός δεν βγήκε αμέσως από το μονοθέσιό του, με τις κάμερες να μην εστιάζουν πάνω του μέχρι να υπάρξουν νεότερα για την υγεία του. Από τη δύναμη που ασκήθηκε στο μονοθέσιο, η ενδοεπικοινωνία με την ομάδα είχε χαθεί, προκαλώντας περισσότερη ανησυχία.

Όμως ο Σουμάχερ, δίχως να υποστεί κάποιο τραυματισμό, αποκάλυψε στο γερμανικό Sky το λόγο που παρέμεινε αρκετή ώρα στο μονοθέσιό του: «Στην αρχή δεν ήθελα να βγω από το μονοθέσιο. Ήξερα πως πίσω μου ακολουθούσαν κι άλλα μονοθέσια κι έρχονταν με πολλά χιλιόμετρα. Απλά έκανα το δικό μου έλεγχο, για να δω πως όλα είναι καλά και δεν είχα κάποιο τραυματισμό. Δεν μπορούσα να μιλήσω με την ομάδα, πιθανότατα κάποιο καλώδιο είχε κοπεί. Ήθελα πολύ να τους ενημερώσω πως είμαι καλά στην υγεία μου».

Παρά τους αρχικούς φόβους, μετά τον έλεγχο που έκανε σε ό,τι απέμεινε από τη VF-22 του Σουμάχερ, η Haas είδε πως δεν υπήρξε ζημιά στο σασί και θα το χρησιμοποιήσει στον επόμενο αγώνα. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Γκούντερ Στάινερ στο F1 Nation Podcast. «Υπάρχει μερική ζημιά στο σασί. Το υπόλοιπο μονοθέσιο έχει διαλυθεί, αλλά όχι το σασί. Φυσικά και θα το χρησιμοποιήσουμε και πάλι. Οι πλαϊνές δομές πρόσκρουσης πρέπει να αντικατασταθούν γιατί υπέστησαν ζημιά. Έκαναν όμως τη δουλειά τους, με τέτοιες επαφές καταστρέφονται».

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το GP Αυστραλίας στις 8-10 Απριλίου.

Φωτογραφίες: Haas F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!