Η Bugatti των 8 εκατ. ευρώ στους -20 βαθμούς Κελσίου (vid)

Η Bugatti των 8 εκατ. ευρώ στους -20 βαθμούς Κελσίου (vid)
Η Centodieci, το πιο ακριβό σύγχρονο μοντέλο της μάρκας, θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 αντίτυπα

Όλα τα αυτοκίνητα, όσο ακριβά ή σπάνια κι αν είναι, περνούν από σειρά δοκιμών εξέλιξης πριν φθάσουν στη γραμμή παραγωγής. Η Centodieci, η πιο ακριβή σύγχρονη Bugatti με τιμή 8 εκατ. ευρώ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Μετά τις δοκιμές εξέλιξης σε υψηλές θερμοκρασίες – που πλησίαζαν τους 50 βαθμούς Κελσίου – στην έρημο της Αριζόνα, έφθασε η στιγμή το hypercar των 1.600 ίππων να δοκιμαστεί στο άλλο… άκρο.

Επί συνεχόμενο 48ωρο, η Centodieci κλήθηκε να «επιβιώσει» στον κλιματικό της Bugatti, σε θερμοκρασία -20 βαθμών Κελσίου. Στόχος της παραμονής είναι κάθε σημείο του αυτοκινήτου, ακόμη και μία βίδα, να φθάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Στη συνέχεια οι μηχανολόγοι της μάρκας ελέγχουν αν όλα τα μέρη και συστήματα της Centodieci λειτουργούν ιδανικά. Όπως για παράδειγμα τα παράθυρα, τα οποία – ακόμη και σε αυτές τις θερμοκρασίες – πρέπει να κατεβαίνουν αυτόματα αν αντιληφθούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο αντίστασης.

Δοκιμές Bugatti Centodieci σε χαμηλές θερμοκρασίες

«Όπως κάθε άλλη Bugatti, έτσι και η Centodieci θα πρέπει να αποδίδει άψογα σε κάθε θερμοκρασία, είτε πρόκειται για τους +50 είτε για τους -20 βαθμούς Κελσίου. Είναι κάτι το οποίο οφείλουμε με βάση τη δέσμευση που έχουμε δώσει στους πελάτες μας», σχολίασε ο Καρλ Χεϊλενκέτερ, Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας σχετικά με τα πρότζεκτ των σπάνιων μοντέλων.

Οι σχεδιαστές της Centodieci (το όνομά της σημαίνει «110» στα ιταλικά) άντλησαν στοιχεία από την Bugatti EB110 του 1991. Κινητήρας είναι ο γνωστός 8λιτρος W16 της Chiron, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 1.600 ίππους στις 7.050 σ.α.λ. Και τα 10 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη προπωληθεί, με τις παραδόσεις να αρχίζουν εντός των επόμενων μηνών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!