Formula 1: Δεν ανάρρωσε ο Φέτελ από την Covid-19, χάνει και τη Σαουδική Αραβία

Formula 1: Δεν ανάρρωσε ο Φέτελ από την Covid-19, χάνει και τη Σαουδική Αραβία
Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα απουσιάσει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να παίρνει και πάλι τη θέση του στην Aston Martin.

Το 2022 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα της Aston Martin. Η απόδοση της ομάδας στον εναρκτήριο αγώνα στο Μπαχρέιν δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική, με κανένα μονοθέσιό της να μην τερματίζει εντός βαθμών. Επιπλέον, είδε τον σουπεραστάρ οδηγό της, Σεμπάστιαν Φέτελ, να νοσεί από την Covid-19 και να χάνει τον αγώνα.

Στη θέση του αγωνίστηκε ο Νίκο Χούλκεμπεργκ, ο οποίος παρά την έλλειψη χρόνου στο μονοθέσιο, κατάφερε να προσαρμοστεί γρήγορα και να έχει μία αξιοπρεπή εμφάνιση. Στις κατατακτήριες δοκιμές κατετάγη μπροστά από τον Λανς Στρολ, όμως στον αγώνα τερμάτισε στη 17η θέση.

Η συμμετοχή του Φέτελ ήταν αμφίβολη για το GP Σαουδικής Αραβίας που ξεκινά σήμερα με τις ελεύθερες δοκιμές στις 16:00 και 19:00 ώρα Ελλάδος. Η βρετανική ομάδα περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή να δει την κατάσταση του Γερμανού, όμως ανακοίνωσε πως ο Χούλκενμπεργκ θα συνεχίσει με την ομάδα για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

«Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ θα αγωνιστεί στις ελεύθερες δοκιμές, στις κατατακτήριες και στον αγώνα δίπλα στον Λανς Στρολ. Παρά τους λίγους γύρους εξοικείωσης στην AMR22, ο Νίκο πήγε πολύ καλά στο Μπαχρέιν και είμαστε σίγουροι πως θα κάνει το ίδιο και στην Τζέντα. Αναμένουμε πως ο Σεμπάστιαν θα είναι υγιής ώστε να αγωνιστεί στην Αυστραλία», ανέφερε με ανακοίνωσή της η ομάδα.

Το GP Μπαχρέιν ήταν ο πρώτος αγώνας του Χούλκενμπεργκ από το GP Άιφελ του 2020. Στην πίστα του Σακχίρ είχε αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια και στη Σαουδική Αραβία αναμένεται να δυσκολευτεί περισσότερο, παρότι έσπευσε στην Αγγλία μετά το Μπαχρέιν, ώστε να δουλέψει στον προσομοιωτή και να μάθει το άγνωστο για εκείνον σιρκουί. Τα προβλήματα της AMR22 είναι έντονα, με το porpoising σύμφωνα με την ίδια την ομάδα να επηρεάζει την ταχύτητα του μονοθεσίου κατά σχεδόν ένα δευτερόλεπτο.

Ακολουθήστε τη δράση του GP Σαουδικής Αραβίας στο Gazzetta, όπως επίσης και τα LIVE στις κατατακτήριες και στον αγώνα.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!