Επιδότηση στα καύσιμα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα 13,2 ευρώ τον μήνα

Επιδότηση στα καύσιμα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τα 13,2 ευρώ τον μήνα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε το χρονικό… ορίζοντα έναρξης λειτουργίας της πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι οδηγοί θα μπορούν να λαμβάνουν την επιδότηση για τα 60 λίτρα καυσίμου ανά μήνα.

Αντίστροφα μετρούν οι οδηγοί για την έναρξη της κρατικής επιδότησης στα καύσιμα, για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα επιδοτηθούν 60 λίτρα καυσίμου ανά μήνα, με 22 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη (27 λεπτά στα νησιά) και επιπλέον 15 λεπτά έκπτωση στην πηγή για το πετρέλαιο κίνησης.

Ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το πότε θα ενεργοποιηθεί η σχετική πλατφόρμα μέσω του gov.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα είναι έτοιμη μέσα στο ερχόμενο δεκαπενθήμερο. «Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να έχουμε όσο το δυνατόν συντομότερα τη λειτουργία της πλατφόρμας. Νομίζω ότι το αργότερο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει υλοποιηθεί και θα εφαρμοστεί η κυβερνητική στήριξη για την επιδότηση στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι το μηναίο ποσό της επιδότησης ανέρχεται για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας στα 13,2 ευρώ και για αυτούς της νησιωτικής στα 16,2 ευρώ. Δείτε εδώ όλη τη διαδικασία επιδότησης με τη χρήση ειδικής εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, στα πρότυπα του freedom pass.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!