Μέσι: 5 λόγοι για να πάει στην Τσέλσι

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Μέσι: 5 λόγοι για να πάει στην Τσέλσι

bet365

Η κατάσταση στην Μπαρτσελόνα είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών και ο Γιώργος Κοντογεώργης βρίσκει πέντε λόγους για να πάει ο Λιονέλ Μέσι στην Τσέλσι.

Πριν μερικά χρόνια κανείς δεν θα μπορούσε ούτε να φανταστεί ότι θα υπάρξει σενάριο που θα θέλει τον Αργεντινό θρύλο εκτός «Καμπ Νόου». Κι όμως, με τους Μπλαουγκράνα να μοιάζουν πιο τρωτοί από ποτέ και τον Λουίς Ενρίκε να αφήνει τον Μέσι στον πάγκο και να τον βγάζει σε κάποια ματς από την κορυφή της επίθεσης, εμφανίστηκαν ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία το μέλλον του 27χρονου είναι εκτός Βαρκελώνης. Ο ευρωπαϊκός Τύπος ήθελε την Τσέλσι να είναι ο επόμενος σταθμός στην μυθική καριέρα του Αργεντινού, ο οποίος έσπευσε να διαψεύσει τα όσα γράφτηκαν, όπως έκανε και ο προπονητής των Μπλε, Ζοσέ Μουρίνιο. Ακόμα και κλεισμένο να ήταν όμως το deal καμία από τις δύο πλευρές δεν θα το επιβεβαίωνε ειδικά στη μέση της σεζόν, όμως όπως και να 'χει πρόκειται για μία μεταγραφή που είναι απίστευτα δύσκολο να ολοκληρωθεί από πολλές απόψεις. Με την Μπάρτσα και τον Μέσι να έχουν χάσει σαφώς από τη λάμψη των προηγούμενων ετών, παρουσιάζουμε πέντε λόγους για τους οποίους ο σταρ των Καταλανών πρέπει να αφήσει πίσω του την Βαρκελώνη...

Να δείξει ότι μπορεί και σε άλλη χώρα
Αν και πολλές φορές τείνει να γίνει κουραστικό για κάποιους, το Μέσι-Ρονάλντο είναι ένα από τα μεγαλύτερα rivalry στην ιστορία του αθλητισμού. Ο Αργεντινός στα πρώτα χρόνια επισκίαζε τον Πορτογάλο, ο οποίος όμως σήμερα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και σκοράροντας σαν πολυβόλο έχει ισορροπήσει αυτή την κόντρα. Ενα από τα τρανταχτά 'επιχειρήματα' για το ότι ο CR7 είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης είναι ότι μπόρεσε να παίξει ποδόσφαιρο σε top level στις δύο καλύτερες λίγκες στον κόσμο, την Premier League και την Primera Division.

Ο Κριστιάνο πέρα από τον τίτλο του πρωταθλητή και του πρώτου σκόρερ, κατέκτησε το Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες πετυχαίνοντας γκολ και στους δύο τελικούς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης) και πήρε την Χρυσή Μπάλα, κάτι που στο παρελθόν έχουν κάνει μύθοι του αθλήματος όπως ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο (Ιντερ, Ρεάλ) και ο Γιόχαν Κρόιφ (Αγιαξ, Μπαρτσελόνα).

Μπορεί ο Μέσι να μην έχει ουσιαστικά να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, όμως μία πιθανή μετακόμιση στην Αγγλία και την Τσέλσι θα του έδινε τη δυνατότητα να καταφέρει ό,τι και ο Ρονάλντο. Να έχει παίξει με απόλυτη επιτυχία στα δύο πρωταθλήματα και να βάλει τέλος στις όποιες 'αμφιβολίες' υπάρχουν για το ότι μπορεί να παίζει σε τέτοιο επίπεδο μόνο και μόνο επειδή ζει μέσα στην ασφάλεια της Μπαρτσελόνα, όπου δεν τον αγγίζει κανείς. Στην Αγγλία ο 27χρονος δεν θα έχει την δυνατότητα -όπως έχει γραφτεί κατά καιρούς- να επιλέγει τον προπονητή που θα έρθει, το που θα παίξει ο ίδιος και οι υπόλοιποι επιθετικοί και πότε θα απολυθεί κάποιος. Το τεστ της Premier League θα είναι πολύ δύσκολο ακόμα και για τον Λέο...

Να δουλέψει με τον Μουρίνιο
«Ο Μουρίνιο είναι σπουδαίος προπονητής. Είτε τον συμπαθείς σαν άτομο, είτε όχι, δεν μπορείς να αρνηθείς ότι είναι ένας εξαιρετικός προπονητής». Τα λόγια του Αργεντινού μαζί με την τρίτη ψήφο στον Πορτογάλο για την Χρυσή Μπάλα του 2014 προκάλεσαν ακόμα περισσότερο 'θόρυβο' για μία πιθανή συνεργασία στο άμεσο μέλλον. Ο Special One πρόσφατα διέψευσε σε συνέντευξη on-camera το γεγονός ότι η Τσέλσι μπορεί να αντέξει οικονομικά την απόκτηση του Μέσι, ο οποίος επίσης είπε ότι δεν υπάρχει κάτι.

Οι δύο άντρες είχαν μία κόντρα σε φυσιολογικό επίπεδο από το Ρεάλ-Μπάρτσα, όμως η παρουσία του 52χρονου είναι ένας παράγοντας που μπορεί να παίξει ρόλο σε μία πιθανή απόφαση αποχώρησης του Μέσι. Αν ο Αργεντινός πει ότι θα φύγει από την Μπαρτσελόνα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πιο ελκυστικός προορισμός από τους Μπλε του Μουρίνιο, ο οποίος ξέρει πολύ καλά τον Λέο από την κοινή τριετία τους στην Primera Division και δεν υπάρχει κάποια αμφιβολία για το αν θέλει να τον έχει υπό τις οδηγίες του.

Απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα
Εκτός από τα προσωπικά κίνητρα που μπορεί να βρει ο Μέσι για να κάνει την τεράστια αλλαγή, ακόμα ένα του δίνει η ομάδα στην οποία χρωστά την καριέρα του. Πριν μερικές εβδομάδες έγινε επίσημα γνωστό ότι για την Μπαρτσελόνα ισχύει απαγόρευση μεταγραφών ύστερα από την αντικανονική απόκτηση πάνω από δέκα πιτσιρικάδων εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ποινή ήταν να ισχύσει από το περασμένο καλοκαίρι, όμως μετά την έφεση μετρά για την τρέχουσα μεταγραφική (Ιανουάριος 2015) και ισχύει και για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με δεδομένη την εμφανή πτώση των Μπλαουγκράνα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, το ότι δεν θα μπορέσει ούτε να ενισχυθεί την αφήνει ακόμα περισσότερο ακάλυπτη απέναντι σε μία υπερηχητική Ρεάλ Μαδρίτης, που κατέκτησε το Champions League και παίρνει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά. Ο Μέσι ξέρει μόνο να πρωταγωνιστεί και αν ζήσει δεύτερη σερί σεζόν χωρίς τίτλο, ο τρίτος χρόνος -χωρίς μεταγραφές- μπορεί να του φανεί πολύ υπερβολικός για να μείνει και να τον ωθήσει στην έξοδο.


Το τέλος του Τσάβι-Ινιέστα
Εκαναν μαζί τη διαδρομή από την Μασία μέχρι το 'βάθρο' στο Gala για την Χρυσή Μπάλα το 2011. Απ' όταν ήταν παιδάκια μέχρι να γίνουν άντρες, Μέσι-Τσάβι-Ινιέστα ήταν μαζί στην Μπαρτσελόνα και τα προηγούμενα χρόνια έγραψαν ιστορία, ως οι πρωταγωνιστές μίας από τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών. Ο χρόνος όμως, δεν υπολογίζει τίποτα απ' όλα αυτά. Ο Τσάβι είναι πλέον 35, δεν είναι βασικός και θα μείνει κυρίως λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών στον κλαμπ, ενώ ο Ινιέστα στα 31 του δεν θυμίζει με τίποτα τον παίκτη που έμενε αμετακίνητος από την 11άδα των Μπλαουγκράνα όποιο αστέρι και αν ερχόταν.

Οι Καταλανοί ήταν κίνδυνος-θάνατος πίσω από τον Μέσι κυρίως επί των ημερών του Πεπ Γκουαρδιόλα 'αναγκάζοντας' πολύ κόσμο να θεωρήσει ότι οι εξωπραγματικές επιδόσεις του Αργεντινού είναι προϊόν της ιδιοφυίας των δύο playmaker. Οπως και η 'Legend Barcelona' του 2008-2012, το μυθικό δίδυμο αποτελεί παρελθόν. Τα καλά χρόνια όλης της τρομερής φουρνιά των Μπλαουγκράνα βρίσκεται πίσω...


Η παρουσία του Σεσκ
Ακόμα κι αν είσαι επαγγελματίας και υπερπαίκτης, όταν αλλάζεις περιβάλλον για πρώτη φορά η μετάβαση είναι πιο ομαλή όταν έχεις μαζί έναν 'δικό σου'. «Θα πράξει αυτό που θα τον κάνει περισσότερο χαρούμενο. Προσωπικά, σαν φίλος, συμπαίκτης και ποδοσφαιριστής, αν είχα την ευκαιρία να παίξω ξανά μαζί του, θα το ήθελα πολύ». Αυτό τον ρόλο στην Τσέλσι για τον Μέσι μπορεί να παίξει ο Φάμπρεγας. Μαζί με τον Λέο στην Μασία και τρία χρόνια στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ίσως αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο από το παρελθόν στο μέλλον και να τον βοηθήσει και μέσα στο γήπεδο αφού μπορούν να συνεργάζονται συχνά στα παιχνίδια, αφού ο Σεσκ έχει στην ομάδα του Μουρίνιο τον ρόλο του παίκτη που φτιάχνει παιχνίδι είτε όντας δίπλα στον Μάτιτς, είτε σαν playmaker μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ.

Follow me: Giorgio_Oddo

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης