Γι' αυτό ο Ρονάλντο ήταν το απόλυτο... φαινόμενο! (vid)

Gazzetta team
Γι' αυτό ο Ρονάλντο ήταν το απόλυτο... φαινόμενο! (vid)

bet365

Ταχύτητα, δύναμη, τεχνικές δεξιότητες και γκολ ήταν μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που έχει βγάλει ο πλανήτης, Λουίς Ναζάριο ντε Λίμα Ρονάλντο.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πριν από το «Φαινόμενο» υπήρχαν επιθετικοί εξίσου καλοί. Αλλά όχι σαν τον Βραζιλιάνο. Μπορεί να είχαν το γκολ αλλά δεν είχαν ολόκληρο το πακέτο του Ρονάλντο.

Στο παρακάτω βίντεο ο μεγάλος σταρ της Βραζιλίας αποδεικνύει γιατί ήταν το νούμερο ένα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι αντίπαλοι του κατέστρωναν ολόκληρα σχέδια για να μπορέσουν να τον σταματήσουν. Καμία φορά όμως δεν πετύχαιναν. Μάλιστα, πολλές φορές έπρεπε να «πέσει» όλη η ομάδα πάνω του για να του κλέψουν την μπάλα.

Κι όμως ο Ρονάλντο ούτε σε τέτοιες περιπτώσεις τα έβρισκε σκούρα. Με αψεγάδιαστες ντρίμπλες έκανε τους αμυντικούς να φαίνονται ανόητοι. Ηταν αδύνατο να τον σταματήσουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Το «Φαινόμενο» σκόραρε 62 γκολ σε 98 παιχνίδια για την Εθνική Βραζιλίας. Απαντες γέμιζαν τις κερκίδες για να θαυμάσουν το έργο του επί αγωνιστικού χώρου. Όταν φορούσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα είχε σκοράρει ένα ασύλληπτο γκολ. Πήρε την μπάλα προσπέρασε όλη την ομάδα της Σοσιεδάδ Κομποστέλα και σκόραρε. Μάλιστα, ακόμα και ο προπονητής του βλέποντας αυτή την περίτεχνη ενέργεια πετάχτηκε από τον πάγκο μη μπορώντας να πιστέψει τι πέτυχε ο παίκτης του.

Κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα 47 φορές σε μία σεζόν στην Μπαρτσελόνα, μία χρονιά πριν μετακομίσει στην Ιταλία για λογαριασμό της Ιντερ.

Ωστόσο, στους «νερατζούρι» δεν κατάφερε να συνεχίσει τη δαιμονιώδη επίδοση του. Κι αυτό διότι οι αρκετοί τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν δεν τον άφησαν να πετύχει όσα είχε καταφέρει στη Μπάρτσα.

Αυτό που σίγουρα θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό όλων είναι τα δύο τέρματα τα οποία πέτυχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002, δίνοντας στην Βραζιλία το τρόπαιο.

Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι τον παρομοίαζαν ως Μαραντόνα ή Κρόιφ. Θα μπορούσε να είχε ακόμα περισσότερα αν το μεγάλο πρόβλημα στο γόνατο που τον ταλαιπωρούσε χρόνια δεν τον επηρέαζε.

Ωστόσο, όλοι θυμούνται τον Ρονάλντο κάθε φορά που αγωνιζόταν να έχει ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο και δεν είναι καθόλου άδικο που ακόμα και σήμερα παραμένει πρότυπο για τους μικρούς φίλους του ποδοσφαίρου.

Επιμέλεια: Κώστας Τόπας
 

Τελευταία Νέα