Ρομέλου Λουκάκου: Ένα «θηρίο» που πλέον δεν συμμαζεύεται (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ρομέλου Λουκάκου: Ένα «θηρίο» που πλέον δεν συμμαζεύεται (pics & vids)

bet365

Ορμάει, σκοράρει, ξέρει πως να διαχειριστεί το δυνατό κορμί του, βελτιώνει τους αριθμούς του και την ιστορία του. Ο Ρομέλου Λουκάκου είναι πλέον ο πιο ώριμος εαυτός του και κάνει τη δουλειά του – ίσως – καλύτερα από ποτέ.
Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Συναρπαστική εμπειρία στοιχήματος! |21+

Ο Βέλγος επιθετικός κατάφερε να βρει δίχτυα γι' ακόμα ένα παιχνίδι με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Μετά το πέναλτι απέναντι στην Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ» το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ο «Ρομ» σκόραρε δις απέναντι στην Ισλανδία που προσωρινά... προβλημάτισε την ομάδα του Μαρτίνεθ το βράδυ της Τετάρτης στο Ρέικιαβικ.

Με δυνατό αριστερό σουτ αφού απέφυγε διπλό μαρκάρισμα και λίγο αργότερα κερδίζοντας έξυπνα το πέναλτι προστατεύοντας την κατοχή της μπάλας και με το κορμί του, ο Λουκάκου ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τους «κόκκινους διαβόλους».

Σκόρερ με βαριά υπογραφή και ιστορία για το Βέλγιο

Με τα δυο γκολ που πέτυχε κόντρα στους Ισλανδούς, έφτασε πλέον στα 43 τέρματα στις 44 πιο πρόσφατες συμμετοχές του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. Γενικότερα με τη φανέλα με το εθνόσημο έχει καταφέρει να σκοράρει 54 φορές σε 87 συμμετοχές (όντας φυσικά ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών) και να συμβάλλει με αυτά τα γκολ στην επίδοση που αναφέρει ότι σε ηλικία 27 ετών, ο Ρομέλου Λουκάκου έχει καταφέρει να βρει δίχτυα 278 φορές στην καριέρα του είτε με σύλλογο, είτε με την εθνική ομάδα.

Αυτή τη στιγμή είναι πιο αποτελεσματικός σε επίπεδο εθνικών ομάδων, από τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αφού τα γκολ ανά αγώνα ξεπερνούν το 0,62/90λεπτο! Στο 0,60 και με απουσία από το παιχνίδι με τους Σουηδούς λόγω του κορονοϊού ο CR7, ενώ, οι Λεβαντόφσκι (δυο γκολ και ασίστ στο 3-0 επί της Βοσνίας) και Λιονέλ Μέσι (μεγάλη συμβολή δίχως όμως γκολ ή ασίστ στο 2-1 στη Βολιβία) είναι λίγο πιο πάνω από το 0,50 τέρματα ανά αγώνα με τα χρώματα της πατρίδας τους.

Κάτι που έχει βοηθήσει τρομερά τον Λουκάκου στην εθνική ομάδα του Βελγίου είναι και η παρουσία του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην άκρη του πάγκου από το 2016 και μετά. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει σκοράρει 38 φορές σε 36 παιχνίδια στα οποία ο Ισπανός προπονητής έχει κρατήσει το «τιμόνι» των «κόκκινων διαβόλων» στα χέρια του και μετά, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο των 40 γκολ να είναι ο μοναδικός που έχει πετύχει περισσότερα τέρματα από τον Λουκάκου σε αυτό το διάστημα των τεσσάρων ετών σε επίπεδο εθνικών ομάδων στην Ευρώπη!

Η Ίντερ τον ηρέμησε και τώρα ξανά... μάχη με Ζλάταν

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο Λουκάκου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι... πρώτα απ' όλα άλλος άνθρωπος και μετέπειτα άλλος ποδοσφαιριστής. Όταν συμφώνησε με την Ίντερ και εγκαταστάθηκε στο Μιλάνο, το καλοκαίρι του 2019, είχε ανησυχήσει γιατί είχε αναφέρει πως η ζωή εκεί του φαίνεται ήρεμη και θα πρέπει να συνηθίσει διαφορετικά. Έβαλε τον εαυτό του σε διαδικασία να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο, απόλαυσε εμπιστοσύνη και στήριξη από τον Αντόνιο Κόντε και αυτό του βγήκε σε πολύ καλό.

Βρήκε και τον Λαουτάρο Μαρτίνες με τον οποίο καταφέρνουν να συνεργάζονται άψογα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα όλο αυτό να του προσφέρει την αυτοπεποίθηση που είχε εξαφανιστεί από την ψυχοσύνθεσή του, έχοντας την τεράστια ανάγκη να νιώσει ξανά καλά, μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακόμα και τα γκολ που είχε πετύχει στο πέρασμά του από τις Γουέστ Μπρομ και Έβερτον στο παρελθόν, κάνοντας στις δύο αγγλικές ομάδες εξαιρετικές σεζόν, δεν μπορούν να συγκριθούν με την κατάσταση που έχει προκαλέσει και που βιώνει στο Μιλάνο. Έχει φτάσει ήδη στα 37 τέρματα με τη φανέλα της Ίντερ, έχοντας μόλις 42 στον καιρό που έμεινε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ, με την εθνική ομάδα αισθάνεται όλο και πιο δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό του.

Τώρα, έρχεται το μεγάλο ντέρμπι με την Μίλαν, εφόσον φυσικά ο κορονοϊός το επιτρέψει και δεν υπάρξει τέτοια διασπορά στις ήδη ταλαιπωρημένες ομάδες, ώστε να παρουσιαστεί ενδεχόμενη αναβολή της αναμέτρησης όπως έχουν συστήσει οι επαγγελματίες υγείας. Απέναντί του θα βρει τον μεγάλο Ζλάταν, ο οποίος πρόσφατα «πάτησε» και τον Covid-19 και έχει επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός αφού δεν... χαμπάριασε τίποτα και έκανε τρομερή γυμναστική όσο παρέμενε σε καραντίνα.

Μετά το lockdown οι δυο τους έχουν δώσει... ρεσιτάλ σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουν, με τον Βέλγο να έχει 19 ματς έναντι 12 του Σουηδού και 14 γκολ έναντι 10 του «Ίμπρα». Το... λιοντάρι των «ροσονέρι» υπερέχει στα λεπτά που ανά τα οποία σκοράρει, αφού βρίσκεται στα 88' έναντι των 109 του «Ρομ», με τον τελευταίο να υπερέχει στο κομμάτι των τελικών ενεργειών που χρειάζεται για να σκοράρει, με 3,6 έναντι 4,2 του Ζλάταν.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα