Σάουθγκεϊτ: Ανέλαβε την ευθύνη για τον διασυρμό από την Ουγγαρία

Newsroom
Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας ανέλαβε σε δηλώσεις του την ευθύνη για τη βαριά ήττα από την Ουγγαρία (4-0).

Η Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ συνετρίβη με 4-0 από την Ουγγαρία στο «Μολινό».

Το 4-0 σε αγγλικό έδαφος αποτελεί την ευρύτερη ήττα της Αγγλίας ως γηπεδούχου από το μακρινό 1928 και την πρώτη με τέσσερα γκολ διαφορά στην ιστορία της!

Ο προπονητής των «τριών λιονταριών» ζήτησε παρόλα αυτά από τους φίλους της ομάδας να την στηρίξουν ενόψει του προσεχούς Μουντιάλ και ανέλαβε την ευθύνη για το κάζο.

«Παίζαμε με μια νεανική ομάδα, με ενέργεια και όταν ξεκίνησε το παιχνίδι φάνηκε η απειρία μας. Είναι δική μου η ευθύνη. Είπα στους παίκτες ότι αυτοί οι τέσσερις αγώνες είναι δική μου υπαιτιότητα. Πρέπει να ισορροπήσω κοιτάζοντας νέους παίκτες και να ξεκουράζω κάποιους άλλους. Δεν μπορούμε άλλο να "καίμε" τους έμπειρους παίκτες μας», δήλωσε ο έμπειρος κόουτς.

«Ήταν μια σημαντική εμπειρία για πολλούς νεαρούς παίκτες. Μάθαμε πολλά κόντρα σε Γερμανία και Αγγλία. Η Ουγγαρία είναι καλή ομάδα και το ξέραμε αυτό. Καταλαβαίνω την αντίδραση στο γήπεδο (σ.σ. αποδοκιμασίες) αυτό που θα έλεγα είναι ότι πρέπει ο κόσμος να στηρίξει τους παίκτες», πρόσθεσε.

Η νίκη της Ουγγαρίας ήταν η πρώτη επί αγγλικού εδάφους εδώ και σχεδόν 70 χρόνια. Η Αγγλία που σημείωσε μόλις ένα γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της -γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό με μόλις 162 ημέρες και δύο ακόμα αγώνες μέχρι την σέντρα στο Μουντιάλ του Κατάρ- παρέμεινε ουραγός στον όμιλό της και «φλερτάρει» με τον υποβιβασμό στη League B μετρώντας μόλις δύο βαθμούς.