Γερμανία - Αγγλία 1-1: Ο Κέιν κράτησε «όρθια» τα Τρία Λιοντάρια στο φινάλε (vid)

Newsroom
Γερμανία - Αγγλία 1-1: Ο Κέιν κράτησε «όρθια» τα Τρία Λιοντάρια στο φινάλε (vid)

bet365

Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 50 γκολ με το εθνόσημο σε 71 συμμετοχές και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο φινάλε (88') χάρισε στην Αγγλία τον πρώτο της βαθμό στο φετινό Nations League, στο παραδοσιακό ντέρμπι κόντρα στη Γερμανία (1-1). Επιτέλους νίκη για την Ιταλία.

League A

3ος όμιλος

Ισορρόπησαν στο φινάλε Γερμανία και Αγγλία. Σχεδόν έναν χρόνο μετά την τελευταία τους συνάντηση στα προημιτελικά του Euro, όπου η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πήρε θριαμβευτικά την πρόκριση, Πάντσερ και Τρία Λιοντάρια έμειναν στο 1-1 στο Μόναχο σε γεμάτο ματς με πολλές φάσεις και πρωταγωνιστές τους Νόιερ-Πίκφορντ. Η Γερμανία του Χάνσι Φλικ εντυπωσίασε στο πρώτο μέρος και με αιχμή του δόρατος τον Τζαμάλ Μουσιάλα κυριάρχησε, δίχως να βρει, όμως, το γκολ πριν από την ανάπαυλα. Αυτό συνέβη τελικά στο 50’, με τον Γιόνας Χόφμαν να παίρνει υπέροχη κάθετη πάσα από τον Κίμιχ και να νικάει τον Πίκφορντ για το καθ’ όλα νόμιμο 1-0, σε αντίθεση με το γκολ που πέτυχε στο 23’ το οποίο ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν προοδευτικά την κατάσταση, με τον Νόιερ να αποτρέπει το 1-1 στο 77’ με ασύλληπτη απόκρουση στην προβολή του Χάρι Κέιν. Ο δεύτερος all-time σκόρερ της Αγγλίας και προσεχώς ρέκορντμαν, όμως, πήρε την «εκδίκησή» του από την άσπρη βούλα στο 88’, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του Σλότερμπεκ, φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των Γερμανών. Ο Κέιν ευστόχησε και έφτασε τα 50 γκολ με το εθνόσημο σε μόλις 71 συμμετοχές, απέχοντας πλέον μόλις ένα… χατ-τρικ μακριά από τον Γουέιν Ρούνεϊ στην κορυφή. Το τελικό 1-1 χάρισε στην Αγγλία τον πρώτο της βαθμό στο φετινό Nations League (ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Ουγγαρία) και μπορεί τα Πάντσερ να έμειναν για τρίτο σερί παιχνίδι στην ισοπαλία, αλλά παραμένουν αήττητοι σε 11 αναμετρήσεις με τον Χάνσι Φλικ στο τιμόνι τους.

Οι χαφ έδειξαν το δρόμο προς τη νίκη! Με τους Μπαρέλα και Πελεγκρίνι να βρίσκουν δίχτυα, η Ιταλία επικράτησε 2-1 των μαχητικών Ούγγρων και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου. Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ο Μπαρέλα έπιασε φοβερό σουτ από το ύψος της περιοχής και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ, γράφοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους. Οι Ιταλία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 45΄ανταμείφθηκε και με ένα δεύτερο γκολ χάρη σε όμορφο τελείωμα του Πελεγκρίνι. Το μόνο που κατάφεραν οι Ούγγροι ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1 με αυτογκόλ του Μαντσίνι στο 61΄.

Αποτελέσματα

Γερμανία - Αγγλία 1-1
Ιταλία - Ουγγαρία 2-1

Βαθμολογία

1.Ιταλία 4 (3-2)
2.Ουγγαρία 3 (2-2)
3.Γερμανία 2 (2-2)
4.Αγγλία 1 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική (11/6):

Αγγλία - Ιταλία (21:45)
Ουγγαρία - Γερμανία (21:45)

LEAGUE Β

3oς όμιλος

Με πρωταγωνιστή τον Τζόελ Πογιανπάλο η Φινλανδία νίκησε το Μαυροβούνιο 2-0 και βρέθηκε (προσωρινά) στην κορυφή του ομίλου της, στη League B του Nations League. Η Φινλανδία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 31' με τον Πογιανπάλο έπειτα από ασίστ του Πούκι και στο 38΄ο ίδιος παίκτης αξιοποίησε την προσπάθεια του Λίνγκμαν για το 2-0.

Tην πρώτη νίκη στο φετινό Nations League πέτυχε η Βοσνία, η οποία επικράτησε 1-0 της Ρουμανίας εντός έδρας. Ετσι, οι Βόσνιοι έπιασαν στην κορυφή του ομίλου τη Φινλανδία, ενώ άφησαν τους Ρουμάνους στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό. Το παιχνίδι άρχισε με καθυστέρηση λόγω έντονης βροχόπτωσης, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο και να σκοράρουν στο 68ο λεπτό με τον Πρέβλιακ.

Αποτελέσματα

Φινλανδία - Μαυροβούνιο 2-0
Βοσνία και Ερζεγοβίνη - Ρουμανία 1-0

Βαθμολογία

1.Βοσνία και Ερζεγοβίνη 4 (2-1)
2.Φινλανδία 4 (3-1)
3.Μαυροβούνιο 3 (2-2)
4.Ρουμανία 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική (11/6):

Ρουμανία - Φινλανδία 19:00
Μαυροβούνιο - Βοσνία και Ερζεγοβίνη 21:45

LEAGUE C

1oς όμιλος

Εντυπωσιακή η Τουρκία, διέλυσε με 6-0 τη Λιθουανία εκτός έδρας κι έκανε σημαντικό βήμα πρωτιάς. Δεύτερη διαδοχική νίκη για τους Τούρκους, οι οποίοι δεν έχουν δεχθεί ακόμα γκολ στη διοργάνωση. Τρομερό ξεκίνημα από τον Σινίκ, ο οποίος πέτυχε γκολ στο 2' και στο 14ο λεπτό. Τη σκυτάλη πήρε ο Ντουρσούν, ο οποίος στο 56' με πέναλτι πέτυχε το 3-0, ενώ στο 81' ο ίδιος παίκτης σημείωσε το 4-0. Ο Ακτζούν στο 89' και ο Ντερβίσογλου στο 90' διαμόρφωσαν το 6-0.

Στο άλλο ματς του ομίλου, το Λουξεμβούργο επικράτησε 1-0 των Ν. Φερόε εκτός έδρας και συγκατοικεί στην κορυφή με την Τουρκία. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ροντρίγκες στο 74' με πέναλτι. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με εννέα παίκτες, μιας και αποβλήθηκε ο Γιένσεν στο 67 και ο Βάτναμαρ στο 80'.

Αποτελέσματα

Λιθουανία - Τουρκία 0-6
Νήσοι Φερόε - Λουξεμβούργο 0-1

Βαθμολογία

1.Τουρκία 6 (10-0)
2.Λουξεμβούργο 6 (3-0)
3.Νήσοι Φερόε 0 (0-5)
4.Λιθουανία 0 (0-8)

Επόμενη αγωνιστική (11/6):

Νήσοι Φερόε- Λιθουανία 19:00
Λουξεμβούργο - Τουρκία 21:45

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα