Ουγγαρία - Αγγλία 1-0: Με το δεξί κόντρα στα Τρία Λιοντάρια

Newsroom
Ουγγαρία - Αγγλία 1-0: Με το δεξί κόντρα στα Τρία Λιοντάρια

bet365

Ονειρικό... ποδαρικό στο Nations League για την Ουγγαρία, η οποία υπέταξε την Αγγλία με 1-0 και πανηγύρισε για πρώτη φορά εναντίον της έπειτα από 60 χρόνια! Γλίτωσε στο 90+3΄η Βοσνία, μεγάλο διπλό για το Λουξεμβούργο.

League A

3ος όμιλος

Την προηγούμενη φορά που τη φιλοξένησε στην έδρα της γεύτηκε... τεσσάρα (0-4). Επτά μήνες μετά την συντριβή ωστόσο, η Ουγγαρία πήρε την εκδίκησή της! Χάρη σε γκολ - πέναλτι του Σόμποσλαι, το σύνολο του Ρόσι υπέταξε για πρώτη φορά την Αγγλία έπειτα από το μακρινό 1962 (1-0) και ξεκίνησε με ονειρικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στο Nations League. Εκείνοι πάντως που μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση ήταν οι Άγγλοι που με μπροστάρη τον Μπόουεν (ντεμπούτο με την εθνική) πατούσαν απειλητικά στην περιοχή των Ούγγρων, δίχως ωστόσο να μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 12΄η Ουγγαρία έριξε προειδοποιητική βολή με τεράστια χαμένη ευκαιρία του Σόμποσλαϊ, ο οποίος όμως στο δεύτερο μέρος θα ήταν πιο τυχερός. Έπειτα από απρόσεκτο μαρκάρισμα του Τσέιμπερς στην περιοχή, η Ουγγαρία κέρδισε πέναλτι και ο άσος της Λειψίας ανέλαβε την εκτέλεση, γράφοντας το 1-0 (64΄). Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τους Ούγγρους να παίρνουν νίκη - εκδίκηση επί της Αγγλίας και να υπογράφουν ονειρικά την πρεμιέρα τους στο Nations League.

Αποτελέσματα

Ουγγαρία - Αγγλία 1-0
Ιταλία - Γερμανία (21:45)

League B

1ος όμιλος

Νωρίτερα η Αρμενία έπαιρνε μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Ιρλανδίας, νίκη που την έστειλε στην κορυφή του ομίλου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Σπέρτσιαν στο 74. χαρίζοντας έτσι τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους.

Αποτελέσματα

Αρμενία - Ιρλανδία 1-0

3ος όμιλος

Βαθμό που πανηγύρισε σαν... χρυσάφι αποκόμισε η Βοσνία από τη Φινλανδία, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με σκόρερ τον Πρέβγιακ στο 90+3΄. Εκείνοι που είχαν πάρει το προβάδισμα ήταν οι γηπεδούχοι χάρη στον συνήθη ύποπτο, Πούκι, ο οποίος στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι. Κι ενώ η Φινλανδία διατηρούσε το υπέρ της προβάδισμα καθ΄όλη τη διάρκεια του δευτέρους μέρους, μια στιγμή ήταν αρκετή για να χρίσει ήρωα τον Πρέβγιακ σε νεκρό χρόνο και να χαρίσει στους Βόσνιους τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αποτελέσματα

Φινλανδία - Βοσνία Ερζεγοβίνη 1-1
Ρουμανία - Μαυροβούνιο (21:45)

League C

1oς όμιλος

Με το δεξί ξεκίνησε ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του το Λουξεμβούργο στον πρώτο όμιλο της League C, καθώς επικράτησε με 2-0 της Λιθουανίας μέσα στη Βίλνιους. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, όμως δεν κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ. Στο 22' ο Μόρις απέκρουσε το σουτ του Ούτκους και στο 27΄ο Μεγκαλάιτις αστόχησε από κοντά. Αφού οι Λιθουανοί δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους το Λουξεμβούργο προηγήθηκε στο 44' με τον χαφ της Νόριτς, Σινάνι. Οι γηπεδούχοι πίεσα για την ισοφάριση, όμως το μόνο που άλλαξε ήταν η έκταση του σκορ, καθώς στο 78' ο Σινάνι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Αποτελέσματα

Λιθουανία - Λουξεμβούργο 0-2
Τουρκία - Νήσοι Φερόε 21:45

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα