Εθνική Ελλάδας: Η αξιολόγηση των παικτών στο 0-1 με τη Β. Ιρλανδία

Εθνική Ελλάδας: Η αξιολόγηση των παικτών στο 0-1 με τη Β. Ιρλανδία

bet365

Η αξιολόγηση των 16 παικτών που χρησιμοποίησε ο Γκουστάβο Πογιέτ στο επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας εναντίον της Β. Ιρλανδίας.

Η Εθνική Ελλάδας έκανε ποδαρικό με το δεξί (κυριολεκτικά, του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα) στο Nations League, το επίσημο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ ήταν επιτυχημένο στο Μπέλφαστ με το 1-0 εναντίον της Βορείου Ιρλανδίας και η εικόνα των παικτών ήταν σε γενικές γραμμές η εξής...

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Χωρίς πολλή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση μια – δυο εξόδους. Σωστή η τοποθέτησή του στο σουτ του Μακ Κιν στο 67', θα μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο να έχει δώσει περισσότερες ανάσες στην άμυνα με εξόδους στις σέντρες των Ιρλανδών.

Λάζαρος Ρότα

Με καλές και κακές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Πολλές αντοχές, πολλή ενέργεια, ανεβάσματα, αλλά και κάποιες άτσαλες αποκρούσεις. Λιγότερα ανεβάσματα, περισσότερες θετικές αμυντικές ενέργειες στο δεύτερο ημίχρονο, συνολικά καλή εμφάνιση.


Κώστας Τσιμίκας

Σε καλή μέρα και αμυντικά και επιθετικά, χωρίς όμως να κάνει κάτι εντυπωσιακό. Μελετημένοι οι αντίπαλοι είχαν σχεδόν πάντα παίκτη κοντά του, καλή η συνεννόησή του με τον Μάνταλο που του έδινε χώρο για 1 Vs 1 σε πολλές περιπτώσεις.


Ντίνος Μαυροπάνος

Σχεδόν αψεγάδιαστος στο α' μέρος, υπέπεσε σε δυο – τρία λάθη στο δεύτερο μέρος, όταν άσκησαν πίεση οι Ιρλανδοί, χωρίς όμως να υποπέσει σε κάποια γκάφα. Πολύ δυνατός στον αέρα, με εντυπωσιακή σωματοδομή, θετικό πρόσημο αμυντικά.


Παντελής Χατζηδιάκος

Πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τον στόπερ της Αλκμααρ. Εχασε ελάχιστες μονομαχίες στον αέρα, είχε καλές τοποθετήσεις εντός περιοχής, ήταν ψύχραιμος. Δεν πήρε πολλά μέτρα μαζί με τον Μαυροπάνο, αλλά αυτό ήταν ευθύνη όλης της ομάδας και όχι των στόπερ.

Μανώλης Σιώπης

Πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, με σωστές καλύψεις, μπόλικο τρέξιμο, αλλά λιγοστά κοψίματα/κλεψίματα. Καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, συνέχισε με... duracell όταν οι υπόλοιποι έδειχναν κόπωση, πιθανώς ο κορυφαίος της Εθνικής Ελλάδας ο πρωταθλητής Τουρκίας. Κακή η επιλογή του στην αντεπίθεση του 75' (πάσα σε Ρότα αντί σε Χατζηγιοβάνη), όταν πια είχε κουραστεί, αλλά ήταν ο... πρώτος στην κόντρα επίθεση.


Ανδρέας Μπουχαλάκης

Ο ένας από τους δύο κεντρικούς μέσους της ομάδας. Σε χαμηλό τέμπο στο πρώτο ημίχρονο, σε ρόλο «ρυθμιστή» στη μεσαία γραμμή, δεν πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες. Σε πιο αμυντικό ρόλο στο β΄μέρος λόγω της πίεσης των γηπεδούχων, δεν είχε αντοχές μαραθωνοδρόμου, αλλά καθαρό μυαλό, δίνοντας βοήθειες κυρίως στις εναέριες μονομαχίες.

Πέτρος Μάνταλος

Επαιξε ως αριστερός χαφ στο πρώτο ημίχρονο και ως «μέσα δεξιά» στο τελευταίο σκέλος του αγώνα. Φιλότιμος, με πάθος, με καλές και κακές στιγμές. Μπορούσε να δώσει περισσότερες βοήθειες και στο passing game και στην κατοχή της μπάλας.

Δημήτρης Λημνιός

Πήρε πολλές μπάλες στο α' μέρος, αλλά συνήθως είχε ημιτελείς ή αποτυχημένες προσπάθειες. Με εξαίρεση τη φάση του γκολ, όταν τα έκανε όλα τέλεια: έκλεψε τη μπάλα, άνοιξε διασκελισμό, δεν βιάστηκε, σήκωσε το κεφάλι, έκοψε σωστά τη μπάλα στον σκόρερ Μπακασέτα. Με καλύτερες επιλογές στο β' μέρος επιθετικά, αλλά και με προβλήματα πολλά αμυντικά με αντίπαλο τον αριστερό μπακ Πάντι Λέιν.


Τάσος Μπακασέτας

Δεν φάνηκε στα πρώτα 15 λεπτά ως επιτελικός μέσος/δεύτερος επιθετικός, όμως εν συνεχεία μπήκε στο ρυθμό και το πνεύμα του ματς. Υπέροχη η υποδοχή της μπάλας και το δεξί σουτ στο 0-1, ίσως υπερβολική η αλλαγή του από το 69' με τον Κουρμπέλη.


Γιώργος Γιακουμάκης

Πάρα πολύ καλή εμφάνιση μέχρι το 69'. Τα έκανε όλα εκτός από γκολ! Κέρδισε μάχες από τους αντίπαλους στόπερ, πρέσαρε σωστά, «έσπασε» τη μπάλα, ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα. Δεν τροφοδοτήθηκε όσο έπρεπε, αλλά ήταν «μέσα» στο παιχνίδι.

Τάσος Χατζηγιοβάνης

Μπήκε στο 69' αντί του Λημνιού και δεν φάνηκε στο ματς. Πρέσαρε, μάρκαρε, κινήθηκε σωστά ως φορ στην αντεπίθεση με 3 Vs 1, όταν δεν πήρε την πάσα από τον Σιώπη που άργησε στην επιλογή του και τελικά πάσαρε στον Ρότα. Ο Πογιέτ έδειξε ότι τον έχει στο νου του...


Βαγγέλης Παυλίδης

Μπήκε στο 69' αντί του Γιώργου Γιακουμάκη και δεν βοήθησε την Εθνική. Ούτε με κάποια ατομική προσπάθεια, ούτε με κάποια συνεργασία που θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία. Pressing, μαρκάρισμα, φιλότιμο: τα έχει πάντα αυτά τα στοιχεία ο Παυλίδης, τα κατέθεσε και σήμερα.

Δημήτρης Κουρμπέλης

Μπήκε στο 69' ως «εξάρι», αντικαθιστώντας τον Τάσο Μπακασέτα. Βοήθησε με καλύψεις και στις εναέριες μάχες, δέχθηκε πίεση, δεν «απελευθέρωσε» την ομάδα όπως μπορεί λόγω της καλής πάσας που διαθέτει ως χαρακτηριστικό.

Γιώργος Τζαβέλλας

Μπήκε στο 82' αντί του Μανώλη Σιώπη και πήρε κάρτα προτού καν ακουμπήσει τη μπάλα στο ματς! Εδωσε τις μάχες του στον αέρα στα τελευταία 13 λεπτά ως στόπερ, αλλά στο 4-3-3 δύσκολα θα βρει θέση βασικού σ' αυτό το στάδιο τουλάχιστον...

Tζορτζ Μπάλντοκ

Μπήκε στο 94' αντί του Ρότα, θα θυμάται για πάντα τα δύο λεπτά στο ντεμπούτο του ο δεξιός μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

@Photo credits: INTIME
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα