Nations League: Ιβηρική «ισορροπία», νίκη Βατσλίκ-Μράμπετς κόντρα σε Τσούμπερ στην πρεμιέρα (vid)

Newsroom
Nations League: Ιβηρική «ισορροπία», νίκη Βατσλίκ-Μράμπετς κόντρα σε Τσούμπερ στην πρεμιέρα (vid)

bet365

Η Πορτογαλία τιμώρησε την Ισπανία για τις χαμένες ευκαιρίες στο 1-0 και διατήρησε ιβηρική «ισορροπία» στην πρεμιέρα του Nations League. Τρίποντο για την Τσεχία των Βατσλίκ-Μπράμπετς κόντρα στην Ελβετία του Τσούμπερ.

LEAGUE A

2ος όμιλος

Το μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς δεν είχε νικητή! Ισπανία και Πορτογαλία διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Σεβίλλη στη μάχη της Ιβηρικής, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να αλληλοεξοντωθούν και να περιοριστούν με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Εκείνοι πάντως που ξεκίνησαν πιο δυναμικά ήταν οι Ισπανοί, οι οποίοι πολιορκούσαν τα καρέ του Ντιόγκο Κοστά, προτού τελικά πάρουν το προβάδισμα με τον Μοράτα. Στο 25΄και έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Ισπανός εκτέλεσε άψογα τον αντίπαλο κίπερ στο τετ-α-τετ και ανέβηκε στο 7ο σκαλί των all time σκόρερ της εθνικής Ισπανίας με 26 γκολ. Το δεύτερο μέρος ωστόσο άνηκε στους Πορτογάλους. Ο Αντρέ Σίλβα σπατάλησε δυο μοναδικές ευκαιρίες για τους Ίβηρες και τελικά η λύση ήρθε από τα πόδια του Όρτα. Στο 82΄ο Πορτογάλος συνδύασε την δεύτερη παρουσία του με την εθνική ομάδα με χρυσό γκολ ισοφάρισης, γράφοντας το 1-1 και επαναφέροντας την ισορροπία. Κι αφού ο Άλμπα έχασε στιγμές αργότερα την ευκαιρία της βραδιάς σε κενό τέρμα, η ισοπαλία έμεινε μέχρι τέλους, χαρίζοντας στις δυο ομάδες τον βαθμό.

Την ίδια ώρα η Τσεχία έπαιρνε μεγάλη νίκη απέναντι στην Ελβετία του Τσούμπερ (μπήκε αλλαγή στο 68΄) με 2-1 και σκαρφάλωσε στην κορυφή του ομίλου. Με ήρωα τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Τόμας Βατσλίκ που κατέβασε ρολά, οι γηπεδούχοι υπερκέρασαν το εμπόδιο των Ελβετών και ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο Nations League. Μόλις στο 11΄ο Κούτκα άνοιξε το σκορ έπειτα από χαρακτηριστική αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα, προτού η Ελβετία φέρει το ματς στα ίσα με τον Οκάφορ στο 44΄. Το αυτογκόλ του Σο στο 58΄έβαλε και πάλι σε θέση οδηγού τους Τσέχους, οι οποίοι από εκεί και έπειτα στηρίχθηκαν πάνω στον Βατσλίκ για να τους χαρίσει τη νίκη. Με δυο σπουδαίες επεμβάσεις στις προσπάθειες του Εμπολό, ο κίπερ του Ολυμπιακού κράτησε όρθιους τους Τσέχους μέχρι το φινάλε που πήραν τη νίκη στην πρεμιέρα και ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο την πορεία τους στη διοργάνωση.

Αποτελέσματα
Ισπανία - Πορτογαλία 1-1
Τσεχία - Ελβετία 2-1

Βαθμολογία
1. Τσεχία 3 (2-1)
2. Πορτογαλία 1 (1-1)
3. Ισπανία 1 (1-1)
4. Ελβετία 0 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική (5/6):

Πορτογαλία - Ελβετία

Τσεχία - Ισπανία

League B

2ος όμιλος

Ματσάρα στην πρεμιέρα του δεύτερου ομίλου, αλλά ουδείς νικητής ανάμεσα σε Ισραήλ και Ισλανδία (2-2). Στον όμιλο των... τριών λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας, οι δύο χώρες έμειναν ισόπαλες σε ένα ματς με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, που άρχισε με χαμόγελα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν προβάδισμα στο 25' με τον Άμπαντα. Ωστόσο, οι Ισλανδοί έδειξαν μέταλλο, θυμίζοντας κάτι από την ομάδα που εξέπληξε την Ευρώπη στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Χέλγκασον στο 42' και Σίγκουρντσον στο 53' σφράγισαν την ανατροπή, αλλά αυτή δεν έφτανε για να φύγουν νικητές στην πρεμιέρα. Στο 84' το Ισραήλ ισοφάρισε με τον Βάισμαν και στις καθυστερήσεις, μάλιστα, είχε δοκάρι, αγγίζοντας την «τρελή» ανατροπή-στην ανατροπή στο φινάλε.

Αποτελέσματα

Ισραήλ - Ισλανδία 2-2

Βαθμολογία

1. Ισλανδία 1 (2-2)
2. Ισραήλ 1 (2-2)
3. Αλβανία 0*

*Ρεπό

Επόμενη αγωνιστική (5/6):

Ισλανδία - Αλβανία
Ρεπό: Ισραήλ

4ος όμιλος

Υπόθεση Σκανδιναβών η πρεμιέρα στον τέταρτο όμιλο. Νορβηγία και Σουηδία μπήκαν με το... δεξί στο Nations League και το έκαναν με διπλό μέσα στη Σερβία και τη Σλοβενία αντίστοιχα, θέτοντας έτσι από νωρίς υποψηφιότητα για την πρωτιά του γκρουπ. Η παρέα του Χάαλαντ λύγισε την αντίσταση της ομάδας του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, (ο παίκτης του ΠΑΟΚ πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 69'), με τον «killer» της Μάντσεστερ Σίτι, πλέον, να κρίνει την αναμέτρηση χάρη σε γκολ του στο 26', φτάνοντας τα εννέα στα τελευταία έξι παιχνίδια με το εθνόσημο! Την ίδια ώρα, η Σουηδία είχε ελαφρώς ευκολότερο έργο απέναντι στη Σλοβενία του έτερου εκπροσώπου του Δικεφάλου του Βορρά, Γιάσμιν Κούρτιτς (βασικός), επικρατώντας με 2-0. Ο Φόρσμπεργκ έκανε την αρχή νικώντας τον Όμπλακ από τα έντεκα βήματα στο 39' και ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι σφράγισε το τρίποντο στο 88'.

Αποτελέσματα

Σερβία - Νορβηγία 0-1
Σλοβενία - Σουηδία 0-2

Βαθμολογία

1. Σουηδία 3 (2-0)
2. Νορβηγία 3 (1-0)
3. Σερβία 0 (0-1)
4. Σλοβενία 0 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (5/6):

Σουηδία - Νορβηγία
Σερβία - Σλοβενία

LEAGUE C

4ος όμιλος

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τη Γεωργία στο Nations League! Οι Γεωργιανοί έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κβαρατσκέλια, επικράτησαν 4-0 του Γιβραλτάρ και μπήκαν με το δεξί στον 4ο όμιλο της League C. Ο Κβαρατσκέλια άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό, με τον Κασία να πετυχαίνει το 2-0 στο 33'. Ο Μικαουτάτζε στο 83' πέτυχε το 3-0 κι ένας λεπτό αργότερα ο Καζαϊσβίλι διαμόρφωσε το 3-0.

Για τον ίδιο όμιλο, η Βουλγαρία με τη Βόρεια Μακεδονία έμειναν στο 1-1 στη δική τους πρεμιέρα. Ο Ντεσπόντοφ στο 13ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Ριστόφσκι στο 50’ έκανε το 1-1, σκορ το οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Αποτελέσματα

Γεωργία - Γιβραλτάρ 4-0
Βουλγαρία - Βόρεια Μακεδονία 1-1

Βαθμολογία

1. Γεωργία 3 (4-0)
2. Βόρεια Μακεδονία 1 (1-1)
3. Βουλγαρία 1 (1-1)
4. Γιβραλτάρ 0 (0-4)

Επόμενη αγωνιστική (5/6)
Γιβραλτάρ - Βόρεια Μακεδονία
Βουλγαρία - Γεωργία


LEAGUE D

2ος όμιλος


Ιδανική αρχή για την Εσθονία η οποία νίκησε 2-0 το Σαν Μαρίνο. Ο Κιρς στο 24ο λεπτό πέτυχε το 1-0, με τον Ταμ στο 32’ να διπλασιάζει τα τέρματα. Οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες, αλλά δε βρήκαν τρίτη φορά δίχτυα.

Αποτελέσματα

Εσθονία - Σαν Μαρίνο 2-0

Βαθμολογία

1. Εσθονία 3 (2-0)
2. Μάλτα 0 (0-0)
3. Σαν Μαρίνο (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (5/6)

Σαν Μαρίνο – Μάλτα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα