ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΞΑΝΘΗ 0-3 (vid)

Gazzetta team
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΞΑΝΘΗ 0-3 (vid)

bet365

Ο Ανδρέας Τάτος πέτυχε νέο γκολ-αριστούργημα με βολ-πλανέ και με 2 γκολ συνολικά «έσπρωξε» την Ξάνθη σε δεύτερη νίκη κόντρα στη Δόξα Δράμας μέσα σε λίγες μέρες και στο -5 από την κορυφή!

Πριν από τις διαδοχικές μεταξύ τους αναμετρήσεις, η Ξάνθη έψαχνε την πρώτη της νίκη επί Μπάμπη Τεννέ και είχε πάντα τον αστερίσκο του ενός λιγότερου αγώνα στη βαθμολογία με τις ομάδες της πρώτης τετράδας. Πλέον, οι Ακρίτες κάλυψαν όλες τις εκκρεμότητες, κάνοντας το «νταμπλ» κόντρα στη Δόξα Δράμας μέσα σε πέντε ημέρες, με πολύ πιο άνετο τρόπο, μάλιστα, εκτός έδρας (0-3).

Η ομάδα της Θράκης έφυγε με σούπερ διπλό από τη Δράμα σε ένα ματς με πολλές ευκαιρίες, έχοντας σε τρελά κέφια για ένα ακόμη παιχνίδι τον Ανδρέα Τάτο. Αφού ο Ελίνι Δημούτσος άνοιξε το σκορ μόλις στο 6’ και επέστρεψε στα γκολ, ο βιρτουόζος χαφ πήρε τη σκυτάλη και στο 29’ διπλασίασε το προβάδισμα της Ξάνθης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Το highlight της αναμέτρησης, αλλά κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά της φετινής Super League 2, όμως, το χάρισε στο 48’, όταν έγραψε το τελικό 0-3 με φαντασμαγορικό βολ-πλανέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, προσθέτοντας νέο γκολ-ποίημα μετά την ψιλοκρεμαστή βολίδα στο ματς με τον ΟΦ Ιεράπετρας (4ο γκολ συνολικά στη σεζόν).

Έτσι, η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες Παναχαϊκής, Διαγόρα και Εργοτέλη, εδραιώθηκε στην 5η θέση και απέχει μόλις πέντε βαθμούς από την 1η θέση, φουντώνοντας τη «μάχη» για το τελικό πλασάρισμα ενόψει playoffs.

Δόξα Δράμας (Κολιτσιδάκης): Ηλιάδης (11′ λ.τ Στεφανάκος), Παρασκευάς, Μπελεβώνης (46′ Κουτσιανικούλης), Παπαργυρίου, Μαυριάς, Κουκόλης, Κόντος (46′ Μαρινάκης), Νιμπά, Μενσά, Αγγελόπουλος (64′ Φυτόπουλος), Σαμπανίδης.

Ξάνθη (Τεννές): Ίτσο, Τζούρμαν, Βέρκερ, Γκαρσία (65′ Τεσίγια), Μπριλάντε, Θυμιάνης, Δημούτσος (65′ Τσαμούρης), Τ. Παπάζογλου, Σχρόιγεν (73′ Μυστακίδης), Τάτος, Μικελτάτζε.

Η Βαθμολογία σε 14 αγώνες

1. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 28
2. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 27
3. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 26
4. ΙΩΝΙΚΟΣ 25
5. ΞΑΝΘΗ 23
6. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 18
7. ΧΑΝΙΑ 18
8. ΤΡΙΚΑΛΑ 15
9. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 14
10. ΔΟΞΑ ΔΡ. 11
11. ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 10
12. ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ 7
* Ο Απόλλων Λάρισας και η Δόξα Δράμας έχουν από ένα αγώνα λιγότερο
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα