ΟΦΗ: Το μέγεθος της απώλειας του Τσιλιανίδη

ΟΦΗ: Το μέγεθος της απώλειας του Τσιλιανίδη

bet365

Οι αριθμοί αποτυπώνουν ανάγλυφα το πόσο πολύτιμος είναι ο 27χρονος μεσοεπιθετικός στους κρητικούς, οι οποίοι θα στερηθούν για πολλούς μήνες έναν εκ των κορυφαίων τους παικτών
Οσκαρ ατυχίας διεκδικεί ο Κοσμάς Τσιαλιανίδης, καθώς υπέστη ρήξη χιαστών και τέθηκε νοκ άουτ όχι μόνο από τα πλέι οφ της SL, αλλά για τους επόμενους 5 με 6 μήνες. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός πραγματοποιούσε φέτος εξαιρετική σεζόν και οι αριθμοί αποτυπώνουν το μέγεθος της προσφοράς του στον ΟΦΗ. Ας τους δούμε πιο συγκεκριμένα και τι ακριβώς προσέφερε στο παιχνίδι της ομάδας του…

Τρίτος σκόρερ

Τρίτος σκόρερ

Αρκετές τελικές

Αρκετές τελικές

Πρώτος σε ασίστ

Πρώτος σε ασίστ

Βοηθά στον τομέα της ανάπτυξης

Βοηθά στον τομέα της ανάπτυξης

Τα περισσότερα εύστοχα γεμίσματα

Τα περισσότερα εύστοχα γεμίσματα
Ο 27χρονος εξτρέμ είναι φέτος ο 3ος σκόρερ του ΟΦΗ, χωρίς μάλιστα να εκτελεί τις στατικές μπάλες. Σε 23 ματς σημείωσε 6 γκολ και του αντιστοιχούν το 17% των συνολικών τερμάτων της ομάδας του. Μάλιστα σε ορισμένες νίκες των κρητικών ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, όπως στο 3-1 επί του Παναιτωλικού και στο 2-1 κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.
Γενικότερα ήταν φέτος ένας παίκτης που έπαιρνε πρωτοβουλίες και ήταν «μέσα» στις φάσεις. Αλλωστε είναι ο 2ος παίκτης της ομάδας σε τελικές με 46, μόλις μία λιγότερη από τον Σεμέδο που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο ΟΦΗ έβγαλε στην κανονική διάρκεια 290 τελικές και του αντιστοιχεί το 16% του συνόλου τους. Μάλιστα τις «μοιράζει», καθώς οι 25 ήταν μέσα από τα αντίπαλα καρέ και οι 21 με σουτ έξω από το «κουτί». Εξ’ αυτών οι 6 μετατράπηκαν σε γκολ, ενώ είχε και 2 δοκάρια.
Την ίδια στιγμή όμως είναι και ο κατά τεκμήριο καλύτερος «δημιουργός» των κρητικών. Στην κανονική διάρκεια της σεζόν μέτρησε συνολικά 6 ασίστ και είναι ο πρώτος παίκτης του ΟΦΗ στη σχετική κατηγορία. Το αξιοσημείωτο είναι πως όλες οι τελικές του πάσες δόθηκαν σε ισάριθμα διαφορετικά ματς, κάτι που προσθέτει και διάρκεια στο παιχνίδι του.
Πρόκειται για έναν παίκτη που βοηθά αρκετά στο δημιουργικό σκέλος του ΟΦΗ και ξέχωρα από τις τελικές πάσες που έβγαλε, συνεισφέρει και στον τομέα της ανάπτυξης. Για αυτό και είναι ο 2ος παίκτης της ομάδας με τις περισσότερες προωθητικές πάσες (141), σε μία κατηγορία όπου «δεσπόζει» ο Νέιρα (248).
Ως η πλέον μεγαλύτερη επιβεβαίωση του προηγούμενου είναι πως πρόκειται για τον παίκτη της ομάδας με τα περισσότερα εύστοχα γεμίσματα. Μακράν του δεύτερου, καθώς πλαγιοκοπεί και δημιουργεί ρήγματα. Στα 23 παιχνίδια που τον είδαμε μέτρησε 47 σωστά, που βρήκαν δηλαδή συμπαίκτη του, και στη σχετική λίστα ακολουθεί αρκετά μακριά ο Σεμέδο με 17.