Ολυμπιακός: Η «πληγή» στην άμυνα που επηρέασε αήττητο, Ευρώπη και Κύπελλο

Ολυμπιακός: Η «πληγή» στην άμυνα που επηρέασε αήττητο, Ευρώπη και Κύπελλο

Ολυμπιακός: Η «πληγή» στην άμυνα που επηρέασε αήττητο, Ευρώπη και Κύπελλο

bet365

Τα προβλήματα του Ολυμπιακού στο κέντρο των μετόπισθεν έπαιξαν κομβικό ρόλο στον αποκλεισμό από την Ευρώπη, στον χαμένο τελικό Κυπέλλου, αλλά και στο «σπάσιμο» του αήττητου στο πρωτάθλημα.

Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, λίγες μέρες αργότερα παραχώρησε στη Σεντ Ετιέν τον Σισέ και η ομάδα έμεινε ξανά με τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς (Σεμέδο, Μπα Αβραάμ οι υπόλοιποι). Οι αλλαγές έγιναν σε ένα χρονικό σημείο που τα παιχνίδια ήταν διαδοχικά και χρόνος για χάσιμο δεν υπήρχε.

Τα προβλήματα που προέκυψαν στα «ερυθρόλευκα» μετόπισθεν, όμως, ήταν πολλά και ένας από τους κύριους λόγους που η ομάδα αποκλείστηκε από την Ευρώπη, που έχασε το Κύπελλο και που υπέστη δύο ήττες στο πρωτάθλημα, ήταν η άμυνα. Το gazzetta.gr καταγράφει τα γεγονότα...

- Στις 25 Ιανουαρίου αποκτήθηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος προερχόταν από αγωνιστική απραξία και χρειαζόταν χρόνο για να έρθει στο απαιτούμενο επίπεδο. Σκοπός ήταν να είναι έτοιμος στους αγώνες με την PSV, διότι ο Σεμέδο ήταν τιμωρημένος (στο πρώτο ματς) και ο Αβραάμ τραυματίας.

- Στις 30 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε από τη Σεντ Ετιέν ο Σισέ. Ο Ολυμπιακός έδινε έναν αμυντικό που μπορεί να μην ενθουσίαζε, αλλά σε μεγάλο βαθμό έδινε αυτά που χρειαζόταν η ομάδα.

- Ο Παπασταθόπουλος έκανε ντεμπούτο στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ και έπαιξε για 27 λεπτά. Η πρώτη του φορά ως βασικός ήταν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο Μαρτίνς τον χρησιμοποίησε δίπλα στον Σεμέδο και είχε σκοπό κάποια στιγμή να τον κάνει αλλαγή, αφού δεν ήταν 100% έτοιμος για 90λεπτο. Όταν ο Ολυμπιακός έχανε 1-0, ο Πορτογάλος τον πέρασε εκτός στο 56' περνώντας στη θέση του τον Μπα, που αποβλήθηκε στο 90'. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ηττηθεί για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, με 2-1.

- Στις 7 Μαρτίου ο Ολυμπιακός νικά με 3-0 τη Λαμία, αλλά στο 18' χάνει με τραυματισμό τον Ουσεϊνού Μπα. Τέσσερις ημέρες αργότερα είναι προγραμματισμένο το πρώτο ματς με την Άρσεναλ. Η συμμετοχή του Σενεγαλέζου θα κρινόταν την ύστατη στιγμή. Ο Μαρτίνς τον δηλώνει στην ενδεκάδα και η ομάδα θα κατέβαινε με διάταξη 4-3-3 (ο Σωκράτης θα ήταν ο παρτενέρ του, ο Σεμέδο ήταν τιμωρημένος). Στο ζέσταμα ο Μπα νιώθει ξανά ενοχλήσεις στη μέση, αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι σε θέση να παίξει και ο προπονητής αποφασίζει να γυρίσει στο κέντρο της άμυνας τον Εμβιλά.

Το 4-3-3 έγινε 4-2-3-1 με την είσοδο του Μασούρα στο αρχικό σχήμα. Αυτό το ανακάτεμα της τελευταίας στιγμής αποδείχθηκε ότι δεν έκανε καλό στον Ολυμπιακό. Ήττα 1-3, σκορ που αποδείχθηκε αξεπέραστο ενόψει της ρεβάνς, παρά το σπουδαίο 0-1 στο Emirates.

- Στις 18 Απριλίου ο Ολυμπιακός παίζει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Εκεί γνωρίζει τη δεύτερη και τελευταία του ήττα στο πρωτάθλημα. Ο Μαρτίνς επιλέγει τριάδα στα μετόπισθεν. Ο ένας ήταν ο Παπασταθόπουλος. Ο δεύτερος ο Χολέμπας που δεν είναι η φυσική του θέση να παίζει στο κέντρο της άμυνας. Ο τρίτος ήταν ο Αβραάμ, που θα έπαιζε μετά από 2,5 μήνες και που έγινε τελικά αλλαγή στο 60'. Ο Δικέφαλος νίκησε 2-0.

- Στις 12 Μαΐου ο Παπασταθόπουλος τραυματίστηκε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για τα play off (στον οπίσθιο μοιριαίο) και στο 8' γίνεται αλλαγή. Η συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου είναι αμφίβολη. Τελικά ο Μαρτίνς τον ξεκινά και τον χρησιμοποιεί στη μέση της τριάδας, έχοντας αριστερά τον Εμβιλά και δεξιά τον Σεμέδο. Στο 25' ο Σωκράτης ζητά αλλαγή, αφού βλέπει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Ο Χολέμπας πηγαίνει αριστερός στόπερ, ο Εμβιλά δεξιός και στη μέση ο Σεμέδο. Εμβιλά και Σεμέδο φέρουν ευθύνη στη φάση του δοκαριού του Σφιντέρσκι. Σεμέδο και Χολέμπας φέρουν ευθύνη για τη φάση του 1-2 του Κρμέντσικ.

Κακά τα ψέματα, οι δύο ήττες στο πρωτάθλημα δεν έκαναν και κανένα μεγάλο κακό στον Ολυμπιακό. Εντάξει, μπορεί να έσπασε το αήττητο στη Λεωφόρο, αλλά δεν είναι δα και κάτι που... πόνεσε πολύ ή που επηρέασε την εξαιρετική πορεία της ομάδας στη Super League. Κόντρα σε Αρσεναλ για το Europa μπορεί κανείς να πει ότι χάθηκε η ευκαιρία για πρόκριση στους «8» και φυσικά χθες (22/5) στο ΟΑΚΑ ένας τίτλος. Αυτά όμως συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Και στη Λίβερπουλ τραυματίστηκε ο Φαν Ντάικ και της κόπηκαν τα «φτερά».

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί έντονα μεταγραφικά στο κέντρο της άμυνας, ενώ το ίδιο πρέπει να γίνει και στα άκρα της. Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να δυναμώσουν σε δύο θέσεις που πέρυσι υπήρχαν δύο πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές, οι Τσιμίκας και Ελαμπντελαουί. Υπενθυμίζεται ότι αντί γι' αυτούς ήρθαν αρχικά οι Χολέμπας - Ραφίνια και στη συνέχεια οι Ρέαμπτσιουκ - Λαλά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα