ΑΕΚ: Νοκ-άουτ ο Μάνταλος, «βουνό» οι απουσίες και στο κρίσιμο ματς με ΠΑΟΚ!

ΑΕΚ: Νοκ-άουτ ο Μάνταλος, «βουνό» οι απουσίες και στο κρίσιμο ματς με ΠΑΟΚ!

bet365

«Βουνό» ξανά τα προβλήματα για την Ένωση και τον Χιμένεθ, ο οποίος έχει πάλι περιορισμένες λύσεις στα πλάνα του. Οριστικά εκτός ο Μάνταλος και άλλοι έξι για το κρίσιμο ματς με τον ΠΑΟΚ στη μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Στην πιο κρίσιμη εβδομάδα αναφορικά με την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου έχει μπει η ΑΕΚ. Η επίτευξη του μίνιμουμ στόχου της ευρωπαϊκής εξόδου απαγορεύεται να μπει σε κίνδυνο για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι έχουν μπροστά τους τέσσερις «τελικούς» στα τέσσερα ματς που απομένουν για την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Ωστόσο, σε μεγάλο βαθμό για την Ένωση η υπόθεση της Ευρώπης θα κριθεί στο αποψινό (21:30) εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο που ακολουθεί την Κυριακή (9/5). Η διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τους πράσινους δίνει ένα προβάδισμα στην ΑΕΚ, ωστόσο στην Ένωση κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει μέχρι να «κλειδώσει» και μαθηματικά ο στόχος, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα τη φετινή σεζόν.

Η ΑΕΚ επιβάλλεται τόσο απέναντι στον ΠΑΟΚ, όσο και κόντρα στον Παναθηναϊκό να τα δώσει όλα βγάζοντας από πάνω της την ηττοπάθεια που παρουσιάζει στα ντέρμπι προκειμένου είτε να τελειώσει οριστικά το θέμα της ευρωπαϊκής εξόδου στο τέλος αυτής της εβδομάδας, είτε να διατηρήσει τουλάχιστον το πλεονέκτημα που έχει λόγω της διαφοράς ασφαλείας που υπάρχει ενόψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών με Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας και Άρη την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ. Δεδομένα, όπως έχει επισημανθεί ουκ ολίγες φορές, το ρόστερ θα χρειαστεί δραστικές αλλαγές στη συνέχεια, ωστόσο μέχρι να συμβούν αυτές ο μίνιμουμ στόχος που έχει απομείνει είναι αυτός που προέχει.

Πέρα από τα αμυντικά προβλήματα και την εύθραυστη ψυχολογία η ΑΕΚ καλείται σε ακόμα ένα ματς να αντιμετωπίσει και τις πάρα πολλές απουσίες που αποτελούν καθημερινό φαινόμενο πλέον. Τελευταία φαίνονταν να μειώνονται, ωστόσο και πάλι ενόψει ακόμα μιας αναμέτρησης ο Μανόλο Χιμένεθ έχει να διαχειριστεί ένα «βουνό» απουσιών. Το νέο σημαντικό πρόβλημα έχει να κάνει με τον Μάνταλο, ο οποίος είχε ενοχλήσεις στην ποδοκνημική και τελικώς τέθηκε οριστικά νοκ-άουτ για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του, έχοντας μαζέψει υγρό στον τένοντα του αστραγάλου. Ήταν ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε και στο ματς Κυπέλλου στην Τούμπα, όπου είχε κάνει ένεση για να αγωνιστεί. Τώρα όμως ήταν αδύνατο να προλάβει.

Εκτός έμεινε και ο Μπακάκης, ο οποίος παρότι έχει επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων από το Μεγάλο Σάββατο, δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος και έτσι κρίθηκε σκόπιμο να μην ρισκάρει ώστε να γυρίσει στο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ενώ και ο Μαχαίρας στην τελευταία προπόνηση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους και έμεινε εκτός 19αδας για ΠΑΟΚ! Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα προβλήματα είναι τα γνωστά και αφορούν τους Λάτσι, Γκαρσία, Ολιβέιρα και Ραντόνια, ενώ εκτός έμεινε και ο Χνιντ, ο οποίος δεν υπολογίζεται και φυσικά ο Σιμόες που όπως είναι γνωστό δεν θα εμφανιστεί ξανά φέτος. Πέρα από τους τραυματίες και το γεμάτο απουσιολόγιο βέβαια υπάρχει και σημαντική επιβάρυνση παικτών. Για παράδειγμα τόσο ο Λόπες όσο και ο Τσιγκρίνσκι ήταν στα όρια τους μετά το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και είχαν προστατευτεί στις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών. Το απόγευμα της Τρίτης μπήκαν κανονικά και έτσι βρίσκονται στη διάθεση του Χιμένεθ.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο Σεβιγιάνος κόουτς για άλλο ένα παιχνίδι πηγαίνει με αρκετά περιορισμένες λύσεις. Μένει να φανεί αν θα επιλέξει σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα, όπως στην Τούμπα σε ένα σύστημα - καθρέπτης με εκείνο του αντιπάλου ο οποίος το συνηθίζει τελευταία, ή θα γυρίσει με τέσσερις στην άμυνα. Στην πρώτη περίπτωση, με τον Αθανασιάδη πιθανότατα να επιστρέφει στην εστία, οι Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου και Σβάρνας θα είναι στην άμυνα με τον Λόπες αριστερά και τον Βασιλαντωνόπουλο ή τον Νταντσένκο δεξιά, στον άξονα τους Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλο και Σάκχοφ να διεκδικούν τρεις θέσεις και μπροστά πιθανότατα τον Τάνκοβιτς μαζί με τον Ανσαριφάρντ. Αντίθετα σε ένα 4-3-3, με τον έναν από τους τρεις στόπερ να βγαίνει από την εξίσωση, δεν θα ήταν απίθανο αν βλέπαμε τον Νταντσένκο στο ένα «φτερό» με τους Τάνκοβιτς και Αλμπάνη να διεκδικούν τη θέση στο άλλο και τον Καρίμ φυσικά στην κορυφή. Στον άξονα οι τέσσερις διαθέσιμοι (Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος και Σάκχοφ) θα διεκδικούσαν και σε αυτήν την περίπτωση τις τρεις θέσεις.

Οι 19 παίκτες που πήρε στο ξενοδοχείο ο Μανόλο Χιμένεθ για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ είναι οι εξής: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Νταντσένκο, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Σαρδέλης, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Κοσίδης, Χριστόπουλος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα