ΟΦΗ: Η νίκη που τους έκανε... μικρά παιδιά

ΟΦΗ: Η νίκη που τους έκανε... μικρά παιδιά

Δημήτρης Σαμόλης
ΟΦΗ: Η νίκη που τους έκανε... μικρά παιδιά

bet365

Ο Σαρδινέρο που βγήκε μπροστά τη στιγμή που ο ΟΦΗ τον χρειαζόταν όσο τίποτα, τα δάκρυα του Σολίς και οι αντιδράσεις παικτών - διοίκησης στο φινάλε του αγώνα εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα.

Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες και 27 ημέρες για να νικήσει στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ. Έκτοτε μεσολάβησαν η ισοπαλία στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, οι δέκα διαδοχικές ήττες, η εκτός έδρας ισοπαλία με τον Βόλο και χθες η επικράτηση (2-1) με ανατροπή σε βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα, στη 2η αγωνιστική των play out.

ΕΞΙ ΝΙΚΕΣ, ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕ ΛΑΜΙΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Σε αυτό το κομβικό σημείο η ομάδα της Κρήτης άφησε στην άκρη τα απίθανα αγωνιστικά προβλήματα που την έχουν «χτυπήσει» εφέτος, έφτασε στη νίκη πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε και βρίσκεται πλέον στο +2 από τον προτελευταίο Παναιτωλικό και στο +3 από την ουραγό ΑΕΛ. Με τους «βυσσινί» θα παίξει ο ΟΦΗ στις 24 Απριλίου στο Αλκαζάρ, ενώ θα φιλοξενήσει τους Αγρινιώτες στην τελευταία αγωνιστική των play out, στις 15 Μαΐου. Ύστερα απο 28 παιχνίδια στην εφετινή Super League Interwetten, η ομάδα του Ηρακλείου κατέκτησε μόλις την έκτη της νίκη. Το αξιοσημείωτο είναι ότι από αυτά τα έξι τρίποντα, δύο είναι κόντρα στη Λαμία και άλλα δύο εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα (απέναντι σε Βόλο και ΑΕΛ τα άλλα).

Ο ΣΑΡΔΙΝΕΡΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Ο Άντριαν Σαρδινέρο δεν φημίζεται για την εκτελεστική του δεινότητα. Δεν είναι επιθετικός που φορτώνει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα κάθε χρόνο. Ως παίκτης της Χετάφε Β έβαλε εννέα γκολ στο πρωτάθλημα της σεζόν 2010-2011 και εννέα τη σεζόν 2015-2016 με την ΑΕΛ Λεμεσού. Αυτές ήταν οι πιο παραγωγικές του χρονιές σε επίπεδο πρωταθλήματος. Εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε το πέμπτο εφετινό του τέρμα, ενδεχομένως ένα απο τα καλύτερα της καριέρας του, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κάργα, είδε ότι ο Λοντίγκιν είχε βγει πιο μπροστά, τον «κρέμασε» και σκόραρε. Τώρα που ο ΟΦΗ τον έχει μεγάλη ανάγκη, ο Μαδριλένος κυνηγός φώναξε «παρών». Τώρα που οι Καστάνιος και Γιάννου είναι νοκ άουτ, αυτός έδωσε τη λύση στη γραμμή κρούσης. Άνοιξε το δρόμο για τη νίκη με ένα υπέροχο σκάψιμο της μπάλας και ο Νίκος Νιόπλιας θα... προσεύχεται να μείνει υγιής μέχρι τέλους.

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΣΟΛΙΣ

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2020 ο ΟΦΗ είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Αργεντινού εξτρέμ, Ναζαρένο Νταμιάν Σολίς, με τη μορφή δανεισμού από τη Μπόκα Τζούνιορς, στην οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023. Από τότε μέχρι σήμερα ο 26χρονος ακραίος επιθετικός έχει ταλαιπωρηθεί έντονα από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μετρά 218 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα με την ομάδα της Κρήτης, κανένα 90λεπτο. Ελάχιστη συνεισφορά από τον Λατινοαμερικανό, ο οποίος χθες εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το καλύτερο παιχνίδι του.

Από δική του εκτέλεση φάουλ προήλθε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το τελικό 2-1. Και μετά το ξέσπασμα του Σολίς. Όλη η ψυχολογική πίεση βγήκε εκείνη τη στιγμή. Και η στιγμή που βουρκωμένος σήκωσε το βλέμμα στον ουρανό για να αφιερώσει το γκολ στον πατέρα του, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή ένα μήνα πριν από το ταξίδι για το Ηράκλειο. Το δυσάρεστο είναι πως ο Αργεντινός αποχώρησε πάλι τραυματίας, με πρόβλημα στους οπίσθιους μηριαίους του αριστερού ποδιού.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΝΙΟΠΛΙΑ

Αυτό που συμβαίνει εφέτος με τον ΟΦΗ στο κομμάτι των τραυματισμών αγγίζει τα όρια του εξωπραγματικού. Εκτός από τον Σολίς, με θλάση ολοκλήρωσε τον αγώνα και ο Φερέιρα. Χθες μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ ο Νίκος Νιόπλιας θέλησε να καταδείξει πόσο έχουν πληγώσει την ομάδα του οι απώλειες και on camera κατονόμασε μια άλλη ενδεκάδα που θα μπορούσε να επιλέξει και δεν μπορούσε.

«Αν μπορούσα τώρα θα σας έλεγα άλλη μια ενδεκάδα που θα μπορούσε να παίξει και θα είχαμε και αναπληρωματικούς. Ουές, Σελίμοβιτς, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Στάικος, Νέιρα, Ντς Γκούζμαν, Ναμπί, Τσιλιανίδης, Βαζ (Καστάνιος - Γιάννου).Φανταστείτε πόσο χάνουμε σε αυτό το κομμάτι που χρειαζόμαστε παίκτες. Κάτι δεν γίνεται καλά αλλά είναι και ατυχία, πέντε χιαστούς μέσα σε μία χρονιά. Ο Φελίπε ήρθε από χιαστό και ζορίζεται για να παίξει. Ο Καστάνιος από αποχή, ο Ντε Γκούζμαν είχε μια θλάση στη Φρανκφούρτη. Ξαναλέω δεν έχει σημασία ποιοι λείπουν αλλά ποιοι παίζουν. Εγώ πρέπει να ασχοληθώ με αυτούς που παίζουν» ανέφερε.

Συμπλήρωσε όμως κιόλας ότι «οι τρεις βαθμοί πέρα από το σπρώξιμο που μας δίνουν, μας κάνουν μικρά παιδιά». Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του ΟΦΗ έπαιρνε αγκαλιά τους παίκτες του. Το ίδιο και το αφεντικό της ΠΑΕ, Μιχάλης Μπούσης, αλλά και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιάννης Σαμαράς, ο οποίος σπάνια εκδηλώνεται. Ήταν τόσο σημαντική η κατάκτηση των βαθμών σε βάρος του ΠΑΣ που τους ήταν αδύνατο να μην γίνουν... μικρά παιδιά.

Στα πέντε παιχνίδια που απομένουν θα είναι καθοριστικές οι όσο το δυνατόν περισσότερες επιστροφές. Διότι όταν ο ένας μετά τον άλλον τίθενται νοκ άουτ, οι επιλογές λιγοστεύουν, οι δυνάμεις ξεμένουν και το έργο της παραμονής θα γίνει δύσκολο. Ο ΟΦΗ έφτασε σε ένα σημείο στο οποίο ουδείς περίμενε στο ξεκίνημα αυτής της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Πρόωρη Ανάσταση με ανατροπή! (vids)

Νιόπλιας σε παίκτες: «Για πέντε λεπτά, μη μιλήσει κανείς»

ΟΦΗ: Θλάση ο Φερέιρα

ΟΦΗ: Η αφιέρωση του βουρκωμένου Σολίς στη μνήμη του πατέρα του (vid)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα