ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τα βλέμματα στραμμένα στο ΟΑΚΑ

Gazzetta team
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τα βλέμματα στραμμένα στο ΟΑΚΑ

bet365

ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρουν τις δυνάμεις τους απόψε (04/04) στις 19:30 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των Play Off, της Super League Interwetten.

Ενώ ο Ολυμπιακός πλησιάζει όλο και περισσότερο στην εξασφάλιση της πρώτης θέσης και μαθηματικά, η μάχη για την τετράδα βρίσκει την ΑΕΚ στο επίκεντρο.

Η ΑΕΚ
Με ήττα στο Βόλο έκλεισε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με ήττα στην Τούμπα άνοιξε και τα Playoffs. Έπεσε στην τέταρτη θέση και για την ΑΕΚ όλα είναι ρευστά. Βρίσκεται στη θέση που ίσως βγάλει στην Ευρώπη, είναι δύο βαθμούς πίσω από τη θέση που σίγουρα βγάζει, αλλά και δύο μπροστά από την πέμπτη θέση, που δεν προσφέρει τίποτε.

Η ΑΕΚ παίζει το 40ο παιχνίδι της στη σεζόν. Έχει κάνει μία νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια, αυτή με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ έχει δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στα υπόλοιπα.

Έκλεισε με νίκη επί του Απόλλωνα τα εντός έδρας παιχνίδια της, αλλά η πορεία δεν ήταν ικανοποιητική, αφού κέρδισε τα έξι από τα 13 παιχνίδια της, λιγότερα από τα μισά δηλαδή! Πάντως η έδρα της τη βοήθησε να πάρει δύο προκρίσεις στο Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός
Ξεκίνησε με νίκη επί του δεύτερου Άρη τα Playoffs, με αποτέλεσμα να του αρκούν τρεις νίκες στα εννέα παιχνίδια που απομένουν, για να κατακτήσει και μαθηματικά την πρώτη θέση.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, αφού δεν είχε κερδίσει τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό (πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα) και Άρη. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό είναι η μοναδική στα 29 τελευταία του για το πρωτάθλημα, με 24 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Νίκησε στο Βόλο και τη Λάρισα, μετά την ήττα του από τον Παναθηναϊκό, που ήταν η πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτη εκτός έδρας μετά από δύο και πλέον χρόνια. Είναι η μοναδική ήττα του στα τελευταία 37 εκτός έδρας παιχνίδια.

Μεταξύ τους
Έπαιξαν μέσα σε 18 μέρες τα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Super League Interwetten, αφού το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής ΑΕΚ – Ολυμπιακός έγινε στις 16 Δεκεμβρίου και οι δύο ομάδες ήλθαν 1-1 στο «Σπύρος Λούης». Το δεύτερο έγινε στις 3 Ιανουαρίου και ήταν το πρώτο του 2021 και για τις δύο, αλλά το καλό ποδαρικό το έκανε ο Ολυμπιακός με 3-0.

Η ΑΕΚ δεν έχει νίκη στα εννέα τελευταία επίσημα, μετά τη νίκη πρόκρισή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου το Φεβρουάριο του 2018. Μάλιστα τρεις μέρες νωρίτερα είχε νικήσει και για το πρωτάθλημα εκτός έδρας.

Το παιχνίδι της κανονικής διάρκειας στο «Σπύρος Λούης» έληξε ισόπαλο 1-1, κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα σερί αήττητο τεσσάρων αγώνων στην έδρα της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ νίκησε για τελευταία φορά στις 24 Σεπτεμβρίου 2017, 3-2 με ανατροπή, ωστόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός έχει να νικήσει την ΑΕΚ στην έδρα της, από τις 11 Νοεμβρίου 2012.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 38
Ισοπαλίες: 34
Νίκες Ολυμπιακού: 53

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 22
Ισοπαλίες: 23
Νίκες Ολυμπιακού: 17

Στην κανονική διάρκεια
16.12.2020: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1
(80’ κεφαλιά Αντρέ Σιμόες – 57’ σουτ Βρουσάι)
03.01.2021: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0
(13’ κεφαλιά Ελ Αραμπί, 68’ σουτ Ελ Αραμπί, 90’ πέναλτι Βαλμπουενά)

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα