Ο Παναθηναϊκός «δένει» το μεγαλύτερό του ταλέντο!

Ο Παναθηναϊκός «δένει» το μεγαλύτερό του ταλέντο!

Νίκος Αθανασίου
Ο Παναθηναϊκός «δένει» το μεγαλύτερό του ταλέντο!

bet365

Τα παθήματα γίνονται μαθήματα και ο Παναθηναϊκός έδωσε τα χέρια με τον σούπερ ταλαντούχο 16χρονο μέσο Δημήτρη Καλοσκάμη για επαγγελματικό συμβόλαιο. Διαβάστε στο gazzetta.gr το story του νεαρού ποδοσφαιριστή από τις Σπέτσες!

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια έχει σημαντικό πρόβλημα στην διαχείριση των έμψυχων περιουσιακών του στοιχείων από την ακαδημία, ως αποτέλεσμα της έλλειψης σταθερής ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας και πλάνου, πράγματα που αλλάζουν σχεδόν κάθε χρόνο από τους εκάστοτε τεχνικούς διευθυντές και προπονητές, οι οποίοι επί Γιάννη Αλαφούζου έχουν συγκεκριμένη... ημερομηνία λήξης.

Το Τριφύλλι έχει χάσει αρκετούς νεαρούς παίκτες μέσα από τα χέρια του και μάλιστα χωρίς κανένα ουσιαστικό χρηματικό αντίκρισμα. Ο Σιατούνης της Σαμπντόρια, ο Λάμπρου του ΠΑΟΚ, ο Βαγιαννίδης, ο Ζαγαρίτης, ο Τάσος Δώνης. Και πόσα ακόμα παραδείγματα ποδοσφαιριστών, από τους οποίους ο σύλλογος θα μπορούσε να έχει πάρει πολλά περισσότερα. Σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο. Με πιο πρόσφατα εκείνα των Μάριου Τζαβίδα και Παύλου Καρβούνη.

Τα παθήματα κάποια στιγμή στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να γίνουν μαθήματα και προς αυτή την κατεύθυνση είναι η κίνηση του συλλόγου να δώσει τα χέρια για επαγγελματικό συμβόλαιο στο next big thing της ακαδημίας, τον 16χρονο Δημήτρη Καλοσκάμη, ο οποίος θα γίνει ο νεότερος παίκτης που υπογράφει τα τελευταία χρόνια στο Τριφύλλι.

Ο νεαρός μέσος κατά γενική ομολογία και παραδοχή των ανθρώπων της ακαδημίας αποτελεί το πιο... hot όνομα στο Κορωπί και έχει όλα τα φόντα και τις ικανότητες για να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό τα επόμενα χρόνια.

Από τις Σπέτσες στις σχολές Άρσεναλ και μετά στην Παιανία!

Ποιος είναι, όμως, ο Δημήτρης Καλοσκάμης; Την 1η Μαρτίου έκλεισε τα 16. Μεγάλωσε στις Σπέτσες και είχε την απόλυτη στήριξη της οικογένειάς του, η οποία δεν λογάριασε στιγμή την απόσταση και τον βοήθησε να αναπτύξει το ταλέντο του στις σχολές της Άρσεναλ στο Χαλάνδρι. Εκεί τον είδαν όλες οι μεγάλες ομάδες. Η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός.

Όλοι του προσέφεραν μια θέση στην ακαδημία τους μετά τις απαραίτητες δοκιμές. Η οικογένειά αλλά και ο μικρός επέλεξαν τον Παναθηναϊκό λόγω των συνθηκών και της ιστορίας της ομάδας στο να αναδεικνύει παίκτες από το φυτώριο. Για αυτό και τα αδέλφια του είναι στο Τριφύλλι. Στην Κ15 και την Κ12 από του χρόνου.

Φανταστική πρώτη ποδοσφαιρική ύλη και δουλευταράς

Όσοι τον γνωρίζουν και τον έχουν δει να αγωνίζεται κάνουν λόγο για ένα μεγάλο ταλέντο, με τεράστιες προοπτικές. Ξεχώρισε αμέσως στην Κ15, στην οποία ήταν αρχηγός και στο ξεκίνημα της σεζόν στην Κ17 συνέχισε με το... πόδι πατημένο στο γκάζι. Η φυσική του θέση είναι στο 10, αλλά παίζει το ίδιο καλά και στο 8. Διαθέτει και τα δύο πόδια.

Όχι μόνο στο να πασάρει ή να σουτάρει από κοντινή απόσταση, αλλά εκτελεί τα κόρνερ τόσο με το φυσικό του δεξί όσο και με το αριστερό. Έχει εξαιρετική επαφή με το αντίπαλο πλεκτό και αυτό που διακρίνει το παιχνίδι του εκτός από την άριστη τεχνική κατάρτιση, είναι η εξυπνάδα, ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι και τους χώρους.

Τα καλοκαίρια του τα περνάει με δουλειά αρκετή για να γίνεται ολοένα και καλύτερος, γεγονός που φανερώνει ωριμότητα και προσήλωση στον στόχο. Είναι ένα πολύ σοβαρό και μετρημένο παιδί, που το μυαλό του είναι πρώτα από όλα στο ποδόσφαιρο.

«Πόρτες» στο εξωτερικό!

Ο Καλοσκάμης έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια με την φανέλα του Παναθηναϊκού και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις οι ατζέντηδες δίνουν... μάχη. Το τελευταίο καιρό η οικογένεια του παίκτη δέχθηκε πολλές κρούσεις με άμεση προοπτική ομάδες του εξωτερικού. Προτεραιότητά του ήταν η παραμονή στο Τριφύλλι και πριν από περίπου δέκα ημέρες έδωσε τα χέρια στην πρόταση για επαγγελματικό συμβόλαιο από τους πράσινους, οι οποίοι κινήθηκαν πολύ σωστά και έγκαιρα και... δένουν το πιο σπουδαίο τους ταλέντο αυτή την στιγμή!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα