Ολυμπιακός: Όταν οι παίκτες τιμάνε την στήριξη του προπονητή…

Ολυμπιακός: Όταν οι παίκτες τιμάνε την στήριξη του προπονητή…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τα τελευταία νικηφόρα παιχνίδια του Ολυμπιακού κάτω από ένα άλλο πρίσμα.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Οι δύο κύριοι πρωταγωνιστές της χθεσινής μαγκιόρικης νίκης του Ολυμπιακού επί του δεύτερου στη βαθμολογία Άρη, έχουν ένα κοινό σημείο.

Ο Ζοζέ Σα για πάνω από ένα μήνα είχε περάσει το χειρότερο φεγγάρι του κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού: ό,τι πήγαινε μέσα έγραφε, είτε έφταιγε, που σε ουκ ολίγα έφταιγε, είτε δεν έφταιγε ο ίδιος (με ΠΑΟ 1-2, με PSV 4-2 κι 1-2, με Άρσεναλ 1-3, ακόμη και με Βόλο 2-1, με Λάρισα 3-1, ενώ στο 1-1 με τον Άρη είχε κάνει και πέναλτι)…

Ο Γιώργος Μασούρας μετά τη μοναδική ευκαιρία που είχε χάσει στη Λεωφόρο να ισοφαρίσει τον Παναθηναϊκό στο 90’, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Διούδη στο τετ α τετ μαζί του, είχε πάρει μία πάρα πολύ κακή απόφαση αστο πρώτο ματς με την Άρσεναλ, στο Καραϊσκάκη, όταν κλέβοντας την μπάλα από τον αντίπαλο στόπερ, αντί να πασάρει στον ολομόναχο με τα δίκτυα Ελ Αραμπί για να έρθει το 1-1, προτίμησε να σουτάρει ο ίδιος και να αστοχήσει χαρακτηριστικά προ του Λένο…

Ποια ήταν η στάση του Πέδρο Μαρτίνς απέναντι στους δύο ποδοσφιαριστές του Ολυμπιακού; Τον Σα δεν τον αντικατέστησε ποτέ! Ακόμη και στη Λάρισα που έβαλε πολλούς αναπληρωματικούς, τον Σα είχε βασικό. Τον Μασούρα; Στο ματς με την Άρσεναλ τον άλλαξε μόνο στο 86ο λεπτό, όταν πια δεν μπορούσε άλλο να δίνει μάχες, στη Λάρισα τον πέρασε πρώτη αλλαγή από το 34’ όταν έπαθε θλάση ο Χασάν (προτιμώντας τον από Βαλμπουενά και Μπρούμα) και στη ρεβάνς στο Έμιρεϊτς τον είχε ξανά βασικό για 62 λεπτά.

Άλλος προπονητής εύκολα θα είχε αλλάξει τον Σα, έχοντας μάλιστα στον πάγκο τον Τζολάκη και τον Κρίστινσον, που όποτε έπαιξαν πήγαν πολύ καλά…

Άλλος προπονητής εύκολα θα είχε κάνει αλλαγή στο ημίχρονο κιόλας τον Μασούρα στο παιχνίδι με την Άρσεναλ για να τον «τιμωρήσει» για το όντως σοβαρό λάθος του σε εκείνο το ματς-έχοντας μάλιστα στον πάγκο και τον Φορτούνη. Ο Μαρτίνς όχι απλά δεν τον άλλαξε στο ημίχρονο, αλλά τον είχε βασικό και στη ρεβάνς, αφήνοντας στο Λονδίνο στον πάγκο τον Μπρούμα…

Να υπενθυμίσω ότι στον ΠΑΟΚ κάθε φορά που ο Πασχαλάκης η, ο Ζίφκοβιτς τρώνε κάποιο γκολ για το οποίο ευθύνονται, ο Πάμπλο Γκαρσία αλλάζει γκολκίπερ…Και στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ τον πέταξε στον πάγκο τον Τσιντώτα επειδή έφαγε τρία γκολ στο Καραϊσκάκη…Στον ΠΑΟΚ είχαν δύο μήνες στο ψυγείο τον Ντάγκλας Αουγκούστο και στην ΑΕΚ άφησαν τον Λιβάγια να φύγει για την Κροατία…

Εν τέλει τι είδαμε να γίνεται στον Ολυμπιακό; Ο προπονητής βγήκε από πάνω με τις επιλογές του, καθώς οι ποδοσφαιριστές του «επέστρεψαν» την στήριξη με την παρουσία τους μέσα στο γήπεδο. Τίμησαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε.

Ο Σα κράτησε το μηδέν τόσο στο Λονδίνο, με εκείνη την σωτήρια επέμβαση στο εξ επαφής τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ στο 87’, όσο και χθες με τον Άρη, με την εξίσου σωτήρια επέμβαση, ξανά με τα πόδια, στο επίσης εξ επαφής πλασέ του Μαντσίνι στο α΄ ημίχρονο, αλλά και στο φαρμακερό μακρινό σουτ του ίδιου παίκτη πάλι στο ίδιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, στο 86’. Γενικά έκανε χθες ένα παιχνίδι που άγγιξε το τέλειο, μαζεύοντας τις μπάλες σε ψηλές σέντρες, μπλοκάροντας σχεδόν πάντα κι όχι απλά διώχνοντας τα σουτ που του έγιναν, παίζοντας σωστά κι αποφεύγοντας το ρίσκο με την μπάλα στα πόδια, αλλά και με γενικότερη άριστη συμπεριφορά γκολκίπερ, φωνάζοντας και μιλώντας συνεχώς στους συμπαίκτες τους, ζητώντας, ενθαρρύνοντας, επιβραβεύοντας-ενίοτε και γκρινιάζοντας στους επόπτες! Κι όπως με την Άρσεναλ είχε βγάλει…ασίστ στον Ελ Αραμπί, χθες ξεκίνησε με άριστη μπαλιά μία από τις καλύτερες αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού, από την οποία προέκυψε ευκαιρία του Αραμπί!

Ο Μασούρας αφού στη Λάρισα ήταν μέσα και στο 2-0 (δικό του σουτ έδιωξε ο αντίπαλος γκολκίπερ κι ο Ανδρούτσος πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε), αλλά και στο 3-0 (από δική του ασίστ το γκολ του Αραμπί), είχε μία θετικότατη παρουσία στο Λονδίνο (δίνοντας και την πάσα στον Αραμπί για το νικητήριο γκολ) κι έκανε χθες κόντρα στον Άρη ένα πολύ «γεμάτο» παιχνίδι, σκοράροντας το μοναδικό γκολ, βγάζοντας πολλές συνεργασίες και τρέχοντας τόσο πολύ, που φάνηκε να παίζει και για τον αποβληθέντα από το 40ο λεπτό Λαλά, όπως βέβαια έκαναν κι όλοι «ερυθρόλευκοι» (βλέπε για παράδειγμα τον Αραμπί). Δύο δε εντυπωσιακά κλεψίματα του στο α΄ ημίχρονο ήταν το ένα για να βγει φάση του Μπρούμα και το άλλο για να αποτραπεί επικίνδυνη επίθεση του Άρη.

Να έχουμε γενικά υπόψιν μας κάτι: ο Μαρτίνς είναι ένας προπονητής που δεν ξεχνάει τι του έχει δώσει ο κάθε παίκτης και πόσο τον έχει βοηθήσει. Και πάρα πολύ δύσκολα θα «πουλήσει» παίκτη του. Ακόμη κι όταν είναι στα κάτω του ένας παίκτης, θα κοιτάξει να τον βοηθήσει.

Νομίζετε ότι ο Πέδρο δεν βλέπει ότι ο Βαλμπουενά φέτος, στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, δεν είναι ο περσινός Βαλμπουενά; Αλλά και τον βάζει, και δη συνήθως βασικό, και εισηγήθηκε με θέρμη την ανανέωση του συμβολαίου του και για του χρόνου. Γιατί δεν ξεχνάει ούτε τι πήρε πέρυσι από τον Ματιέ, αλλά και ούτε ότι π.χ. η νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ (με τη Μαρσέιγ) ήρθε από μία σέντρα του έμπειρου Γάλλου, ότι το πρώτο γκολ με την PSV ήρθε από την έξυπνη εκτέλεση του φάουλ κλπ, κλπ.

Νομίζετε ότι ο Πέδρο δεν βλέπει το ντεφορμάρισμα διαρκείας του Ραντζέλοβιτς; Κι όμως του έχει δώσει 13 παιχνίδια βασικός και 18 αλλαγή, σύνολο 31! Γιατί δεν ξεχνάει ούτε τι πήρε πέρυσι από τον Σερβάκο (π.χ. νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην Τούμπα), αλλά και ούτε ότι π.χ. το Κύπελλο στο Βόλο ήρθε από δικό του γκολ, τι πέναλτι για τη νίκη-πρόκριση με την Ομόνοια ήταν δικό του κλπ, κλπ.

Ο Πέδρο έχει τα καλά του, έχει και τα…περίεργα του ως προπονητής, όμως το γκρουπ το έχει μαζεμένο, δεν θα τον πουλήσει τον παίκτη του, θα τον στηρίξει.

Και κάπως έτσι βλέπουμε τον Ολυμπιακό να επιβιώνει και να πρωταγωνιστεί, όντας η ομάδα απ΄ όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που μέσα στο 2021 έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια (23) μαζί με τις δύο του Μάντσεστερ, τη Σίτι και τη Γιουνάϊτεντ, κάνοντας το απίστευτο για τα ελληνικά δεδομένα να παίζει τρία παιχνίδια την εβδομάδα από τις 3 Γενάρη έως τις 21 Μάρτη!!!

Διάστημα στο οποίο αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο στο πρωτάθλημα στους 19 βαθμούς (ενώ ήταν μόλις +3 από τον 2ο Άρη και +5 από τον 3ο ΠΑΟΚ πριν την Πρωτοχρονιά), προχώρησε στα ημιτελικά του Κυπέλλου βγάζοντας έξω τη δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, τον Άρη, αλλά και έφτασε στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ για να αποκλειστεί στο γκολ από ολόκληρη Άρσεναλ (1-3, 1-0), αφού πρώτα απέκλεισε την δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Ολλανδία, την PSV.

Παρεμπιπτόντως, η Άρσεναλ στα 10 τελευταία παιχνίδια της σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη έχει πέντε νίκες (3-1 τον Ολυμπιακό, 3-2 την Μπενφίκα, 3-1 τη Λέστερ, 2-1 την Τότεναμ και 44-2 τη Λίντς), τρεις ισοπαλίες (1-1 με την Μπενφίκα, 1-1 με την Μπέρνλι και 3-3 χθες με την Γουέστ Χαμ, από την οποία έχανε 0-3) και έχει χάσει μόνο από την ανίκητη Μάντσεστερ Σίτι κι από τον Ολυμπιακό, 0-1 και τις δύο φορές στο Έμιρεϊτς…

Κατά τα άλλα:

Άσχετο: Έπρεπε να περάσουν πολλές εβδομάδες, αλλά στον ΠΑΟΚ κατάλαβαν κι εκείνοι αυτό που έγραφα εδώ και τόσο καιρό, ότι ο Τσέχος δεν έχει τα τελειώματα των φάσεων, ο Πολωνός τα έχει. Άλλο που θέλουν ντε και καλά να τους βγει ο πρώτος, για να λένε ότι βρήκαν τον…αντιΠρίγιοβιτς. Τι σχέση έχει η επαφή του ενός με τον άλλο με το γκολ;…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.