Πρόεδρος Ροτ Βάις στο gazzetta.gr: «Ο Γιαννίκης θα δουλέψει στην Bundesliga, δεν με εκπλήσσει η πορεία του»

Πρόεδρος Ροτ Βάις στο gazzetta.gr: «Ο Γιαννίκης θα δουλέψει στην Bundesliga, δεν με εκπλήσσει η πορεία του»

bet365

Ο πρόεδρος της γερμανικής Ροτ Βάις Έσεν, Μάρκους Ούλιχ εκθειάζει στο gazzetta.gr τον Αργύρη Γιαννίκη. «Θέλαμε να τον κρατήσουμε, πρόκειται για ποδοσφαιρικό μυαλό που θα κάνει μεγάλη καριέρα».

Τρεις νίκες επί του Παναθηναϊκού σε διάστημα 17 ημερών με πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, «διπλό» στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ (0-2, 27/1), ισοπαλία με τον Ολυμπιακό (1-1, 4/10) και παραλίγο βαθμός απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (22/11, 2-1) με τον Ελ Καντουρί να «λυτρώνει» την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία στο 91΄.

Ο Αργύρης Γιαννίκης αν μη τι άλλο, είναι ο πρωτομάστορας της αγωνιστικής ανόρθωσης που καταγράφεται την τελευταία διαιτία στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο 40χρονος απόφοιτος της περιώνυμης προπονητικής σχολής της Κολωνίας, βρέθηκε στην ίδια φουρνιά με τους Νάγκελσμαν και Τεντέσκο.

Έκανε τα πρώτα βήματα του στην Καρλσρούη σε ηλικία μόλις 27 ετών στο πλευρό του νυν τεχνικού της Ντιναμό Δρέσδης, Μάρκους Καουτσίνκι. Στον γερμανικό σύλλογο παρέμεινε για σχεδόν μια δεκαετία ξεκινώντας από την ομάδα Νέων και φτάνοντας μέχρι την πρώτη ομάδα ως ασίσταντ. Μάλιστα καθοδήγησε ποδοσφαιριστές όπως οι Τσαλχάνογλου και Γκρίφο, ενώ για μερικούς μήνες ακολούθησε τον Καουτσίνσκι στην Ίνγκολσταντ.

Ο Γιαννίκης προτού καθιερωθεί στην Super League με τον ΠΑΣ Γιάννινα, είχε θητεύσει για πρώτη φορά στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής στη Ροτ Βάις Έσεν την σεζόν 2017/18.

H ιστορική ομάδα (σ.σ.: πρωταθλήτρια Γερμανίας το 1955) βρισκόταν μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στην Δ΄ κατηγορία. Ο 40χρονος τεχνικός έπιασε την ευκαιρία που του δόθηκε από τα μαλλιά καταφέρνοντας στο ντεμπούτο του να νικήσει εκτός έδρας την Άαχεν για πρώτη φορά έπειτα από 23 χρόνια. Μάλιστα στα πρώτα έξι ματς είχε προλάβει να συγκεντρώσει όσους βαθμούς είχε ο προκάτοχος του.

Ο Γιαννίκης είχε άνοιξε τα φτερά του και ονειρευόταν ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ροτ Βάις Έσεν, Μάρκους Ούλιχ ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του προπονητική του ΠΑΣ Γιάννινα αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον γερμανικό σύλλογο.

«Δεν πέρασε πολύς καιρός από την εποχή που συνεργαστήκαμε με τον Αργύρη Γιαννίκη στη Ροτ Βάις Έσεν. Ήταν για περίπου μισό χρόνο. Θυμάμαι ήρθε στις 27 Νοεμβρίου και αποχώρησε στις 18 Απριλίου. Είχε ξεκινήσει πολύ καλά στην ομάδα» τονίζει ο «ισχυρός άνδρας» της Ροτ Βάις Έσεν σκιαγραφώντας στη συνέχεια το προφίλ του.

«Ο 'Άργκι' είναι εξαιρετικός από τακτικής άποψης, διαθέτει ποδοσφαιρικό μυαλό. Είναι πολύ σημαντικό για εκείνον να διαθέτει μια καλή, συμπαγή άμυνα. Είναι ένας άνθρωπος που σκέφτεται και ασχολείται 24 ώρες το 24ωρο με το ποδόσφαιρο. Τα πάντα περιστρέφονται στο μυαλό γύρω από το ποδόσφαιρο. Είναι ένας πολύ φιλόδοξος προπονητής. Η Ροτ Βάις Έσεν ήταν η πρώτη ομάδα που του εμπιστεύθηκε ρόλο ως χεντ κόουτς.

Πρόκειται για ιστορική ομάδα στη Γερμανία με πολλούς οπαδούς. Ήταν ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιρικός σταθμός για την καριέρα του Αργύρη Γιαννίκη καθώς ήταν υπεύθυνος για όλα στον σύλλογο. Ουσιαστικά ήταν μια μεγάλη εμπειρία για τον ίδιο».

Ο Ούλιχ εξήγησε στο gazzetta.gr γιατί ο Αργύρης Γιαννίκης θέλησε να αποχωρήσει από την Ροτ Βάις Έσεν.

«Ο 'Αργκι' είναι μια ισχυρή προσωπικότητα που του αρέσει να παίρνει αποφάσεις, έτσι δεν αναμιχθήκαμε ποτέ στη φιλοσοοφία που είχε για το ποδόσφαιρο, ούτε σταθήκαμε εμπόδιο στις φιλοδοξίες του. Τον Ιανουάριο του 2018 μας είχε ενημερώσει πως το καλοκαίρι που ακολουθούσε η επιθυμία του ήταν να συνεχίσει σε άλλο σύλλογο την καριέρα του στην Γ΄ κατηγορία της Γερμανίας.

Αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα για εμάς γιατί είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία μαζί του. Εμείς θέλαμε να τον κρατήσουμε και να επεκτείνουμε τη συνεργασία που είχαμε. Για τον 'Άργκι' ήταν μια καλή απόφαση αφού ήθελε να πάει σε μεγαλύτερο σύλλογο σε αντίθεση με εμάς που θα τον χάναμε».

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της γερμανικής ομάδας ήταν εξ αρχής πεπεισμένος πως ο «Έλληνας Νάγκελσμαν» θα έκανε την διαφορά στην κατάλληλη ομάδα για την καριέρα του.

«Η Άλεν όπου πήγε στη συνέχεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και έτσι δεν μπορούσε να δουλέψει όπως θα ήθελε. Ήμουν βέβαιος ωστόσο πως μόλις του παρουσιαστεί η ευκαιρία να δουλέψει στο κατάλληλο club θα πετύχαινε. Φαίνεται πως πλέον βρήκε την κατάλληλη ομάδα στην Ελλάδα κάτι που αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα που έχει φέρει».

Ο Ούλιχ τονίζει στο gazzetta.gr πως έχει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις από την δουλειά του Γιαννίκη στον ιστορικό σύλλογο από το Έσεν.

«Αναγνωρίζω στον Αργύρη Γιαννίκη πως είναι ένας πολύ καλός και φιλόδοξος προπονητής που ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα του. Οι αναμνήσεις μου είναι πολύ ευχάριστες. Είναι προπονητής που θα κάνει τα πάντα με τον δικό του τρόπο. Είναι ένας νέος και ταλαντούχος κοουτς και θέλω να του ευχηθώ καλή τύχη σε ότι κάνει στην καριέρα του. Για μένα δεν είναι έκπληξη που τα πηγαίνει τόσο καλά στην Ελλάδα».

Το «αφεντικό» της Ροτ Βάις πιστεύει στον Έλληνα τεχνικός εκφράζοντας μάλιστα την άποψη πως θα καταφέρει σε λίγα χρόνια να φτάσει στο επίπεδο της Bundesliga.

«Φυσικά μπορεί να δουλέψει σε ομάδα της Βundesliga. Έτσι όπως εξελίσσεται το ποδόσφαιρο στη Γερμανία νομίζω πως σε μερικά χρόνια θα έχει τη δυναμική να το καταφέρει και να γίνει ακόμη μεγαλύτερος προπονητής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα