ΑΕΚ: Το αποδεκατισμένο κέντρο και τα ατού Τάνκοβιτς - Γκαρσία για το τρίποντο στη Λάρισα

ΑΕΚ: Το αποδεκατισμένο κέντρο και τα ατού Τάνκοβιτς - Γκαρσία για το τρίποντο στη Λάρισα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το αποδεκατισμένο κέντρο και τα ατού Τάνκοβιτς - Γκαρσία για το τρίποντο στη Λάρισα

bet365

Ο Χιμένεθ έχει συγκεκριμένες επιλογές στον χώρο της μεσαίας γραμμής λόγω των απουσιών. Τάνκοβιτς και Γκαρσία στα άκρα να αποτελούν τα δυνατά «χαρτιά» της ΑΕΚ για να φύγει νικηφόρα από την έδρα της ΑΕΛ για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Η αναγκαιότητα για διπλό επί της ΑΕΛ την Κυριακή είναι μεγάλη για την ΑΕΚ προκειμένου στη συνέχεια ο Μανόλο Χιμένεθ με ηρεμία να εκμεταλλευτεί την κενή από αγωνιστικές υποχρεώσεις εβδομάδα που ακολουθεί για να δουλέψει πιο μεθοδικά με τους παίκτες του στις προπονήσεις και να εστιάσει σε τομείς που δεν είχε τη δυνατότητα να το κάνει λόγω των συνεχόμενων αγώνων όλο το προηγούμενο διάστημα. Κάτι που τόνισε και ο ίδιος ο Ανδαλουσιανός τεχνικός στις καθιερωμένες του δηλώσεις στη NOVΑ, προσθέτοντας παράλληλα ότι αναμένει πως και πως αυτό το διάστημα για να μαζευτούν και οι απουσίες που ταλανίζουν τελευταία την Ένωση.

Το ματς στο Αλκαζάρ θα είναι απαιτητικό με την ΑΕΛ να «καίγεται» για βαθμούς λόγω της δεινής θέσης στην οποία βρίσκεται βαθμολογικά. Η ΑΕΚ πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μια «μάχη», ενώ και οι καιρικές συνθήκες θα είναι δύσκολες με τσουχτερό κρύο και πιθανότατα χιονόπτωσης. Μάλιστα από το Σάββατο το μεσημέρι είχε αρχίσει να πέφτει το πρώτο χιόνι στη Λάρισα. Επιπλέον τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ απέναντι στην ΑΕΛ εκτός έδρας τα βρίσκει δύσκολα με τρεις ισοπαλίες με 0-0 στο πρωτάθλημα και μια ήττα με 2-1 στο Κύπελλο. Την τελευταία φορά που η Ένωση είχε φύγει με το διπλό από τη θεσσαλική πόλη ήταν τον Οκτώβριο του 2016 όταν είχε επικρατήσει με 1-2. Ο Χιμένεθ προβληματίζεται από τα εύκολα γκολ που δέχεται η ομάδα του, κάτι που είχε βελτιώσει με την επιστροφή του. Ωστόσο, το πρόβλημα έχει γίνει ξανά έντονο, με τον Σεβιγιάνο προπονητή να ζητάει απόλυτη συγκέντρωση ενόψει του αγώνα στο Αλκαζάρ.

Τα πλάνα του Χιμένεθ για το ματς με την ΑΕΛ

Ο Χιμένεθ έχει περιορισμένες επιλογές στον χώρο της μεσαίας γραμμής, κάτι που αναμενόταν άλλωστε, καθώς εκτός των Σάκχοφ και Γαλανόπουλου που είναι νοκ-άουτ με τραυματισμούς, για την αναμέτρηση με τους «βυσσινί» δεν υπολογίζεται και ο τιμωρημένος Κρίστιτσιτς. Έτσι στην τριάδα στο κέντρο είτε σε σχηματισμό 4-3-3 είτε σε 4-2-3-1 έχει διαθέσιμους μόνο τους Σιμόες, Σιμάνσκι και Μάνταλο, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα. Μάλιστα, όσον αφορά τον Σιμόες, αξίζει να σημειωθεί πως ο Πορτογάλος μέσος είναι επιβαρυμένος από τα σερί ματς στα οποία έχει αγωνιστεί, ωστόσο άλλες επιλογές δεν υπάρχουν για τον κιτρινόμαυρο άξονα.

Κάτω από την εστία αναμένεται να επιστρέψει ο Αθανασιάδης, όπως και ο Μπακάκης στο δεξί άκρο της άμυνας, αν και ο 29χρονος μπακ έχει τρεις προπονήσεις στα πόδια του και προέρχεται από μυϊκό τραυματισμό. Στο αριστερό άκρο της άμυνας πιθανότατα θα επιστρέψει και ο Λόπες ενώ στο κέντρο της αμυντικής γραμμής Τσιγκρίνσκι, Λάτσι και Νεντελτσιάρου διεκδικούν δύο θέσεις με τους δύο πρώτους να έχουν το προβάδισμα. Βέβαια ο «Τσίγκρι» δεν είναι στον απόλυτο βαθμό ετοιμότητας έπειτα από τον νέο τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε πρόσφατα, παρότι προπονείται κανονικά.

Στην επιθετική γραμμή, ο Χιμένεθ περιμένει πολλά από τα άκρα του, τόσο από τον Τάνκοβιτς στα αριστερά όσο και από τον Λιβάι Γκαρσία στα δεξιά. Αμφότεροι αποτελούν ατού για την ΑΕΚ. Η ταχύτητα και η κλάση του Γκαρσία σε συνδυασμό με την ικανότητα του Τάνκοβιτς στα τελειώματα και στην κίνηση από τα πλάγια προς την περιοχή, αποτελούν τα δυνατά «χαρτιά» των κιτρινόμαυρων για να φύγουν με το διπλό από το Αλκαζάρ. Ο Χιμένεθ θέλει και από τους δύο να βοηθούν και στο ανασταλτικό κομμάτι στις πτέρυγες, κάτι που το κάνει με συνέπεια ο Γκαρσία, αλλά το ίδιο θέλει ο Χιμένεθ να δει και από τον Τάνκοβιτς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στις δηλώσεις του. Όσον αφορά την κορυφή της επίθεσης, Ανσαριφάρντ και Ολιβέιρα διεκδικούν μια θέση, με τον Πορτογάλο να φαίνεται πως έχει ένα προβάδισμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα