Χινσμπέρκγερ: «Ταχύτητα, ντρίμπλα και γκολ ο Νγκμπακοτό»

Χινσμπέρκγερ: «Ταχύτητα, ντρίμπλα και γκολ ο Νγκμπακοτό»

Νίκος Αθανασίου
Χινσμπέρκγερ: «Ταχύτητα, ντρίμπλα και γκολ ο Νγκμπακοτό»

bet365

Ο άλλοτε προπονητής και θρύλος της Μετς, Φιλίπ Χινσμπέργκερ αναλύει στο gazzetta.gr το αγωνιστικό προφίλ του νέου εξτρέμ του Παναθηναϊκού, Γενί Νγκμπακοτό.

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε στην μεσοεπιθετική του γραμμή με την μεταγραφή του Γενί Νγκμπακοτό. Ο Κογκολέζος εξτρέμ με σημαντική θητεία στο γαλλικό πρωτάθλημα φόρεσε για επτά χρόνια την φανέλα της Μετς(2009-2016) και ένας εκ των προπονητών που συνεργάστηκε μαζί του είναι και ο Φιλίπ Χινσμπέργκερ. Ο νυν τεχνικός της Γκρενόμπλ και θρύλος της Μετς(αγωνίστηκε από το 1977 μέχρι το 1992 στον γαλλικό σύλλογο) μιλά στο gazzetta.gr για όσα τον έμαθε η κοινή τους συνύπαρξη την σεζόν 2015-2016 για το αγωνιστικό προφίλ και τον χαρακτήρα του νέου ποδοσφαιριστή του Τριφυλλιού.

ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

‘’Γνωρίζω άριστα τον Γενί. Έχουμε δουλέψει μαζί στην Μετς, έπαιξε για πολλά χρόνια στην ομάδα, όπως κι εγώ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Τόσο στα άκρα, ως και ως δεύτερος ή κύριος επιθετικός. Εκεί που έχει αποδώσει καλύτερα είναι στο αριστερό άκρο, καθώς του αρέσει με το δεξί πόδι να κλείνει προς τα μέσα και να δημιουργεί ή να εκτελεί. Το καλό του πόδι είναι το δεξί αλλά θα τον δείτε να χρησιμοποιεί σε καλό επίπεδο και το αριστερό. Θεωρώ πως το ότι αγωνιζόταν στην Ligue2 δεν αντικατροπτίζει το επίπεδό του. Είναι παίκτης υψηλού επιπέδου και περιμένω να το δείξει σε μία σημαντική ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός.

Τα δυνατά του σημεία είναι η ταχύτητα, η ντρίμπλα και η καλή επαφή με το γκολ. Είναι πολύ γρήγορος και του αρέσει να τρέχει με την μπάλα, να πηγαίνει να περάσει τον αντίπαλο για να δημιουργήσει ρήγμα. Ντριμπλάρει, ψάχνει το 1vs1. Όταν βρεθεί σε καλή θέση θα βρει την σωστή επιλογή για να τελειώσει την φάση. Αν δείτε τους αριθμούς του, θα καταλάβετε πως σκοράρει συχνά(σ.σ 73 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις).

Αν πρέπει να βελτιώσει κάτι για να γίνει πιο απειλητικός, αυτό είναι το timing στις στιγμές που αποφασίζει να επιτεθεί. Να βρίσκει τις περισσότερες φορές, να κρίνει σωστά πότε είναι η στιγμή του για να γίνει πιο αποτελεσματικός᾽᾽.

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ

᾽᾽Ο Γενί είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Με ανώτερη μόρφωση και μία προσωπικότητα που θέλει κάθε προπονητής μέσα στα αποδυτήρια. Δίνει πάντα το καλό παράδειγμα προσπάθειας και συμπεριφοράς, συμβάλλει στην δημιουργία καλού κλίματος και δεν έχει δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα στις ομάδες του. Ήταν πάντα και παντού στην Γαλλία, πολύ αγαπητός᾽᾽.

Photo Credits: Κώστας Τόπας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα