Γενί Ενγκμπακοτό: Έχει το γκολ, πιο έτοιμος για τη νέα «ξενιτιά» (vids)

Γενί Ενγκμπακοτό: Έχει το γκολ, πιο έτοιμος για τη νέα «ξενιτιά» (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Γενί Ενγκμπακοτό: Έχει το γκολ, πιο έτοιμος για τη νέα «ξενιτιά» (vids)

bet365

Ο Γενί Ενγκμπακοτό αποτελεί νέο μέλος του Παναθηναϊκού για τη θέση των εξτρέμ και στη δεύτερη απόπειρά του μακριά από το γαλλικό ποδόσφαιρο θα επιχειρήσει να δείξει ότι αυτή τη φορά είναι πιο έτοιμος για να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Ο ύψους 1,73 εξτρέμ από το Κονγκό, αποχώρησε ως ελεύθερος από την Γκινγκάμπ και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό μέχρι και το 2022, με τους Πιέρ Ντρεοσί και Λάζλο Μπόλονι να καταφέρνουν ακόμα ένα deal από το γαλλικό ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό που προσπαθούν να διαμορφώσουν με τη δική τους φιλοσοφία.

Ο Ενγκμπακοτό που έχει και κάποιες παρουσίες ως επιθετικός, είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στις πτέρυγες, όμως καταφέρνει να βρίσκεται στις φάσεις για γκολ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα... Ο Χάσελμπαϊνκ στην ΚΠΡ είχε στηρίξει πολλά πάνω του, αλλά φαίνεται πως δεν ήταν το σωστό μέρος και η σωστή στιγμή τότε στο Λονδίνο...

Εξτρέμ με τελείωμα και τοποθέτηση στις φάσεις

Συνηθίζοντας να παίζει αρκετά πιο εσωτερικά κι όχι απαραίτητα να μένει στις πλευρές όπου τοποθετείται, ο Ενγκμπακοτό έχει αποδείξει, τουλάχιστον στο γαλλικό ποδόσφαιρο, πως έχει άμεση σχέση με το σκοράρισμα. Ειδικά στην Μετς, από τις υποδομές της οποίας αναδείχθηκε, είχε καταφέρει να φτάσει στα 49 γκολ καριέρας σε 202 συμμετοχές! Κι αν οι αριθμοί μπορεί να λένε την μισή αλήθεια ή να μην παίζουν ρόλο σε αρκετές περιπτώσεις, ο Ενγκμπακοτό έχει και την εικόνα που τον δικαιώνει.

Με σχεδόν συνεχή παρουσία εντός περιοχής για να ψάξει το γκολ, σωστά τελειώματα, έφεση στο σκοράρισμα και αναλαμβάνοντας αρκετές στατικές φάσεις, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού αν μη τι άλλο έχει ιστορία να τον συνοδεύει και να κάνει λόγο για έναν παίκτη που μπορεί ν' αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικός.

Βέβαια, στην Αγγλία δεν τα κατάφερε, το 3ετές συμβόλαιό του με την ΚΠΡ έμεινε στην μέση αφού έπαιξε μόλις για 1,5 αγωνιστική περίοδο (με μόλις πέντε συμμετοχές στο πρώτο μισό της σεζόν 2017-2018) και επέστρεψε στην Γαλλία έχοντας καταλάβει ότι δεν του πήγε ποτέ το κλίμα στο Νησί, ο τρόπος παιχνιδιού και ο... ασταμάτητος ρυθμός στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Δεν προσαρμόστηκε στο Δυτικό Λονδίνο

Οι οπαδοί δεν είδαν όσα περίμεναν από εκείνον, ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι δεν κατάφερε να βρει τον καλό του εαυτό στην ΚΠΡ και γι' αναζήτησε σχετική γρήγορα την επαναφορά του στο γαλλικό ποδόσφαιρο ώστε να καταφέρει να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο. Ο Ενγκμπακοτό έδειχνε να περνάει καλύτερα και να χαίρεται περισσότερο την παρουσία του με την εθνική ομάδα του Κονγκό κατά τη διάρκεια της θητείας του στους Ρέιντζερς και αυτή την χαρά δεν μπορούσε να την μεταφέρει στην ΚΠΡ ώστε να πείσει για την αξία του και να παραμείνει περισσότερο από 1,5 χρόνο στο κλαμπ της αγγλικής πρωτεύουσας.

Οι οπαδοί θεώρησαν πως η ομάδα τους εξαπατήθηκε για πολλοστή φορά αναφορικά με το ποσό που είχε διατεθεί τότε για την απόκτησή του από την Μετς (2,5 - 3 εκατομμύρια ευρώ) και ουδέποτε είδαν όσα ήλπιζαν από εκείνον. Και ο Τζίμι – Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ που τον είχε επιλέξει και τον είχε αποθεώσει, τελικά δεν κατάφερε να δικαιωθεί για την μεταγραφή που πραγματοποίησε τότε ως κόουτς της ομάδας.

Το κορυφαίο γκολ της σεζόν 2016-2017 στην ΚΠΡ

Ο Γενί Ενγκμπακοτό μπορεί σε γενικότερο πλαίσιο να μην κατάφερε ν' αφήσει το στίγμα του στην ΚΠΡ και το αγγλικό ποδόσφαιρο όσο θα ήθελε, θα γνωρίζει όμως πως ένα δικό του γκολ είχε αναδειχθεί κορυφαίο για μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο στους Ρέιντζερς. Ήταν τον Φλεβάρη του 2017, σε... πάρτι που είχε κάνει η λονδρέζικη ομάδα στην έδρα της Μπέρμιγχαμ, με τον Ενγκμπακοτό να παίρνει φόρα για να εκτελέσει ένα μακρινό φάουλ και να σκοράρει με «κεραυνό» πανηγυρίζοντας μπροστά στις εξέδρες των φιλοξενούμενων οπαδών.

Από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, ο Ενγκμπακοτό πραγματοποίησε 36 συμμετοχές με την φανέλα της ΚΠΡ, σκοράροντας πέντε φορές, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ σε πρόκριση στο Κύπελλο εις βάρος της Νορθάμπτον και φυσικά έχοντας το κορυφαίο τέρμα της σεζόν 2016-2017 για τον σύλλογο.

Βίωσε υποβιβασμό, έχει χρέος ν' αποδείξει πράγματα

Με την επαναφορά του στην Γαλλία έπαιξε για μιάμιση σεζόν στην πρώτη κατηγορία προτού υποβιβαστεί η Γκινγκάμπ, σκόραρε τρεις φορές σε σύνολο 16 εμφανίσεων (4 ως βασικός και 12 ως αλλαγή) από τον Φλεβάρη μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και στη δεύτερη χρονιά του στην Ligue1 από τις 23 παρουσίες στην αποστολή έπαιξε 4 φορές ως βασικός και άλλες 11 πέρασε σε ματς με αλλαγή. Τα γκολ άρχισαν να έρχονται ξανά από το καλοκαίρι του 2018 και μετά, στην δεύτερη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, αλλά και πάλι ήταν πολύ μακριά από τους αριθμούς που παρουσίαζε στην Μετς.

Σε σύνολο 81 συμμετοχών πέτυχε 16 τέρματα καιείχε 2 ασίστ, με την ελπίδα πλέον στη δεύτερη... ξενιτιά του, να δείξει ότι πήρε την απόφαση αρκετά πιο έτοιμος και ώριμος για ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις σκέψεις των Μπόλονι και Ντρεοσί στο «τριφύλλι». Δεδομένα, πάντως, στα 29 του, δεν είναι ένα από τα παιδιά που θέλει ν' αναδεικνύει ο Ρουμάνος τεχνικός του Παναθηναϊκού, αλλά ένας έτοιμος ποδοσφαιριστής που οφείλει να συνεισφέρει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα