Ολυμπιακός: Η ανάγκη ενεργοποίησης του Πέπε που έπαιξε τελευταία φορά στις 13 Δεκεμβρίου

Ολυμπιακός: Η ανάγκη ενεργοποίησης του Πέπε που έπαιξε τελευταία φορά στις 13 Δεκεμβρίου

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η ανάγκη ενεργοποίησης του Πέπε που έπαιξε τελευταία φορά στις 13 Δεκεμβρίου

bet365

Ο Πέπε ήταν μία ιδιαίτερα δαπανηρή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό και επένδυσε πολλά πάνω του, όμως μέχρι στιγμής έχει μόλις 9 ματς στη χρονιά.
Μία μεταγραφή που κόστισε σχεδόν 4 εκατ. ευρώ για τον Ολυμπιακό και είναι η πιο δαπανηρή του για τη φετινή χρονιά. Ένας Πέπε - που ανακοινώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου - για τον οποίο υπήρχαν υψηλές απαιτήσεις, κάτι που ίσχυε και για τον συμπατριώτη του Βινάγκρε, τον Πορτογάλο αριστερό μπακ που εν τέλει αποχώρησε για τη Φαμαλικάο.
Ο Πέπε αποκτήθηκε ως ένα εξαοκτάρι που στο γήπεδο πάντως φαίνεται περισσότερο ως ένα ντελικάτο οκταροδεκάρι. Δεν αγωνίστηκε τόσο και ενώ είχε έρθει με τραυματισμό και δεν προσέφερε ανάλογα. Ακόμα και στα ματς που μπήκε για να κρατήσει μπάλα και να... παγώσει ή να ελέγξει τον ρυθμό δεν ανταποκρίθηκε.
Για να γίνουμε πιο κατανοητοί το οκτάρι είναι ο παίκτης που μπορεί να κουβαλήσει μπάλα και να οργανώσει παιχνίδι. Όπως το κάνει ο Εμβιλά αλλά και ο Καμαρά. Ο Πέπε μέχρι στιγμής δεν μας έχει δείξει κάτι τέτοιο.
Ανεξάρτητα από αυτό όμως ακόμα και στο παιχνίδι με τον Car.gr ΠΑΣ που η μπάλα... έκαιγε προτιμήθηκε ο Τιάγκο Σίλβα. Ο Πέπε από την άλλη μπαίνει πλέον σε αποστολές έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών και ετοιμότητας που είχε.
Είναι πια αναγκαστικό έτσι όπως περνάνε τα ματς και έχουν επιβαρυνθεί βασικοί παίκτες του Ολυμπιακού να πάρει περισσότερο χρόνο ο Πέπε αλλά και παίκτες όπως ο Τιάγκο Σίλβα. Είναι υποχρεωτικό ο Ολυμπιακός να αρχίσει να παίρνει πράγματα από εκείνους. Πολλά περισσότερα πράγματα και όσο προχωρούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Ο Πέπε με τον Ολυμπιακό φέτος έχει ξεκινήσει σε μόνο 2 ματς βασικός. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες της προσαρμογής του διότι δεν έχει ξαναπαίξει σε τόσο μεγάλη ομάδα κόντρα στη Σίτι (στο εκτός έδρας ματς) φανέρωσε πως έχει κάποια στοιχεία ικανά να βοηθήσουν την ομάδα. Εάν θα καταφέρει να προσφέρει στον επιθυμητό βαθμό στη συνέχεια θα το δούμε στο γήπεδο και πάντα ανάλογα με τη διαχείριση του προπονητή.
Τώρα γιατί γίνεται τόση κουβέντα για τον Πέπε; Είναι απλό. Κόστισε πολλά, ο Ολυμπιακός έκανε σοβαρές προσπάθειες για να τον κλείσει, τον ήθελε πολύ ο προπονητής Πέδρο Μαρτίνς και ο πήχης είχε μπει ψηλά. Με αυτά και με αυτά η πίεση στο πρόσωπο του 23χρονου χαφ ήταν εξαρχής μεγάλη.

Γιατί τόσο... βάρος στον Πέπε;

Γιατί όμως εστιάζουμε σε Πέπε και Τιάγκο Σίλβα για τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού; Διότι πολύ απλά Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά και Φορτούνης (άλλος λιγότερο και άλλο περισσότερο) έχουν τραβήξει πολύ... κουπί φέτος. Ο Πέπε από την άλλη έχει παίξει σε μόλις 9 παιχνίδια με 320 λεπτά παρουσίας.
Και ο άξονας παραδοσιακά είναι η δύναμη του Ολυμπιακού, ειδικά φέτος που άλλαξε τα πρόσωπά του στα άκρα (σε άμυνα και επίθεση). Εξάλλου όπως έχουμε τονίσει ξανά ο Ολυμπιακός αυτή την περίοδο έχει ανάγκη από περισσότερους... Χασάν. Τι σημαίνει αυτό; Να έχεις δηλαδή παίκτη από τον πάγκο που να μπαίνει και σου αλλάζει το ματς. Ο Πέπε αποκτήθηκε πάντως διότι ήταν εκ των κορυφαίων μέσων στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, έχοντας με τη Γκιμαράες στο σύνολο 66 ματς με 5 γκολ και 5 ασίστ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα