ΑΕΚ: Ο Χιμένεθ της δίνει ξανά ταυτότητα

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Ο Χιμένεθ της δίνει ξανά ταυτότητα

bet365

Η ΑΕΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ατρομήτου με 2-1, σημειώνοντας την τέταρτη διαδοχική της νίκη με υπογραφή και τακτική Μανόλο Χιμένεθ.
Κάλιαρι - Μίλαν: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και Live Streaming*. |21+

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ αδυνατούσε να βρει διαδρόμους ώστε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Ο,τι έκανε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πριν από λίγες ημέρες στον Άρη, της το έκανε το Ατρόμητος στο ΟΑΚΑ. Οι φιλοξενούμενοι με τρία χαφ στον άξονα κατάφεραν να βγάλουν τον πιο δημιουργικό της παίκτη τον Μάνταλο εκτός παιχνιδιού αλλά και τον Σάκχοφ, ο οποίος έπαιρνε ελάχιστες πρωτοβουλίες στο ματς. Το πλάνο του Κάναντι, ώστε να... αποσπάσει τον αρχηγό της Ενωσης από το δημιουργικό παιχνίδι των γηπεδούχων είχε αποτέλεσμα κι έτσι η Ένωση άλλαζε συνεχώς την μπάλα, χωρίς, όμως, να μπορεί να προσεγγίσει την εστία του Μανδα. Ετσι καθώς υπήρχε πολυκοσμία στον άξονα η ΑΕΚ δεν μπορούσε να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο. Ούτε όμως μπορούσε να αναπτυχθεί από τα άκρα, μιας και οι εξτρέμ της δεν είχαν την υποστήριξη που θα έπρεπε να είχαν από τους πλάγιους μπακ. Χαρακτηριστικό δε ότι οι «κιτρινόμαυροι» ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο έχοντας μόλις δύο τελικές προσπάθειες και καμία στον στόχο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ στην ανάπαυλα είχε σίγουρη αρκετή δουλειά με τους παίκτες επισημαίνοντας τους τα λάθη αλλά και την διαφορετική προσέγγιση που θα πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο τέλος. Ετσι κι έγινε, καθώς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα της ΑΕΚ άλλαξε ριζικά. Από τα πρώτα λεπτά μπήκε φουριόζα με σαφώς μεγαλύτερη ενέργεια και αποφασισμένη να «καθαρίσει» το ματς, πετυχαίνοντας δύο γκολ και έχοντας ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα.

Το τέρμα που άνοιξε τον χορό των γκολ της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, πιστώνεται στην πανέξυπνη κίνηση του Αντρέ Σιμόες, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι και οι «κιτρινόμαυροι» εν συνεχεία πήραν προβάδισμα στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση του Ολιβέιρα. Αυτό το πέναλτι ήταν και το δεύτερο στο πρωτάθλημα (συνολικά έχει 4, δύο στην Ευρώπη και δύο στη Super League Interwetten) με το πρώτο να χρονολογείται στις 25 Οκτωβρίου, όταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είχε σκοράρει από τα εννέα μέτρα στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον ΠΑΣ. Από τότε λοιπόν η ΑΕΚ, έχει να κερδίσει πέναλτι αλλά και να σκοράρει κατά αυτόν τον τρόπο. Το νερό μπήκε στο αυλάκι και η ΑΕΚ ήταν αγκαλιά με τη νίκη. Κι αυτό διότι κάθε φορά που η Ενωση παίρνει πρώτη κεφάλι στο σκορ δεν χάνει! Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει βρει πρώτη δίχτυα από τον αντίπαλο της 12 φορές και στις 10 από αυτές κατέκτησε τους τρεις βαθμούς, ενώ μόλις σε δύο ήρθε ισόπαλη.

Ξανά ομάδα με ταυτότητα

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και τελικά βρήκαν και δεύτερο τέρμα, με το οποίο ουσιαστικά «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη, με ένα γκολ το οποίο φάνηκε πως είχε δουλευτεί στην προπόνηση. Ο Μάνταλος έδωσε δεξιά στην περιοχή στον Μπακάκη, ο οποίος με πολύ ωραία σέντρα έβγαλε στον Λιβάια κι αυτός με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου. Ένα γκολ το οποίο χρειαζόταν ο Κροάτης επιθετικός και για ψυχολογικούς λόγους, καθώς τελευταία φορά που είχε βρει δίχτυα ήταν στις 29 Νοεμβρίου του 2020 απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη. Εκτός αυτού όμως, ο 27χρονος μεσοεπιθετικός συμπλήρωσε 100 αγώνες στο πρωτάθλημα. Ένα σπουδαίο επίτευγμα για ξένο ποδοσφαιριστή που μάλιστα κατάφερε να το συνδυάσει και με γκολ αλλά και με τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης.

Εκεί όμως που επίσης αξίζει να σταθούμε είναι στην εξαιρετική παρουσία του Μπακάκη στο δεξί πλευρό της άμυνας, στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας. Τόσο στο «Βικελίδης» με τον Άρη, όσο και στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ατρόμητο, ο 29χρονος μπακ ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ. Αυτή η «μεταμόρφωση» σαφώς και πιστώνεται στον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έκανε τον Μπακάκη να βρει την χαμένη του αυτοπεποίθηση αλλά και βγάζοντας του (ξανά) τον καλύτερο του εαυτό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο έμπειρος δεξιός οπισθοφύλακας της Ενωσης, αποτελεί την πρώτη επιλογή της εθνικής μας ομάδας, ενώ μην ξεχνάμε ότι πέρασε μία άσχημη περίοδο εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά τώρα φαίνεται πως επανήλθε στο 100%.

Το 4Χ4

Αυτή η νίκη πάντως ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ΑΕΚ καθώς έφτασε τους 36 βαθμούς στο πρωτάθλημα και παράλληλα έκανε το 4Χ4 με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγο της. Αυτή είναι μάλιστα και η δεύτερη φορά που οι «κιτρινόμαυροι» πετυχαίνουν φέτος τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Το πρώτο σερί ήταν με ΠΑΣ Γιάννινα (0-1), ΟΦΗ (2-1), ΑΕΛ (4-1) και Αστέρα Τρίπολης (1-2) και τώρα το επανέλαβε απέναντι σε Παναιτωλικό (1-0), Λαμία (0-1), Αρη (0-1) και Ατρόμητο.

Κύπελλο και Τούμπα

Την Κυριακή (24/01) η Ενωση θα πάει με την καλύτερη ψυχολογία στην Τούμπα, αφού ξεπεράσει πρώτα το εμπόδιο του Απόλλωνα Σμύρνης την Τετάρτη (20/01, 21:30) για το Κύπελλο Ελλάδος, για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί. Είναι σαφές ότι η διαφορά του ενός βαθμού που έχει τώρα με τον «Δικέφαλο του Βορρά» δεν είναι κάτι το αξιοσημείωτο γι’ αυτό και αποκλειστικός στόχος την Κυριακή θα πρέπει να αποτελεί το τρίποντο, ώστε να αυξήσει τη διαφορά και να εδραιωθεί στην δεύτερη θέση. Ο Μανόλο Χιμένεθ γνωρίζει από πρώτο χέρι τι εστί ντέρμπι και ειδικά με τον ΠΑΟΚ. Το συγκεκριμένο ματς αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον ίδιο, ώστε να πάρει «εκδίκηση» για τους δύο χαμένους τελικούς. Τελευταία φορά που η ΑΕΚ πήρε νίκη με τον 56χρονο τεχνικό στον πάγκο της κόντρα στους «ασπρόμαυρους» ήταν στη Θεσσαλονίκη στο ίδιο γήπεδο, στις 11 Μαρτίου του 2018. Ετσι λοιπόν με οδηγό εκείνο το σπουδαίο διπλό, ο Χιμένεθ και οι παίκτες της Ενωσης θα επιδιώξουν να κάνουν το 5Χ5 στο πρωτάθλημα. Δύσκολο μεν αλλά όχι και ακατόρθωτο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα