Αγιά Σοφιά - OPAP Arena: Το 2021 με την ΑΕΚ στο δικό της σπίτι! (pics)

Αγιά Σοφιά - OPAP Arena: Το 2021 με την ΑΕΚ στο δικό της σπίτι! (pics)

Δημήτρης Βέργος
Αγιά Σοφιά - OPAP Arena: Το 2021 με την ΑΕΚ στο δικό της σπίτι! (pics)

bet365

Η ΑΕΚ υποδέχεται σε λίγες ώρες το 2021, ένα έτος - ορόσημο, καθώς ετοιμάζεται να επιστρέψει στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, στο δικό της σπίτι!

Κάθε μέρα που περνάει, φέρνει την ΑΕΚ όλο και πιο κοντά στην επιστροφή της στη δική της γειτονιά, στη Νέα Φιλαδέλφεια! Το 2020 φεύγει σε λίγες ώρες. Ένα έτος δύσκολο λόγω της πανδημίας που χτύπησε τον πλανήτη. Ωστόσο και οι 365 μέρες που πέρασαν από το 2020 που μας αφήνει, οδήγησαν την Ένωση στην τελική ευθεία της εισόδου στην Αγιά Σοφιά - OPAP Arena. Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ σημείωσε τεράστια πρόοδο και τη χρονιά που μας αφήνει με τους κιτρινόμαυρους να ετοιμάζονται πλέον μέσα στο δεύτερο μισό του 2021 (όπως έχουν πει και οι υπεύθυνοι του έργου) να μπουν επιτέλους στο σπίτι τους!

Τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου τα έργα τη χρονιά που μας πέρασε, σημείωσαν μεγάλη πρόοδο. Ήδη το κτήριο πίσω από την παλιά σκεπαστή ορθώθηκε και πλέον αναμένεται να τελειοποιηθεί για να φιλοξενήσει εκεί, όταν η Αγιά Σοφιά - OPAP Arena ανοίξει τις πύλες της, το μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ, αλλά και το μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού. Το κτίριο των 4.000 τμ. που αποτελείται από τέσσερις ορόφους θα εμπεριέχει επίσης το εστιατόριο, το παραδοσιακό καφενείο, την μπουτίκ της ΑΕΚ, το παραδοσιακό κουρείο και το στιλβωτήριο και φυσικά το εκκλησάκι στη μνήμη του μεγάλου Λουκά Μπάρλου. Μάλιστα η ΑΕΚ καλεί τους φίλους της να προτείνουν μέσων των social media το όνομα του κτιρίου που θα στεγάσει την ιστορία του συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο για το μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού όσο και για το μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ έχει ήδη δρομολογηθεί σε μεγάλο βαθμό τόσο ο σχεδιασμός, όσο και η φιλοσοφία τους με το υλικό που έχει συγκεντρωθεί, ενώ υπάρχει συνεργασία στελεχών της ΑΕΚ με ειδικούς μουσειολόγους για την οριστική τους μορφή. Την ίδια στιγμή και το μικρότερο κτίριο (2.000 τμ.) στο άλλο πέταλο, πίσω από την παλιά θύρα 21 που θα διατηρήσει την αρίθμησή της και στο νέο γήπεδο, έχει επίσης σηκωθεί και αναμένεται να τελειοποιηθεί για να φιλοξενεί τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Η Ένωση εκτός από το δικό της σπίτι λοιπόν, θα έχει πλέον και δύο ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις, διαμορφώνοντας έτσι νέα ξεχωριστά δεδομένα για τον σύλλογο.

Εντός του γηπέδου, οι εσωτερικές εργασίες μέσα στο 2020 ξεκίνησαν και προχωρούν σε διάφορα μέτωπα. Στη διαμόρφωση των σουιτών, αλλά και των υπόλοιπων χώρων εντός της Αγιά Σοφιάς - OPAP Arena. Έργα που μέσα στο 2021 θα μπουν και αυτά στην τελική τους ευθεία για να τελειοποιήσουν το νέο σπίτι της ΑΕΚ. Στις κερκίδες του γηπέδου, τις τελευταίες μέρες οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην τοποθέτηση τις πτυσσόμενης εξέδρας, η οποία τις ημέρες εκτός των αγώνων θα έχει τη δυνατότητα να σηκώνεται για να διευκολύνει την είσοδο των μηχανημάτων για τη συντήρηση του χλοοτάπητα.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο χλοοτάπητας που θα τοποθετηθεί στην Αγιά Σοφιά - OPAP Arena θα είναι θερμαινόμενος, κάτι που θα τον κάνει και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα! Στο υπόστρωμα θα υπάρχει η απαραίτητη υποδομή που θα διαμορφώνει την κατάλληλη θερμοκρασία για το γκαζόν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, όπως συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά γήπεδα. Μάλιστα και για τη συντήρηση του χλοοτάπητα θα γίνεται χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, με ειδικές λάμπες, ενώ θα υπάρχουν και ειδικά καλύμματα για την προστασία του.

Και οι εργασίες για το «ντύσιμο» της Αγιά Σοφιάς – OPAP Arena προχώρησαν θεαματικά. Ήδη το εξωτερικό περίβλημα έχει αρχίσει να τοποθετείται, όπως και οι φεγγίτες περιμετρικά του γηπέδου κάτω από το στέγαστρο. Μέσα στους επόμενους μήνες το νέο σπίτι της Ένωσης θα «ντύνεται» όλο και περισσότερο εξωτερικά μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του κιτρινόμαυρου project.

Φυσικά, εκτός του γηπέδου, σημαντική πρόοδος μέσα στο 2020 έγινε και στο κομβικό έργο της υπογειοποίησης, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της Αγιά Σοφιάς – OPAP Arena. Στις Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών τους τελευταίους εννιά μήνες κατασκευάζεται η υπογειοποίηση που θα βοηθήσει τόσο τη μετακίνηση των οχημάτων προς το γήπεδο, όσο και τη γενικότερη κυκλοφορία στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ θα δημιουργηθεί ένα πάρκο για τους πολίτες.

Η ΑΕΚ μέσα στο 2021 θα εκσυγχρονιστεί πλήρως. Αποκτώντας το δικό της σύγχρονο γήπεδο, επιστρέφοντας στη δική της γειτονιά τη Νέα Φιλαδέλφεια, διαθέτοντας ιδιόκτητα γραφεία, αλλά και επεκτείνοντας το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα, όπου και εκεί μέσα στο νέο έτος οι εργασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου, το οποίο θα μπορεί να το χρησιμοποιεί και η πρώτη ομάδα για φιλικά παιχνίδια, αναμένεται να παρουσιάσουν μεγάλη πρόοδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα