O προπονητής της Μολδαβίας στο gazzetta.gr: «O Ρέαμπτσιουκ είναι μπακ για μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα»

Γιάννης Γεωργόπουλος
O προπονητής της Μολδαβίας στο gazzetta.gr: «O Ρέαμπτσιουκ είναι μπακ για μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα»

bet365

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Μολδαβίας, Ενγκίν Φιράτ, εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί ο Ολυμπιακός κάνει κίνηση «ματ» με τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. «Μπακ με ταχύτητα και αντοχές που βγαίνει μπροστά. Είχε βγάλει εκτός ρυθμού τον Λημνιό. Πολύ καλή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό».

Ο διεθνής Μολδαβός μπακ με πορτογαλική ποδοσφαιρική παιδεία, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, όπως όλα συνηγορούν αποτελεί τον εκλεκτό του Πέδρο Μαρτίνς για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο 22χρονος μπακ, ο οποίος αποτελεί προϊόν της Ακαδημίας της Πόρτο συγκεντρώνει όλο το πακέτο προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να επενδύσουν πάνω του.

Έχοντας καταγράψει 12 συμμετοχές στην τρέχουσα σεζόν με την Πάκος Φερέιρα (οι 10 στο πρωτάθλημα) με απολογισμό δύο γκολ και μία ασίστ, ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Μολδαβίας, Ενγκίν Φιράτ, ο οποίος καλωσόρισε την απόφαση του Ολυμπιακού να στραφεί στη λύση του Ρέαμπτσιουκ, κάνοντας λόγο για έναν σύγχρονο αριστερό μπακ, με ταχύτητα, αντοχές, συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι, ο οποίος σύμφωνα με τον 50χρονο τεχνικό βρίσκεται ακόμα στο 50% των πραγματικών του δυνατοτήτων!



Ο Φιράτ, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε μεταξύ άλλων σε Φενέρμπαχτσε (ασίσταντ κόουτς), Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Καϊσερί Ερτζόγεσπορ, Καραμπούκσπορ (τεχνικός διευθυντής) και Ντάλας (αθλητικός διευθυντής), παράλληλα σημείωσε πως πρόκειται για αμυντικό με απίστευτες δυνατότητες, ο οποίος διαθέτει την κλάση για να αγωνιστεί σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, ενώ θυμήθηκε το ματς με την Ελλάδα, όπου «αφόπλισε» τον Δημήτρη Λημνιό!

Κόουτς, ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει ξεχωρίσει στη λίστα του τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Θεωρείτε πως είναι η κατάλληλη ομάδα σε αυτή τη φάση της καριέρας του;

«Θα πρόκειται για μια πολύ καλή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό ο Όλεγκ εάν τελικά τον αποκτήσει. Βρίσκεται στο ξεκίνημα μιας καριέρας και έχει απίστευτες δυνατότητες. Είμαι βέβαιος πως θα βρει τον δρόμο του στους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Από ποδοσφαιρικής άποψης, αλλά και ως επένδυση θεωρώ πως μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό».

Ποια είναι τα αγωνιστικά στοιχεία για τα οποία ξεχωρίζει ο Ρέαμπτσιουκ;

«Ο Όλεγκ εκτός από το ταλέντο του διαθέτει πολύ δυνατό χαρακτήρα. Είναι πολύ γενναίος, δουλεύει πολύ σκληρά και θέλει να βελτιώνεται συνεχώς. Όπως ξέρετε αυτό είναι βασικό χαρακτηριστικό για να φτάσεις στην κορυφή. Είναι απίστευτα συγκεντρωμένος και πολύ γρήγορος. Υπάρχουν και άλλοι γρήγοροι μπακ, όμως ο Όλεγκ έχει αντοχές. Μπορεί να καλύψει πολύ γρήγορα την θέση του μετά από κάθε σπριντ και να προλάβει τους αντιπάλους του. Για παράδειγμα θυμηθείτε το ματς με την Ελλάδα.

Έχετε έναν πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, όπως είναι ο Λημνιός. Έπαιξε στην πλευρά του Όλεγκ και νομίζω ότι τον έβγαλε εκτός ρυθμού. Δεν είναι εύκολο να παίξεις κόντρα στον Όλεγκ. Την ίδια στιγμή έχει την δύναμη και την θέληση να βγει στην αντεπίθεση. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τον αντίπαλο εξτρέμ γιατί θα πρέπει να γυρίσει πίσω για να μαρκάρει. Είναι πολύ σημαντικό αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο».

Πόσο σημαντικός είναι ο Ρέαμπτσιουκ για την εθνική Μολδαβίας;

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Ολυμπιακό για την πρόθεση του να προχωρήσει στην απόκτηση του γιατί εκτός των άλλων πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές μου στην εθνική Μολδαβίας. Αναμφίβολα ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός».

Τι να περιμένουμε να δούμε από τον Ρέαμπτσιουκ εάν τελικά προχωρήσει η μεταγραφή; Τι μπορεί να πετύχει;

«Όπως προανέφερα, ο Όλεγκ ήδη είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, όμως ακόμα βρίσκεται στο 50% σε όσα μπορεί να πετύχει στο μέλλον. Θεωρώ πως μπορεί να βελτιωθεί πολύ και να προσφέρει χαρές στους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους και τον Ολυμπιακό».

Δείτε τον Ρέαμπτσιουκ εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα