Αυτός, ναι, ήταν Παναθηναϊκός!

Αυτός, ναι, ήταν Παναθηναϊκός!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Αυτός, ναι, ήταν Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ, την τριάδα της μεσαίας γραμμής που έκρινε την αναμέτρηση και την ματσάρα του Βασίλη Ζαγαρίτη!

Επιτέλους! Ένας κανονικός Παναθηναϊκός πάνω στο χορτάρι, επιτέλους μια μεγάλη νίκη σε αυτό το μαύρο και άραχνο ξεκίνημα, το χειρότερο στην ιστορία του, επιτέλους ένα βράδυ που στο μεγαλύτερό του διάστημα οι πάντες και τα πάντα λειτούργησαν ιδανικά για το Τριφύλλι. Από τις αρχικές επιλογές του προπονητή, το πλάνο του, την προσήλωση των παικτών, από τις πιο μικρές μέχρι τις μεγαλύτερες λεπτομέρειες της αναμέτρησης.

Το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι πήρε το αθηναϊκό ντέρμπι και ο τρόπος που το έκανε, δηλαδή με κυριαρχία για περίπου μία ώρα παιχνιδιού, είναι εκείνος που μαζί με το τρίποντο μπορεί να γεννήσει αισιοδοξία και ελπίδα πως η σεζόν έστω και με καθυστέρηση μπορεί να στρώσει και πως αυτή η ομάδα μπορεί να έχει διάρκεια στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες που θα φέρουν πιο κοντά την επιστροφή στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, απόλυτα διαβασμένος για τις μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα της ΑΕΚ, τις εκμεταλλεύθηκε στον απόλυτο βαθμό και πέρα για πέρα δίκαια είναι ο νικητής του αποψινού ντέρμπι!

Ο Μπόλονι το διόρθωσε, η σωστή επιλογή του Μακέντα και οι έντεκα... στρατιώτες!

Ο Μπόλονι είναι ένας έμπειρος προπονητής. Θα κάνει τα λάθη του αλλά δύσκολα δεν θα τα διορθώσει. Στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό έστειλε την ομάδα του στα σχοινιά με εκείνο το 4-1-4-1 και τον Καρλίτος σε ρόλο 8αριού. Ο Ολυμπιακός πήρε... αέρα το κέντρο, τον έπνιξε και τον έβαλε πίσω στο σκορ.

Απόψε απέναντι στην ΑΕΚ, έκανε το σωστό. 4-3-3, τριάδα με Κουρμπέλη, Αλεξανδρόπουλο και Μαουρίσιο και ένας σέντερ φορ στο αρχικό σχήμα.

Η μεσαία γραμμή του Τριφυλλιού επικράτησε στο κομβικό πρώτο ημίχρονο. Με την ηρεμία του Μαουρίσιο, τα τρεξίματα του Αλεξανδρόπουλου και του Κουρμπέλη που κάνει φοβερή κάθετη κίνηση στο δεύτερο γκολ και σκοράρει με προβολή, την φρεσκάδα και την ενέργεια που είχαν οι τρεις του άξονα σε αντίθεση με την τριάδα της ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός είχε ισορροπία, το τρικ με τον Βιγιαφάνιες να κλείνει προς τα μέσα έδωσε τις βοήθειες που ήθελε ο Μακέντα (όπως στην φάση του πρώτου γκολ, με την πάσα στον Χατζηγιοβάνη) και οι πράσινοι κατάφεραν στο πρώτο μέρος να μην δεχθoύν ούτε μία σοβαρή φάση και να δημιουργήσουν τέσσερις πολύ σπουδαίες ευκαιρίες! Η ποιότητα του Αργεντινού στην σωστή άμεση μεταβίβαση της μπάλας, δίνει το δεύτερο γκολ στον Παναθηναϊκό σε ανοιχτό γήπεδο!

Ο Μπόλονι παρουσίασε ένα σύνολο με άριστη πνευματική προετοιμασία, με έντεκα... στρατιωτάκια στον αγωνιστικό χώρο, έπραξε πολύ σωστά προτιμώντας τον Μακέντα που σκόραρε απέναντι στον Παναιτωλικό και άφησε στον πάγκο τον Καρλίτος που δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Του βγήκε κι αυτό και φυσικά ο Ρουμάνος τεχνικός πιστώνεται σημαντικό μερίδιο για το αποψινό διπλό.

Ο Ινσούα των... 600.000 ευρώ και ο σούπερ Ζαγαρίτης!

Είναι από τα πράγματα που δεν θα ξεχάσω από το πρώτο lockdown. Περίπου στα μέσα Απριλίου γινόταν μεγάλη συζήτηση για το αν ο Παναθηναϊκός έπρεπε να δώσει τις 600.000 ευρώ που ζητούσε ο Ινσούα για να παραμείνει. Τότε τόλμησα να γράψω πως απαγορεύεται να δίνει ένας σύλλογος το 10% του μπάτζετ του σε έναν αριστερό μπακ, ο οποίος δεν έχει την παραμικρή συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι, είναι παίκτης άλλης εποχής και με αυτά τα λεφτά θα ήταν ποδοσφαιρικό σκάνδαλο! Το κείμενο αυτό είχε περίπου 70 σχόλια και τα 60 από αυτά προσπαθούσαν να με... επαναφέρουν στην τάξη.

Ο Ινσούα έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πήγε στην ΑΕΚ. Όχι με 600.000 αλλά με ένα ποσό κοντά στα 400 χιλιάρικα. Αν δει κανείς το αποψινό ντέρμπι(και ολόκληρη την σεζόν ακόμη καλύτερα) και συγκρίνει τι έδωσε στην μία ομάδα ο Ινσούα και τι έδωσε στην άλλη ο Ζαγαρίτης, μπορεί κανείς να καταλάβει την διαφορά.

Ο Ινσούα έγινε έρμαιο στις ορέξεις του Χατζηγιοβάνη(του κάνει απίθανη ντρίμπλα με ποδιά στο τετ α τετ του 38), δεν προσέφερε απολύτως τίποτα στο επιθετικό τρίτο. Από την άλλη ο 20χρονος μπακ επιβεβαίωσε αυτό που... φωνάζαμε από τα περυσινά πλέι-οφ. Είναι έτοιμος.

Πολύ καλός ανασταλτικά, τρομερή ασίστ στον Κουρμπέλη μετά από απίθανη ντρίμπλα επί της γραμμής στον Βασιλαντωνόπουλο, ο mvp του παιχνιδιού, σε ακόμη μία γεμάτη εμφάνιση! Πόσο κοστίζει τον χρόνο; Ούτε 50.000...

Απειλήθηκε μόνο όταν κουράστηκε και έβγαλε το ένστικτο της επιβίωσης

Ο Παναθηναϊκός μέχρι το 60᾽ ήταν κυρίαρχος. Όντας μπροστά στο σκορ με 2-0, το Τριφύλλι στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους είχε 57% κατοχή της μπάλας. Κάποια στιγμή η ΑΕΚ θα έβγαζε αντίδραση. Αυτό συνέβη όταν οι πράσινοι άρχιζαν να κουράζονται αλλά και πάλι η ανασταλτική συμπεριφορά του συνόλου ήταν καλή.

Η πρώτη σπουδαία φάση του αντιπάλου ήταν στο 73᾽ με την κεφαλιά του Καρίμ και μετά το γκολ του Ολιβέιρα στο 86᾽ και... τέλος. Ο Παναθηναϊκός ήταν αναμενόμενο να βγάλει ένστικτο επιβίωσης, είναι μια ομάδα που παλεύει να διορθώσει την ψυχολογία της και κάποιες φορές το να γυρίζεις πίσω μοιάζει σαν η μόνη επιλογή και ας είναι λάθος.

Αν ο Αγιούμπ μπορούσε απλά να κάνει τα βασικά στην μεσαία γραμμή ή αν ο Καρλίτος έμπαινε στο κλίμα του ματς, το Τριφύλλι θα μπορούσε να βρει τις ευκαιρίες στους κενούς χώρους που άφηνε η Ένωση...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.