ΟΦΗ: Κάθε αγωνιστική και διαφορετική ενδεκάδα (pics)

ΟΦΗ: Κάθε αγωνιστική και διαφορετική ενδεκάδα (pics)

Gazzetta team
ΟΦΗ: Κάθε αγωνιστική και διαφορετική ενδεκάδα (pics)

bet365

Οι Κρητικοί έχουν ταλαιπωρηθεί τα μέγιστα από τραυματισμούς και ο Σίμος καλείται συνεχώς να αλλάζει πρόσωπα και σχηματισμούς

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Βάλσαμο» ήταν η διακοπή για τον ΟΦΗ, καθώς οι Κρητικοί ταλαιπωρούνται από την αρχή της σεζόν από μία «κατάρα» τραυματισμών και στα πρώτα 8 ματς της σεζόν ο Γιώργος Σίμος καλείται συνεχώς να αναπροσαρμόζει τα πλάνα του σε όλες τις γραμμές. Αυτόματα προβάλει αδύνατον να διατηρήσει έναν κορμό και συνεχώς αναζητά λύσεις.

Μάλιστα το «κακό» δεν έγκεινται σε μυικά προβλήματα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (π.χ. Βούρος), αλλά σε διαστρέμματα και ανάλογης φύσης τραυματισμούς, εώς και πιο σοβαρούς. Ας μην ξεχνάμε πως στο «Γεντί Κουλέ» υπάρχει και μία «κατάρα» χιαστών, που μάλλον μόνο με... εξορκισμό θα φύγει. Γιατί; Η προετοιμασία ξεκίνησε με τους Φερέιρα, Τσιλιανίδη να αναρρώνουν προερχόμενοι από ανάλογο τραυματισμό και σα να μην έφτανε αυτό ο Βαζ στην πρεμιέρα έπαθε αντίστοιχη ζημιά, όπως και ο Ναμπί στην Τρίπολη.
Παρακάτω θα «θυμηθούμε» πως κατέβηκε σε κάθε αγώνα του και τι προβλήματα κουβαλούσε στην πλάτη του πριν από τη σέντρα τους. Ετσι θα γίνει ανάγλυφα κατανοητό πως ο νεαρός κόουτς συνεχώς ανακατεύει την τράπουλα και ότι εύλογα πολλοί παίκτες του δεν έχουν βρει ρυθμό. Μάλιστα στις απουσίες που στεκόμαστε δεν αναφέρονται οι Φερέιρα, Τσιλιανίδης, ενώ οι Βαζ και Ναμπί από τη στιγμή που χτύπησαν τόσο σοβαρά, επίσης δεν συμπεριλαμβάνονται συνεχώς στο ιατρικό δελτίο, αφού σταδιακά στο Ηράκλειο, δυστυχώς για εκείνους και τα παιδιά, πρέπει να μάθουν να... ζουν, πάντα ποδοσφαιρικά, χωρίς εκείνους.
Με Παναιτωλικό (4-2-3-1)
Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα και οι Κρητικοί υποδέχθηκαν τα «καναρίνια», σε μία αναμέτρηση που δεν ανέδειξε νικητή (1-1). Εκτός έμειναν, για διάφορους λόγους, οι Σελίμοβιτς, Σολίς και μάλιστα είναι ο αγώνας που χτύπησε σοβαρά ο Βαζ, καθώς ο Πορτογάλος υπέστη τότε ρήξη χιαστών. Ο Σίμος παρέταξε τετράδα στην άμυνα, ενώ ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Φιγκερέιδο, αφού λίγες ημέρες μετά πήρε μεταγραφή για την Αλ Ουάσλ.

Με Λαμία (3-6-1 σε ρόμβο, 6 αλλαγές)
Συνέχεια στη Λαμία, όπου ο νεαρός τεχνικός παρέταξε πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα τριάδα στα στόπερ και ρόμβο στον άξονα. Οι Βαζ, Φιγκερέιδο που είχαν ξεκινήσει βασικοί κόντρα στα «καναρίνια» δεν υπολογίζονταν, τραυματίας και παρελθόν αντίστοιχα, ενώ ο Γιάννου που μόλις είχε αποκτηθεί δεν ήταν 100% έτοιμος. Σε σχέση με την 1η αγωνιστική είχαν διαφορετικό σχηματισμό και 6 νέα πρόσωπα (Σωτηρίου, Διαμάντης, Σελίμοβιτς, Ουές, Νέιρα, Γκαργκαλατζίδης). Τελικά οι Κρητικοί επικράτησαν με 2-1, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης το «γύρισαν» σε 4-2-3-1.
Με Ατρόμητο (3-6-1 σε ρόμβο, 4 αλλαγές)
Λίγες ημέρες μετά οι Κρητικοί υποδέχθηκαν τον Ατρόμητο, σε έναν αγώνα που έσπασαν καρδιές και έληξε χωρίς νικητή, αφού οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο φινάλε σε 2-2. Το 3-6-1 με ρόμβο στον άξονα διατηρήθηκε, αλλά υπήρξαν αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα. Ο Μεγιάδο ήταν πλέον 100% καλά ώστε να ξεκινήσει βασικός, ενώ για πρώτη φορά στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Γιάννου, Στάρτζεον που είχαν μόλις αποκτηθεί. Πλην του Αργεντινού «κόφτη» νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα ήταν ο Σαρδινέρο που είχε βρει ως αλλαγή δίχτυα στη Λαμία (ο Ισπανός εξτρέμ ξεκίνησε φορ), ο Βούρος που επανήλθε στα στόπερ και ο Βάτερμαν στα γκολπόστ, ενώ ο Στάικος από το «6» βρέθηκε στο «8», καθώς εκτός έμεινε ο Σακόρ.
Με ΠΑΟΚ (3-4-3, 2 αλλαγές)
Επόμενη στάση Τούμπα, όπου γνώρισε την ήττα με 3-0 από τον ΠΑΟΚ, αν και ήταν μέχρι το 88' «μέσα» στο ματς (έκτοτε δέχθηκε 2 γκολ). Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα του νοκ άουτ είχαν τεθεί οι Βούρος, Γιαννούλης, ενώ εκ νέου εκτός έμεινε ο Σακόρ. Ο Σίμος διατήρησε την τριάδα στους κεντρικούς αμυντικούς αλλά το «γύρισε» σε 3-4-3 με τον Στάικο στα άκρα και αυτόματα ο νεαρός χαφ σε τρίτο σερί ματς ξεκίνησε σε ισάριθμες διαφορετικές θέσεις («6άρι» με Λαμία, «8άρι» με Ατρόμητο). Νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα ήταν οι Μαρινάκης, Διαμάντης, ενώ από τα χαφ και μπροστά ήταν μεν οι ίδιοι (Μεγιάδο, Στάικος, Νέιρα, Ναμπί, Σαρδινέρο) αλλά σε διαφορετική διάταξη.
Με Παναθηναϊκό (4-3-3, 4 αλλαγές)
ΟΦΗ χωρίς προβλήματα... φαΐ χωρίς αλάτι και οι Κρητικοί κόντρα στον Παναθηναϊκό μετρούσαν εκ νέου τις πληγές τους. Οι Ναμπί, Μαρινάκης, Νέιρα, Σελίμοβιτς, Σολίς ήταν οι νέες τους απουσίες σε σχέση με την αναμέτρηση της Τούμπας (οι τέσσερις πρώτοι ήταν βασικοί, ο τελευταίος αγωνίστηκε σαν αλλαγή), ο Βούρος παρέμενε εκτός και το μόνο θετικό ήταν η επιστροφή των Γιαννούλη, Σακόρ (πάντως ο νεαρός χαφ δεν έμενε εκτός λόγω τραυματισμού, αλλά τακτικής). Εύλογα ο Σίμος προχώρησε τόσο σε αλλαγή σχηματισμού (4-3-3 από 3-4-3) όσο και προσώπων, αφού οι Γιαννούλης, Σακόρ, Γρίβας, Στάρτζεον πήραν φανέλα βασικού. Ο δύο τελευταίοι μάλιστα βρέθηκαν για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα, ο Πορτογάλος σκόραρε, αλλά οι Κρητικοί ισοφαρίστηκαν λίγο πριν το φινάλε και παραχώρησαν στο «τριφύλλι» ισοπαλία 2-2.
Με Αστέρα Τρίπολης (4-2-3-1, 3 αλλαγές)
Μία εβδομάδα μετά η ομάδα πήγε στην Τρίπολη για να κοντραριστεί με τον Αστέρα, έχοντας μάλιστα τον Ντε Γκουζμάν για πρώτη φορά στην αποστολή της (ο Ολλανδός χαφ τελικά δεν έπαιξε). Σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική υπολογίζονταν και οι Ναμπί, Σελίμοβιτς, όμως οι Σολίς, Βούρος, Μαρινάκης, Νέιρα παρέμεναν off και οι Στάικος, Γιαννούλης είχαν προστεθεί στη λίστα με τους απόντες του Γιώργου Σίμου. Ο οποίος ξανά προχώρησε σε αναγκαστικές αλλαγές (βασικοί οι Σελίμοβιτς, Ναμπί αλλά και ο Γιάννου για πρώτη φορά) και διαφοροποίησε το σύστημά του (4-2-3-1 από 4-3-3). Οι Κρητικοί ηττήθηκαν με 1-0 και το χειρότερο ήταν πως «έχασαν» τον Ναμπί για 7 μήνες, καθώς στάθηκε άτυχος και υπέστη ρήξη χιαστών στο ίδιο γόνατο που είχε τραυματιστεί σοβαρά το 2013 και του είχε τοποθετηθεί μόσχευμα.
Με ΑΕΚ (3-5-2, 3 αλλαγές)
Λίγες ημέρες αργότερα ο ΟΦΗ έπαιξε στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και τα... ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου, δηλαδή εκ νέου προχώρησε σε αρκετές αναγκαστικές αλλαγές. Αρχικά στον σχηματισμό, αφού ξεκίνησε με 3-5-2 και ύστερα σε πρόσωπα. Σε σχέση με τον αγώνα του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο νεαρός τεχνικός είχε μεν τον Μαρινάκη που αποθεραπεύτηκε, όμως «έχασε» τους Ναμπί (τραυματίστηκε σοβαρά στην Τρίπολη), Σελίμοβιτς, Σαρδινέρο, ενώ νοκ άουτ παρέμεναν οι Σολίς, Βούρος, Γιαννούλης. Ετσι οι Μπαλογιάννης, Βαφέας, Λυμπεράκης ξεκίνησαν για πρώτη φορά βασικοί στη σεζόν. Η ομάδα «λύγισε» (ήττα με 2-1) λίγο πριν το φινάλε.
Με Ολυμπιακό (3-6-1 σε ρόμβο, 1 αλλαγή)
Και φτάσαμε την περασμένη Κυριακή, οπότε και υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό. Η τριάδα στα στόπερ παρέμεινε, όμως η μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα του ΟΑΚΑ αφορούσε τη διάταξη του άξονά του, όπου ήταν σε «ρόμβο». Βέβαια και πάλι τα προβλήματα ήταν πολλά, οπότε ο Γιώργος Σίμος έκανε τις... κλασικές του αλλαγές, Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια. Οι Βούρος, Γιαννούλης, Σολίς, Σαρδινέρο, Μαρινάκης έμειναν ξανά εκτός (ο Ναμπί πλέον λογίζονταν στη λίστα με τους μακροχρόνια απόντες που βρίσκονται οι Βαζ, Τσιλιανίδης, Φερέιρα) και τουλάχιστον για τον νεαρό κόουτς επέστρεψε ο Σελίμοβιτς, που πήρε θέση στο αρχικό σχήμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα