Όλα όσα προβλέπονται για τη συντήρηση των αγωνιστικών χώρων! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Όλα όσα προβλέπονται για τη συντήρηση των αγωνιστικών χώρων! (pics)

bet365

Η Super League στέκεται στο πλευρό των ομάδων με τις απαραίτητες οδηγίες για τη συντήρηση των αγωνιστικών τους χώρων στην περίοδο διακοπής λόγω των Εθνικών ομάδων.
Η Λίγκα από την πλευρά της βοηθάει όλες τις ομάδες μέσω της STRI, δηλαδή του αρμόδιου τεχνικού συμβούλου. Να τονιστεί ξανά πως αυτήν την περίοδο θα έχουμε και τις εργασίες στο ΟΑΚΑ. Έτσι κάθε ομάδα υλοποιεί τις απαραίτητες εργασίες με τους συνεργάτες της και τα τελευταία 2-3 χρόνια τα γήπεδα είναι σε πολύ πιο καλή κατάσταση.
Σε σχέδη με τις οδηγίες υπάρχει ένα εγχειρίδιο 24 σελίδων που μπορείτε να δείτε στη Gallery. Μεταξύ άλλων αναφέρει ως κατευθυντήριες γραμμές για τις ομάδες:
3.1 Μοτίβο κουρέματος
Το ύψος του χλοοτάπητα δεν πρέπει κατ' αρχήν να υπερβαίνει τα 30 mm και ο χλοοτάπητας σε ολόκληρη η επιφάνεια του αγωνιστικού χώρου πρέπει να κουρεύεται στο ίδιο ύψος. Ο χλοοτάπητας πρέπει να κουρεύεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος της Super League. Ο αγωνιστικός χώρος (προτεινόμενες διαστάσεις γηπέδου 105 m x 68 m) πρέπει να έχει το ακριβές μοτίβο κουρέματος όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω. Όταν προβάλλεται από τη θέση της κύριας κάμερας, η πρώτη ζώνη κουρέματος προς τα αριστερά πρέπει να κουρεύεται με φορά μακριά από την κάμερα. Το κούρεμα κατά μήκος του κεντρικού άξονα επιτρέπεται μέχρι και δύο ημέρες πριν από κάθε αγώνα.
Συνιστάται το μοτίβο κουρέματος να αντιστρέφεται μετά από τους αγώνες, για να αποφευχθεί η έντονη γωνία πλαγιάσματος του χλοοτάπητα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, επιστρέφοντας πίσω στο απαιτούμενο μοτίβο για το MD-3 (τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα).
Το κούρεμα του χλοοτάπητα θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την ημέρα του αγώνα, κάθε φορά που ένας αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση. Και οι δύο εργασίες κουρέματος πρέπει να είναι σύμφωνα με το καθορισμένο μοτίβο κουρέματος, δημιουργώντας μια συμπαγή κατά
πλάτος λωρίδα. Για την ολοκλήρωση της εργασίας απαιτείται επαρκής χρόνος και πόροι. Όταν ένας αγώνας δεν μεταδίδεται ζωντανά στην τηλεόραση, είναι αποδεκτό ένα μόνο τακτικό κούρεμα την ημέρα του αγώνα.
Από το MD-2 (δύο ημέρες πριν από τον αγώνα) δεν θα είναι δυνατό το κούρεμα του αγωνιστικού χώρου από άκρο σε άκρο του. Αυτό το πρότυπο κουρέματος είναι πανομοιότυπο με το μοτίβο κοπής που απαιτείται για αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA και, ως εκ τούτου, οι αγωνιστικοί χώροι που θα φιλοξενούν αγώνες UCL, UEL ή εθνικών ομάδων δεν θα επηρεαστούν με οποιονδήποτε τρόπο. Οποιαδήποτε προσαρμογή στο μοτίβο κουρέματος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο σε συνεννόηση με τον Σύμβουλο του γηπέδου.
3.3 Γραμμοχάραξη
Το μηχάνημα γραμμοχάραξης πρέπει να γεμίζεται έξω από το αγωνιστικό χώρο, πριν την έναρξη γραμμοχάραξης, να σφραγίζεται σωστά διασφαλίζοντας ότι οι τροχοί δεν μεταφέρουν το χρώμα.
Πρέπει να σημειωθούν τα εξής:
• Ελέγξτε το μηχάνημα για τυχόν διαρροές πριν την έναρξη της εργασίας.
• Καθορίστε τις γραμμές με σχοινιά -οδηγούς. Το σχοινί πρέπει να παραμείνει στη θέση του μέχρι να στεγνώσει η μπογιά στην γραμμή, διαφορετικά θα μεταφέρει χρώμα.
• Οι γραμμές πρέπει να είναι χαράσσονται με αργή ταχύτητα, με συνέπεια και σιγά σιγά.
Κανονικά θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εφαρμογές, σε αντίθετες κατευθύνσεις, για να έχετε το σωστό επίπεδο φωτεινότητας.
• Εργαστείτε με βάση την αρχή ότι το χρώμα της γραμμής χαράσσεται πριν και μετά την προπόνηση.
• Οι γραμμές πρέπει να αφήνονται να στεγνώσουν για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από την προπόνηση, προθέρμανση ή άλλη εργασία συντήρησης.
• Θα πρέπει το κούρεμα να γίνεται πριν την γραμμοχάραξη.
• Για την αφαίρεση οποιασδήποτε μεταφοράς χρώματος κατά την γραμμοχάραξη πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας κουβάς με ζεστό νερό και μια μαλακή βούρτσα / σφουγγάρι. Εάν η μεταφορά χρώματος είναι πρόβλημα, θα πρέπει να αναζητηθεί λύση με την ευρύτερη ομάδα των ενδιαφερόμενων μερών.
• Το χρώμα που συνιστάται είναι το ματ λευκό και αναμιγνύεται με το νερό σύμφωνα με τον τύπο του μηχανήματος που έχει επιλεχθεί.
• Το πλάτος της γραμμής είναι πλάτος 120 χλστ. (Το ίδιο πλάτος με τα τέρματα). Τα σημεία του πέναλτι πρέπει να έχουν συμπαγές σημείο διαμέτρου 200 mm. Το σημείο κεντρικού κύκλου πρέπει να έχει συμπαγές σημείο διαμέτρου 240 mm.
• Οι γραμμές μπορούν να χαραχτούν με τη χρήση κυλίνδρου πλάτους 120 mm για την εφαρμογή του χρώματος, χρησιμοποιώντας ένα σχοινί-οδηγό για να διατηρηθεί η ευθεία. Όσο οι γραμμές είναι καθαρές, φωτεινές, λευκές και ευθείες, η επιλογή της μεθόδου εφαρμογής μπορεί να αφεθεί στην κρίση του συντηρητή.
Οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου πρέπει να επισημαίνονται επακριβώς όπως απεικονίζονται
παρακάτω:
• Μήκος αγωνιστικού χώρου: 105 μ., Απόσταση μεταξύ και των 2 γραμμών του τέρματος από την εξωτερική πλευρά.
• Πλάτος αγωνιστικού χώρου: 68 μ., Απόσταση μεταξύ και των 2 πλαϊνών γραμμών από την εξωτερική πλευρά.
• Γραμμή στα μισά του γηπέδου: 52,5 μ., Απόσταση από το κέντρο της γραμμής μισής διαδρομής προς το εξωτερικό της γραμμής του τέρματος.
Το παραπάνω σχέδιο δείχνει μια κατακερματισμένη γραμμή σε απόσταση 9,15 μ. από την εξωτερική άκρη του D corner η οποία πρέπει να συμπεριληφθεί στην γραμμοχάραξη του αγωνιστικού χώρου μόνο κατά μήκος της γραμμής τέρματος σε όλα τα γήπεδα. Η γραμμή αυτή δεν πρέπει να αγγίζει τη
γραμμή τέρματος. Η γραμμή κατακερματισμού πρέπει να έχει μήκος 240 mm και να διαχωρίζεται από τη γραμμή τέρματος κατά 120 mm.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα