Μήπως πρέπει ο Χασάν να παίζει περισσότερο, μαζί με τον Ελ Αραμπί, ακόμη και εκτός έδρας;

Μήπως πρέπει ο Χασάν να παίζει περισσότερο, μαζί με τον Ελ Αραμπί, ακόμη και εκτός έδρας;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο gazzetta να δώσει σε ένα ερώτημα που πιθανότατα σχετίζεται πολύ σοβαρά με το θέμα γκολ στον Ολυμπιακό, ειδικά μακριά από το Καραϊσκάκη.
Πού θα κάτσει η μπίλια στο Παναθηναϊκός - Ατρόμητος; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Το πιο εξόφθαλμο θέμα αυτή την στιγμή στον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρα ένα: παίρνει γκολ από ελάχιστους παίκτες του, για την ακρίβεια μόνο από δύο…

Ο Βαλμπουενά εξακολουθεί όπως πέρσι να βάζει γκολ μόνο από πέναλτι-κι ο Ολυμπιακός ως γνωστόν σπανιότατα κερδίζει πέναλτι στο ελληνικό πρωτάθλημα!...Ο Ραντζέλοβιτς έδωσε τη νίκη στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά έκτοτε δεν ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα…Οι Φορτούνης και Μασούρας είχαν σκοράρει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (3-0 με τον Αστέρα τρίπολης), όμως από τότε δεν ξανασκόραραν…Ο Καμαρά που την περασμένη σεζόν είχε πετύχει αρκετά γκολ, φέτος είναι μακριά από το γκολ…Ο Σουντανί ακόμη να συνέλθει από τον περσινό σοβαρό τραυματισμό του…Οι στόπερ δεν σκοράρουν εδώ και πάρα πολλούς μήνες!...Ο Μπουχαλάκης σχεδόν ποτέ…Ο Εμβιλά το ψάχνει κάπως το γκολ, αλλά ακόμη δεν το έχει βρει….Ο Λοβέρα κι ο Μπρούνο, όχι ότι παίζουν πολύ, αλλά ούτε πέρσι είχαν σκοράρει…

Άρα, φτάνουμε στο εύκολο συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός παίρνει γκολ μόνο από τον Ελ Αραμπί (έξι) κι από τον Χασάν (τέσσερα). Και, κάπως έτσι, βλέπουμε ότι στα εφτά πιο δύσκολα παιχνίδια του σε Ευρώπη κι Ελλάδα (Μαρσέϊγ 1-0, Πόρτο 0-2, Σίτι 0-3, Ομόνοια 2-0 και 0-0, ΑΕΚ 1-0, ΠΑΣ στα Γιάννινα 1-1), έχει σημειώσει μόλις πέντε γκολ. Και μπορούμε να προσέξουμε ότι από τα πέντε, τα δύο γκολ μπήκαν μετά το 90ο λεπτό…

Το ερώτημα λοιπόν που δημιουργείται είναι το εξής: Αφού τα γκολ έρχονται σχεδόν αποκλειστικά από τους δύο σέντερ φορ, μήπως θα έπρεπε να παίρνουν περισσότερο χρόνο οι δυό τους; Ουσιαστικά δηλαδή, να παίζει περισσότερο ο Χασάν και δη μαζί με τον Αραμπί, ο οποίος ούτως η, άλλως παίζει πολύ (είτε βασικός, είτε μπαίνοντας αλλαγή, με χρόνο συμμετοχής, σαν αλλαγή, κατά μέσο όρο 35 λεπτά);…

Βλέποντας τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια του Ολυμπιακού παρατηρούμε ότι ο Χασάν έχει σκοράρει εναντίον του Ατρόμητου (το δεύτερο γκολ στο 4-0), εναντίον της Μαρσέϊγ (το μοναδικό γκολ στο 91’) κι εναντίον του Απόλλωνα (και τα δύο γκολ στο 2-0), παίζοντας βασικός στα δύο ματς του πρωταθλήματος κι αλλαγή μόλις δέκα λεπτών στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα δε δύο άλλα παιχνίδια της τελευταίας πεντάδας αγώνων του Ολυμπιακού, ο Αιγύπτιος μπήκε αλλαγή λίγα λεπτά, τόσο στο Πόρτο, όσο και στο Σίτι-και πάλι, με την Πόρτο βρέθηκε να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του, στο 87’. Αν μη τι άλλο, δηλαδή, έχει μία επαφή με το γκολ ο Χασάν εδώ και τρεις-τέσσερις εβδομάδες. Κι όταν ο σέντερ φορ σου είναι σε περίοδο που το «έχει» το γκολ, νομίζω ότι πρέπει να τον εκμεταλλευθείς όσο το δυνατό περισσότερο.

Κάπου, ο «ψηλός» της επίθεσης του Ολυμπιακού έχει μπει στη συνείδηση ως ο σκόρερ της τελευταίας στιγμής. Δεν ήταν μόνο το γκολ με τη Μαρσέϊγ, βλέπετε, αλλά κι εκείνα πέρσι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη, όπως και πρόπερσι στη Νέα Σμύρνη. Και δεν ξεχνάμε ότι και στα Γιάννινα τις προάλλες είχε σκοράρει στα τελευταία λεπτά, αλλά οι περίφημες γραμμές του VAR το είχαν ακυρώσει.

Θεωρώ, όμως, ότι τον αδικεί τον Χασάν αυτός ο χαρακτηρισμός, του σκόρερ της τελευταίας στιγμής. Πολύ απλά, γιατί δεν τα βάζει μόνο στο τέλος τα γκολ! Τα βάζει όσο παίζει περισσότερο. Και πρέπει να παρατηρήσουμε ότι και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, έχοντας παίξει βασικός με την Ομόνοια (εδώ) και 20λεπτα-25λεπτα με τον Αστέρα, τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ, ο Αιγύπτιος ναι μεν δεν είχε σκοράρει, αλλά είχε δύο ασίστ, για την ακρίβεια «πάρε βάλε», σε Μασούρα και Καφού. Θα έλεγα ότι ο μοναδικός αγώνας στον οποίο πραγματικά δεν ανταποκρίθηκε ήταν εκείνος με την Ομόνοια.

Επιπλέον, κι ίσως εξίσου ενδιαφέρον, είναι ότι ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι πολύ πιο απειλητικός κι επικίνδυνος επιθετικά, όταν παίζουν μαζί ο Ελ Αραμπί κι ο Χασάν:

Όταν μπήκε κι ο Αραμπί στο ημίχρονο, έβαλε τα δύο γκολ ο Χασάν στον Απόλλωνα…

Μαζί ήταν στην ενδεκάδα όταν το έκανε στη Μαρσέϊγ ο Χασάν…

Μαζί ήταν στην ενδεκάδα όταν μπήκαν τα δύο πρώτα γκολ (από τους ίδιους) στο 4-0 με τον Ατρόμητο…

Μαζί ήταν στην ενδεκάδα όταν άνοιξε το σκορ ο Ολυμπιακός με την Ομόνοια (εδώ)…

Αν θέλετε, μαζί ήταν στην ενδεκάδα, στα τελευταία λεπτά, όταν ο Χασάν έβαλε το γκολ στα Γιάννινα κι ακυρώθηκε, αλλά κι όταν ο Χασάν είχε την καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού με την Πόρτο…

Να θυμηθούμε και τα περσινά; Όταν έπαιζαν μαζί στην ενδεκάδα ο Ολυμπιακός…

Έκανε τις μεγάλες ευκαιρίες του (με τους δύο τους) να ισοφαρίσει στη Γουλβς και να πάει την πρόκριση στην παράταση.

Έβαλε το νικητήριο γκολ (Χασάν) και νίκησε 2-1 εντός έδρας τον ΟΦΗ στο ματς που πήρε μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Πέτυχε τα δύο γκολ στο εντός έδρας 2-0 με τον Παναιτωλικό.

Πέτυχε τα τέσσερα γκολ (δύο ο Αραμπί κι ένα ο Χασάν) στο εντός έδρας 4-0 με τον Πανιώνιο.

Πέτυχε τα τρία γκολ (ένα ο Χασάν) στο εντός έδρας 3-2 με τη Λαμία.

Η καταμέτρηση λέει ότι ο Ολυμπιακός με δίδυμο Ελ Αραμπί-Χασάν δεν λειτούργησε μόνο στο περσινό 0-0 με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, στα πλέϊ οφς, όταν είχαν παίξει μαζί στο β΄ ημίχρονο. Παιχνίδι που μοιάζει η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Βεβαίως μπορούμε να κάνουμε κι άλλη παρατήρηση: σπανιότατα (για την ακρίβεια μόλις σε τρία παιχνίδια) χρησιμοποιούνται κι οι δύο μαζί μακριά από το Καραϊσκάκη. Κατά βάση δε, μόνο όταν χάνει ο Ολυμπιακός (από Γουλβς, Γιάννινα). Κι ακριβώς εδώ ίσως έρχεται ένα ακόμη ερώτημα: Μήπως θα έπρεπε να παίρνουν περισσότερο χρόνο κοινής παρουσίας στην ενδεκάδα και εκτός έδρας; Κι αν όχι υποχρεωτικά σε επίπεδο πάντοτε αρχικής σύνθεσης, έστω σε μεγαλύτερη διάρκεια στο β΄ ημίχρονο κι όχι μόνο στα τελευταία λεπτά; Άλλωστε, ξεκάθαρα εκτός έδρας είναι που η ομάδα έχει τη μεγαλύτερη αδυναμία στο σκοράρισμα. Και νομίζω ότι τα ίδια τα παιχνίδια, εννοώ η ανάλυση τους ένα προς ένα, μας δίνουν μία απάντηση…

Με τη διαφορά ασφαλώς ότι θα πρέπει κι ο μηχανισμός της υπόλοιπης ενδεκάδας να μπορεί να στηρίξει αυτή την πραγματικά ενδιαφέρουσα προοπτική συνύπαρξης σε μεγαλύτερο χρόνο των δύο γκολτζήδων της ομάδας. Κι ο Μαρτίνς δείχνει να έχει δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση και να δουλεύει ολοένα και πιο πολύ.

Άσχετο: Γιατί ο AVAR του αγώνα ΠΑΣ-Ολυμπιακός, ο Απτόσογλου, που είχε υποδείξει οφσάϊντ στο έγκυρο γκολ του Χασάν, έμεινε εκτός ορισμών για τρεις αγωνιστικές και επανέρχεται μόλις αυτό το Σαββατοκύριακο, για το Απόλλωνας-ΠΑΟΚ; Γιατί άραγε; Μήπως γιατί πολύ απλά αποδείχθηκε ότι ο Ολυμπιακός είχε δίκιο σε όσα ισχυρίζονταν;…Για ποιο άλλο λόγο ο Κλάτενμπεργκ να τον άφησε έξω τρεις αγωνιστικές;…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1322304774776086528

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.