Δουβίκας στο gazzetta.gr: «Για μεγάλα πράγματα ο Βόλος, ο Λόπεθ μας δίνει τη νοοτροπία του νικητή»

Δουβίκας στο gazzetta.gr: «Για μεγάλα πράγματα ο Βόλος, ο Λόπεθ μας δίνει τη νοοτροπία του νικητή»

Δημήτρης Βέργος
Δουβίκας στο gazzetta.gr: «Για μεγάλα πράγματα ο Βόλος, ο Λόπεθ μας δίνει τη νοοτροπία του νικητή»

bet365

Ο 21χρονος επιθετικός του Βόλου μιλάει στο gazzetta.gr για το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας του, αλλά και του ίδιου, τη φετινή σεζόν και για τη συμβολή του Άνχελ Λόπεθ που μεταδίδει στους παίκτες τη νοοτροπία του νικητή.

Η ευχάριστη έκπληξη στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν στη Super League Interwetten είναι αναμφισβήτητα ο Βόλος, ο οποίος παρουσιάζει ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο, το οποίο μετά από επτά αγωνιστικές φιγουράρει μέσα στην πρώτη εξάδα, έχοντας συγκεντρώσει 12 βαθμούς. Η εξαιρετική δουλειά του Ισπανού τεχνικού, Άνχελ Λόπεθ φαίνεται στο γήπεδο, όπως και οι ποιοτικές λύσεις με τις οποίες ενισχύθηκε το ρόστερ της ομάδας τη μεταγραφική περίοδο, οι οποίες κάνουν τη δουλειά.

Ο Βόλος λειτουργεί ομαδικά και όλοι έχουν συμβάλλει για αυτή την πορεία της ομάδας στην αρχή της σεζόν. Ένας από αυτούς που έχουν πάντως ξεχωρίσει είναι ο Τάσος Δουβίκας. Ο 21χρονος επιθετικός έχει σκοράρει τέσσερα γκολ σε επτά ματς, δίνοντας νίκες και βαθμούς στους Βολιώτες. Ο Δουβίκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr αναφέρθηκε στα κλειδιά της πολύ καλής εικόνας του Βόλου με την έναρξη της σεζόν, στη συνεισφορά του Λόπεθ σε αυτό, στο δικό του παραγωγικό ξεκίνημα, στους προσωπικούς του στόχους, αλλά και στους στόχους του Βόλου.

«Ο Λόπεθ δείχνει την αξία του, από την αρχή καταλάβαμε ότι διαθέτουμε καλό σύνολο»

Ο Δουβίκας μετά το γκολ του στο Βόλος - ΑΕΛ

Ο Έλληνας επιθετικός, μιλώντας στο gazzetta.gr, τόνισε πως στον Βόλο είχαν γνώση για την ποιότητα του φετινού ρόστερ, κάτι που αποδεικνύεται πλέον και στο γήπεδο, προσθέτοντας πως ο Λόπεθ έχει μεταδώσει στους παίκτες τη νοοτροπία του νικητή, καταφέρνοντας να διαμορφώσει ομοιογένεια σε ένα σύνολο πολλών καινούργιων παικτών και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Από την αρχή είχαμε καταλάβει ότι διαθέταμε καλό σύνολο. Ατομικά οι παίκτες ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και ήταν και εξαιρετικά παιδιά. Καταλάβαμε από την αρχή ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει. Στα φιλικά δεν είχαμε τις εμφανίσεις που θέλαμε, δεν μας έβγαινε αυτό που δουλεύαμε στις προπονήσεις. Με την έλευση του νέου προπονητή από το φιλικό με τον Άρη η ομάδα άρχισε και έβρισκε ρυθμό και πάταγε πολύ καλά στα πόδια της. Και στη μοναδική ήττα από τον Αρη που είχαμε ως τώρα δεν αξίζαμε να χάσουμε», σχολιάζει ο Δουβίκας, προσθέτοντας για τη δουλειά του Λόπεθ στον Βόλο:

«Η συμβολή του είναι μεγάλη. Έχει τη νοοτροπία του νικητή και το βγάζει στην ομάδα. Όλοι δίνουν το 100% και μεταδίδει στην ομάδα τη θέληση για νίκη. Αλλά και από μόνοι μας οι παίκτες θέλουμε να δείξουμε πράγματα ως σύνολο. Γι' αυτούς τους λόγους είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο αυτό που πέτυχε ο Λόπεθ με την ομοιογένεια και εκεί φαίνεται η αξία του προπονητή. Έδεσε ένα σύνολο πολλών καινούργιων παικτών. Επίσης όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά και αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος που δεθήκαμε».

«Αισθάνομαι πολύ καλά στον Βόλο, να περιμένετε και άλλα μεγάλα αποτελέσματα»

Ο Δουβίκας διεκδικεί την μπάλα με τον Χατζηγιοβάνη στο Παναθηναϊκός - Βόλος

Σύμφωνα με τον Δουβίκα το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας παίζει σημαντικό ρόλο επίσης για την απόδοσή της στο γήπεδο. Μάλιστα ο ίδιος έχει εγκλιματιστεί απόλυτα, κάτι που φαίνεται και από τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει και άλλα μεγάλα αποτελέσματα από τον Βόλο όπως οι ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

«Είμαστε μια οικογένεια και με τη θέληση της νίκης που βγάζουμε είναι δύσκολο να μας νικήσει κάποιος. Η ομάδα είναι για μεγάλα πράγματα, θα πρέπει να περιμένετε κι άλλα τέτοια αποτελέσματα, συνεχίζοντας βέβαια πάντα με ταπεινότητα», υπογραμμίζει, προσθέτοντας για τον ίδιο και τις εμφανίσεις του:

«Με βοηθάνε πολλοί οι συμπαίκτες μου, το κλίμα που υπάρχει είναι εξαιρετικό, αλλά και οι προπονητές με έχουν βοηθήσει πολύ εδώ. Αισθάνομαι πολύ καλά και το βγάζω στο γήπεδο. Ωστόσο, πρώτα μπαίνουν οι ομαδικοί στόχοι και μετά οι προσωπικοί».

Οι ποιοτικοί παίκτες που έχει από πίσω του, όπως για παράδειγμα οι Μαρτίνες, Ουάρντα, Μπαριέντος, αλλά και ο Φεράρι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσης ένα πολύ καλό ξεκίνημα, αποτελούν ατού για τον Δουβίκα.

«Είναι πολύ μεγάλο προσόν που έχω αυτούς τους παίκτες στην ομάδα. Με βοηθάνε πολύ τόσο παικτικά όσο και ψυχολογικά, στις κινήσεις που πρέπει να κάνω στο γήπεδο και είμαι ευχαριστημένος», αναφέρει ο 21χρονος επιθετικός.

«Δεν έχω να δώσω απαντήσεις, δεν έπρεπε να είχα αυτή την αντιμετώπιση στον Αστέρα»

Ο Δουβίκας πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ με τον Ατρόμητο

Την περσινή σεζόν ο Δουβίκας, παρότι αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ρόστερ του Αστέρα Τρίπολης, δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου, κάτι που προκάλεσε έκπληξη. Ο ίδιος εκτιμά πως με βάση την εικόνα του στις προπονήσεις δεν θα έπρεπε να είχε αυτή την αντιμετώπιση. Ωστόσο δεν συμμερίζεται την άποψη ότι με τις επιδόσεις του στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν δίνει κάποιες απαντήσεις.

«Δεν ξέρω τι πήγε στραβά πέρυσι στον Αστέρα. Έδινα τα πάντα στις προπονήσεις, αλλά δεν ήμουν στα πλάνα του προπονητή. Δεν θεωρώ ότι έπρεπε να είχα αυτή την αντιμετώπιση. Δεν νομίζω ότι έχω να δώσω απαντήσεις. Αυτά που έχω να κάνω θα τα κάνω. Δουλεύω στις προπονήσεις, βοηθώ την ομάδα και όλα βγαίνουν στο γήπεδο μέχρι στιγμής».

Όσο για το μέλλον του; Ο Δουβίκας έχει υπογράψει για τρία χρόνια στον Βόλο και θέλει να σκέφτεται μόνο το παρόν. Φυσικά η πιθανότητα του να αγωνιστεί μελλοντικά στο εξωτερικό υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του, όπως σε κάθε νεαρό και ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

«Για το μέλλον αναλόγως, θα αποφασίσω εκείνη τη στιγμή. Σίγουρα το εξωτερικό θα ήταν κάτι πολύ ωραίο, όλοι έχουν στο μυαλό τους να αγωνιστούν σε κάποιο από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης», προσθέτει ο 21χρονος επιθετικός.

«Τιμή να κληθώ κάποια στιγμή στην Εθνική, επιτυχία η εξάδα με Βόλο αν και είναι νωρίς»

Ο Δουβίκας στον αγώνα Ελλάδα - Κροατία για την Κ21

Κλείνοντας, ο Δουβίκας αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο Εθνική ομάδα για τον ίδιο μελλοντικά. Μια κλήση που φυσικά και θέλει να λάβει κάποια στιγμή, κάτι που θα αποτελέσει μεγάλη τιμή, μετά τη συμμετοχή του με την Εθνική Κ21 με την οποία μετράει εννιά συμμετοχές.

«Σίγουρα είναι η μεγαλύτερη τιμή για κάθε παίκτη η κλήση στην Εθνική ομάδα. Θα ήταν τιμή να μπω στα πλάνα του κυρίου Φαν'τ Σχιπ. Εγώ από τη δική μου μεριά θα συνεχίσω να κάνω την προσπάθειά μου και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει».

Γι' αυτά πάντως υπάρχει καιρός μπροστά. Άλλωστε ο Δουβίκας είναι μόλις 21 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Και ο ίδιος άλλωστε προτιμάει να κοιτάει το τώρα και πως ο Βόλος θα φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται φέτος.

«Ξεκινήσαμε με στόχο να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτό τώρα αν μεταφράζεται σε εξάδα ή όχι ακόμα είναι νωρίς για να το πούμε. Εμείς πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, προετοιμαζόμαστε για κάθε αγώνα ξεχωριστά και αυτό είναι και το κλειδί της επιτυχίας μας, να κοιτάμε το τώρα. Πάντως αν καταφέρουμε και μπούμε στα πλέι οφ θα είναι επιτυχία».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα