Εργκιούν στο gazzetta.gr: «Έχει τεράστιες δυνατότητες ο Μπρούμα, του ταιριάζει ο Ολυμπιακός»

Εργκιούν στο gazzetta.gr: «Έχει τεράστιες δυνατότητες ο Μπρούμα, του ταιριάζει ο Ολυμπιακός»

bet365

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Γαλατάσαραϊ Τσενκ Εργκιούν μιλάει στο gazzetta.gr για τον Μπρούμα που φέρνει ο Ολυμπιακός, εξηγώντας πως τον επέλεξε στην τουρκική ομάδα και τι περιμένει από τον Πορτογάλο στον Ολυμπιακό.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 έπειτα από διαμάχη με την Σπόρτινγκ το συμβόλαιο του Μπρούμα λύθηκε, ωστόσο η Γαλατάσαραϊ αναγκάστηκε να καταβάλει 10 εκατ. ευρώ στην πορτογαλική ομάδα για να εντάξει στο δυναμικό της, τον τότε 19χρονο εκκολαπτόμενο αστέρα.

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της τουρκικής ομάδας, Τσενκ Εργκιούν ήταν ο άνθρωπος που είχε διαγνώσει το ταλέντο του Μπρούμα επιμένοντας για την απόκτηση του.

Ο Πορτογάλος διεθνής αν και «άγουρος» ποδοσφαιρικά έδειξε σε αρκετές περιπτώσεις το σπάνιο ταλέντο του, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο τον Ιανουάριο του 2014 είχε ως συνέπεια να χάσει έδαφος και σε συνδυασμό με τον περιορισμό στους ξένους ποδοσφαιριστές η λύση που προκρίθηκε από την Γαλατάσαραϊ ήταν να συνεχίσει την καριέρα του αρχικά ως δανεικός στην Γκαζιάντεπσπορ και εν συνεχεία στη Ρεάλ Σοσιεδάδ (2015/16), όπου γρήγορα καθιερώθηκε στην ενδεκάδα.

Την επόμενη χρονιά (2016/17) επέστρεψε στη Γαλατάσαραϊ όπου έλαμψε με τις εμφανίσεις του πραγματοποιώντας την πιο μεστή και παραγωγική περίοδο της καριέρας του.

Ο Τσενκ Εργκιούν μίλησε στο gazzetta.gr για τον Μπρούμα εκφράζοντας την πεποίθηση πως εάν υπογράψει στον Ολυμπιακό θα εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας.

«Είχαμε αποφασίσει να τον φέρουμε στην Γαλατάσαραϊ σε ηλικία 18 ετών όταν τον παρακολουθήσαμε με την ομάδα U-20 της Πορτογαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Τουρκία (σ.σ. Ο Μπρούμα αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με πέντε γκολ σε τέσσερα ματς). Είχαμε πολύ μεγάλες προσδοκίες από εκείνον λόγω του ταλέντου του.

Ο δανεισμός του στη συνέχεια στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ τον βοήθησε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο δείχνοντας την αξία του. Μετά τον τέταρτο χρόνο της συνεργασίας του με την Γαλατάσαραϊ ο στόχος του ήταν να συνεχίσει σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έτσι αποδεχθήκαμε την πρόταση της Λειψίας για τον Μπρούμα.

Πάντα πίστευα στον Μπρούμα και εξακολουθώ να θεωρώ πως έχει τεράστιες δυνατότητες και πολλά πράγματα να δείξει. Θεωρώ πως στην Αθήνα με τον Ολυμπιακό θα αισθάνεται πιο άνετα, όπως ακριβώς ήταν και στην Κωνσταντινούπολη. Η άποψη μου είναι πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Ολυμπιακού».

Δείτε τον Μπρούμα εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα