Στο τέλος νικά το παλικαράκι

Στο τέλος νικά το παλικαράκι

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Στο τέλος νικά το παλικαράκι

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τον Άρη που κράτησε αυτούς που ήθελε και απέκτησε τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους του.

Κοινός παρονομαστής των ταινιών περιπέτειας είναι ότι στο τέλος κυριαρχεί ο «καλός». Στη διάρκειά τους, αυτός θα μετρήσει απώλειες, αλλά προς εξυπηρέτηση του συναισθήματος δικαίου και του μηνύματος που απαιτείται να σταλεί στην κοινωνία, το happy end δεν γίνεται να αλλάξει. Πιτσιρικάς, πριν καταλάβω ότι το τέλος αυτών των ταινιών ήταν προδιαγεγραμμένο και ότι στον σεναριογράφο δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει πάσης φύσεως πειραματισμοί, αντιλαμβανόμενος τη δική μου αγωνία, ο πατέρας μου, συνήθιζε να μου λέει… «στο τέλος θα νικήσει το παλικαράκι».

Το δύσκολο κομμάτι της όλης ιστορίας ήταν η διάρκεια. Η διαχείριση των στιγμών που δεν ήταν υπέρ του, η εντύπωση που δημιουργούταν ότι η κατάσταση είχε εξελιχθεί σε μη αναστρέψιμη γι’ αυτόν. Κάπως έτσι εμφανίστηκε και η φετινή περιπέτεια του Άρη. Την άνοιξη έως και τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, πολλοί τον θεωρούσαν τελειωμένο. Κάποιοι εμφανίζονταν βέβαιοι για τον αποκλεισμό του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, άλλοι έπαιξαν τα ρέστα τους στη μη ανατροπή του σκηνικού, μερικοί ακόμη αμφισβήτησαν την ύπαρξη πλάνου δημιουργίας ομάδας.

Μόνο που η ζωή κύκλους κάνει κι εκεί που νιώθεις ότι έχεις το πάνω χέρι, ξαφνικά χάνεις τη θέση σου. Στο ίδιο διάστημα, ο Άρης μέτρησε απώλειες, δοκιμάστηκαν σχέσεις και η ψυχική ηρεμία όλων, προφανώς αναπροσαρμόστηκε το πλάνο της νέας ομάδας λόγω της αμφιβολίας των παικτών με τους οποίους συζήτησαν οι «κίτρινοι», αλλά σήμερα (στις 20 Αυγούστου) η ομάδα δημιουργήθηκε σε ποσοστό άνω του 85%. Οι ποδοσφαιριστές πάνω στους οποίους θα στηριχθεί στο κυνήγι του μεγάλου στόχου της παρουσίας στους ομίλους του EuropaLeague, μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα είναι όλοι τους στη διάθεση του Μίκαελ Ένινγκ. Απομένουν 2-3 συμπληρωματικές κινήσεις. Η επικύρωση της συμφωνίας με τον Χατζισαφί ο οποίος θέλει να έρθει άμεσα στη Θεσσαλονίκη, η υπογραφή συμβολαίου με τον τερματοφύλακα Κότσαρη κι ένας ακόμη στόπερ. Υπό προϋποθέσεις, μπορεί να προστεθεί κι ένας ακόμη μέσος για την απόκτηση ακόμη μεγαλύτερης ελευθερίας κινήσεων.

Ο ΑΡΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΓΚΑΜΑ

Ο Άρης υλοποίησε σημαντικό μέρος του αρχικού μεταγραφικού σχεδιασμού του. Καταρχήν, γιατί κράτησε αυτούς που ήθελε με τελευταίο τον Μπρούνο Γκάμα. Στη συγκεκριμένη στήλη είχαμε «φωνάξει» μια εβδομάδα νωρίτερα ότι το κεφάλαιο του Πορτογάλου (όχι μόνο) δεν είχε κλείσει (αλλά) ήταν ορθάνοιχτο. Κάθε επαγγελματίας θέλει να εξαργυρώσει μια καλή αγωνιστική χρονιά, αλλά η δική του αλήθεια αναδεικνύεται όταν βγαίνει στην αγορά. Εκεί καταλαβαίνει την αξία του και ο Γκάμα προφανώς αντιλήφθηκε ότι ο Άρης τον εκτίμησε και με το παραπάνω. Αυτός που πανηγύρισε περισσότερο από κάθε άλλον την παραμονή του Πορτογάλου ήταν ο Ένινγκ καθώς τον ήθελε απεγνωσμένα, ασχέτως του ότι δεν θα μπορούσε να τον επιβάλλει, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές ισορροπίες που υποχρεούται να κρατήσει η εταιρία.

Κάτι αντίστοιχο ίσχυε και για τον Χαβιέρ Ματίγια, με την προϋπόθεση όμως της υλοποίησης του αγωνιστικού σχεδίου που εκπονήθηκε. Δηλαδή, ότι την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Άρης θα αγωνίζεται με τρία κεντρικά χαφ. Ο Ισπανός δεν είναι τρεχαντήρι, χρησιμοποιεί περισσότερο την εμπειρία και την ποδοσφαιρική ευφυΐα του ακόμη και στην κάλυψη χώρων. Δίπλα του θα έχει δύο γερά πνευμόνια, τους Λούκας Σάσα και Τζέιμς Τζέγκο και το σχέδιο περιλαμβάνει έντονη πίεση στον αντίπαλο, σε αντίθεση με το περσινό «περίμενε» που αναγκάστηκε (σε αρκετές περιπτώσεις) να εφαρμόσει ο Άρης. Προς την ίδια κατεύθυνση βοηθούν και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Γκάνεα, Σάκιτς όπως φυσικά και τα αντίστοιχα του Τόνι Ντάτκοβιτς.

Ο ΛΟΠΕΖ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΡΕΡ

Ο Κριστιάν Λόπεζ ήταν το Νο2 στη λίστα για την κορυφή της επίθεσης. Στην κορυφή δέσποζε το όνομα του Αρμάντο Σαντίκου. Δεν είναι μικρό πράγμα να αποκτάς τον έναν από τους δύο παίκτες που έχεις βάλει σε καθεστώς προτεραιότητας. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή για να τον πείσεις, ειδικά ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν παραστάσεις και θα ζυγίσουν πολλά περισσότερα πράγματα σε σχέση μ’ έναν νεαρό ο οποίος θα παρασυρθεί από τον ενθουσιασμό του.

Ο Λόπεζ είναι διαφορετικός από τον Μπράουν Ιντέγε. Περισσότερο σκόρερ και λιγότερο εργάτης. Συζητώντας με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς ο οποίος συνεργάστηκε με τον Ισπανό στην περσινή μέτρια χρονιά του στη Λας Πάλμας (στο δεύτερο μισό) είπε ότι… «έχει το feeling του γκολ. Μην τον κρίνετε από τη Λας Πάλμας γιατί ήρθε στα μέσα της χρονιάς, η ομάδα έπαιζε μ’ έναν επιθετικό και ο Ρούμπεν Κάστρο έκανε εξαιρετική χρονιά, ήταν από την αρχή στην ομάδα και δεν θα μπορούσε να βγει από την 11αδα». Σύμφωνα με το transfermarkt, ο Λόπεζ έχει ξεπεράσει τα 100 γκολ στην καριέρα του. Η αποτελεσματικότητά του θα εξαρτηθεί από το «τάισμα». Δηλαδή, από την τροφή που θα του δώσουν οι ακραίοι επιθετικοί.

Με την ενσωμάτωση όλων των παικτών, ο Άρης ουσιαστικά θα βρεθεί στα μισά του δρόμου. Η υπόλοιπη διαδρομή είναι δυσκολότερη καθώς θα πρέπει να ταιριάξουν τα κομμάτια, σε όλα τα επίπεδα. Δεν φτάνει η απόκτηση ικανών παικτών, απαιτείται η δημιουργία ισχυρών δεσμών συνεργασίας στο γήπεδο, να ταιριάξουν τα χνώτα τους, γενικώς να βρουν χημεία στις σχέσεις τους κι ένα σύνθημα που θα τους ενώνει. Δεν χρειάζεται να είναι κολλητοί ο ένας με τον άλλον, αλλά να αναπτύξουν τέτοια σχέση η οποία θα βγαίνει στο χορτάρι. Η ευθύνη ανήκει στους ίδιους και στο τεχνικό επιτελείο.

ΥΓ: Επειδή η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης, η παραμονή του Μπρούνο Γκάμα δεν έχει σχέση με την υπόθεση του Ματέο Γκαρσία. Πρόκειται για δύο διαφορετικά κεφάλαια, ασχέτως του ότι στον Άρη θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις εσωτερικές ισορροπίες πριν καταλήξουν στις αποφάσεις τους. Κι επειδή ήταν δύο ξεχωριστά κεφάλαια, γι’ αυτό ποτέ δεν βάλαμε στην ίδια ζυγαριά τη διαφορά των 50-60 χιλιάδων ευρώ που είχε ο Άρης με τον Μπρούνο Γκάμα με τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτηση του Αργεντίνου.

ΥΓ1: Τελικώς ο Αρης δεν προχώρησε σε εκποίηση όπως γραφόταν με μεγάλους τίτλους στο προηγούμενο διάστημα. Γιατί, όπως αγόρασε στην τιμή που ήθελε, έτσι και θα πουλήσει. Παρά την απώλεια των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ από την πανδημία του κορονοϊού και την έντονη αμφιβολία που υπάρχει ενόψει της επόμενης χρονιάς με τα κουτσουρεμένα έσοδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.