Ό τι γράφει η ιστορία ΔΕΝ ξεγράφει…

Ό τι γράφει η ιστορία ΔΕΝ ξεγράφει…

Ό τι γράφει η ιστορία ΔΕΝ ξεγράφει…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το κακό που έχει γίνει στον ΠΑΟΚ και θα χρειαστεί χρόνος να ξεπεραστεί και σχολιάζει μερικές άγαρμπες προσπάθειες για να περάσουν διάφορα μηνύματα με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με τις κάρτες υγείας.

Ναι! Είναι αλήθεια ότι προχθές γράφτηκε ΜΑΥΡΗ σελίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το φοβερό, το ασυγχώρητο και το οδυνηρό. Η ντροπή είναι τεράστια! Όλα όσα ακολούθησαν μικρό ενδιαφέρον έχουν μπροστά στο απίστευτο γεγονός των καρτών υγείας.

Γι’ αυτό έγραφα προχθές ότι… «προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ τι θα κάνει η ΑΕΚ». Δεν είχε (και δεν έχει) την παραμικρή αξία για εμένα, γιατί η απόφασή τους θα αφορούσε κυρίως αυτούς και τον κόσμο τους και όχι τον ΠΑΟΚ. (Αξίζει να θυμόμαστε ότι κατά 70-80% ο κόσμος της ΑΕΚ ζητούσε να γίνει η ένσταση).

Ο ΠΑΟΚ υπέστη μεγάλη ζημιά έτσι και αλλιώς. Δεν υπάρχει το οτιδήποτε που μπορεί να μειώσει το μέγεθος του προβλήματος . Πόσο μάλιστα αν αυτό προέρχεται από μία απόφαση του αντιπάλου! Όπως έγραψε και ο Κυριάκος: «Αυτό δεν μειώνει το μέγεθος της δικής μας αβλεψίας». Τι να μειώσει; Ίσα-ίσα…

Και κάτι άλλο επ’ αυτού μια και γίνεται μία σχετική και (για εμένα) ανόητη προσπάθεια…

Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ η ιστορία δεν θα σβήσει ποτέ το οδυνηρό λάθος του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2020, ένα λάθος που θα το κουβαλάει και θα το «πληρώνει» για καιρό ο Δικέφαλος του Βορρά, έτσι και η ιστορία ΔΕΝ θα σβήσει ΠΟΤΕ και όλα όσα έγιναν το 2018. Την ιστορία δεν μπορείς να την «πιέσεις» για να… ξεχάσει. Ό τι γράφει ΔΕΝ ξεγράφει. Όπως για παράδειγμα έγραψε η ιστορία όταν ο ΠΑΟΚ το 2016 ΔΕΝ κατέβηκε στον ημιτελικό κυπέλλου και από εκεί και μετά (παρά το ότι ο τελικός έγινε κανονικά) άρχισαν να κορυφώνονται όλες οι προσπάθειες για να καθαρίσει λίγο ή πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να φθάσουμε τώρα, εδώ όπου κάθε χρόνο έχουμε άλλον πρωταθλητή, όπου έχουμε VAR, εύνοιες και αδικίες για όλους, τώρα που σφυρίζουν και ξένοι διαιτητές, χωρίς να υπάρχει ο ένας που με το ζόρι πρέπει να απολαμβάνει το 100-0.

Έμειναν στην ιστορία όλα αυτά, όπως φυσικά και το ότι η ΑΕΚ το 1984 έκανε παρόμοιο λάθος με τα δελτία υγείας στο Χαριλάου!

Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να σβήσει την ιστορία και ευτυχώς κανείς που έχει άμεση σχέση με τον Σύλλογο δεν επιχείρησε κάτι τέτοιο. Άλλοι, ειδικά στο χώρο του Τύπου πήγαν και πάνε να το «πουλήσουν» πολύ άγαρμπα αυτό το σκηνικό και στο τέλος δημιουργούν πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που νομίζουν ότι μπορούν να επιλύσουν.

Από εκεί και πέρα…

Εδώ στη Θεσσαλονίκη, εκείνος που κάνει το «έγκλημα» να μην σφραγίσει κάρτες υγείας θεωρείται ανίκανος και φεύγει με αποδοκιμασίες. Κατά του ιδίου, αλλά και κατά πάντων. Αλλού και πάντα μέσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρούνται ικανοί και πολύτιμοι όποιοι απειλούν, βρίζουν, κατηγορούνται για χειραγώγηση αγώνων, αλλά και για επιθέσεις κάθε είδους! Σιγά μην ντρέπονται οι ΠΑΟΚτσήδες απέναντι σε αυτούς, για την σφραγίδα στα δελτία υγείας… Οι ΠΑΟΚτσήδες ντρέπονται ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί την ιστορία της ομάδας στην οποία προστίθεται ένα τέτοιο στίγμα.

Εδώ βέβαια, το όλο αυτό γραφειοκρατικό ζήτημα αντιμετωπίζεται λες και ο ΠΑΟΚ έβαλε μέσα 12 ντοπαρισμένους παίκτες, λες και έκλεψε, λες και χρησιμοποίησε αθέμιτα μέσα να πάρει το παιχνίδι, άσχετα αν η αναμέτρηση έγινε με την συγκατάθεση όλων, χωρίς να εκφραστεί αντίθεση άποψη! Άσχετα αν στο τέλος ο ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο (έστω και μισός) τους έχει ξεπεράσει και πάλι, περιμένοντας βέβαια και τα αυριανά κρίσιμα ματς!

Και φυσικά όλα αυτά που λέγονται και γράφονται για θέματα υγείας στην περίοδο του covid, είναι απλά… θεωρίες. Οι κάρτες υγείας έγιναν θεσμός γιατί στα ερασιτεχνικά γήπεδα πήγαιναν και έπαιζαν χωρίς καμία εξέταση. Λάθος μεγάλο έγινε, αλλά να μην φθάνουμε στο σημείο να θεωρούμε ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά από 10-15 εξετάσεις κάθε είδους, μπορεί να αντιμετώπιζαν πρόβλημα επειδή έλειπε μία σφραγίδα! Αυτά ούτε ο Αυγενάκης δεν μπορεί να τα πει που έχει πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ… (Και όμως τα είπε στην ΕΡΤ μετά από ξαφνική ερώτηση που δέχθηκε…).

Καλώς, κατά την άποψή μου ζήτησαν συγνώμη από τον ΠΑΟΚ. Καλώς απομακρύνθηκε άμεσα και ο γιατρός (κακώς κάποια πράγματα στο ιατρικό του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ δεν άλλαξαν πολύ νωρίτερα). Ο Σαραϊδάρης ένιωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή και έχοντας την ευθιξία ανέλαβε την διοικητική ευθύνη. Από εδώ και πέρα η καθημερινότητα όλων όσων θα παραμείνουν θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Αφού δεν κατάφεραν –λόγω χαλαρότητας- να δημιουργήσουν εκείνους τους μηχανισμούς που θα ελέγχουν όλες τις διαδικασίες και όλη τη λειτουργίας της εταιρίας και της ομάδας, τώρα θα πρέπει δουλέψουν διπλά και τριπλά και κάτω από την αφόρητη πίεση μην ξαναγίνει το παραμικρό λάθος…

Όλα όσα έγιναν και χάλασαν τον ψυχισμό, την αφοσίωση και την συσπείρωση των ΠΑΟΚτσήδων γύρω από την ομάδα τους, χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να διορθωθούν. Σε αυτό το τελευταίο έπαιξαν ρόλο και όσοι –με το ζόρι- προσπάθησαν να διαφημίσουν στον κόσμο του ΠΑΟΚ την απόφαση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ανεβάζοντας με... άγχος και… από υποχρέωση, με εντελώς άκομψο τρόπο τα όσα πρεσβεύει ο Μελισσανίδης, θέλοντας ταυτόχρονα να δημιουργήσουν την αίσθηση της υποχρέωσης του ενός προς τον άλλο… Όσοι μπορούν να διατηρήσουν μία... μικρή ψυχραιμία, βλέπουν και καταλαβαίνουν πόσοι πολλοί είναι εκείνοι που με σκοπό και ιδιοτέλεια, θέλουν να διχάσουν τους ΠΑΟΚτσήδες! Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου. Από αυτό ζούνε εδώ και χρόνια!

Τέλος πάντων από εδώ και πέρα, θα χρειαστεί κόπος και τεράστια προσπάθεια από όλους όσους εμπλέκονται για να γυρίσει ο ΠΑΟΚ εκεί που ήταν το 2019! Τότε που –αλήθεια είναι- ότι όλοι αυτοί, όλος ο Οργανισμός με πρώτο τον Σαββίδη, οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας του.

Γιατί το ιστορικό 2019, καταλήγει στο τραγικό 2020; Αν δεν έχουν καταλάβει όλοι στον ΠΑΟΚ ότι η χαλαρότητα οδήγησε σε λάθη, τότε τα παθήματα δεν θα γίνουν μαθήματα.

Αυτοκριτική έπρεπε να γίνεται κάθε μέρα. Από πέρυσι που ξαφνικά έφυγε ο προπονητής και πήρε μαζί του μέχρι και υπαλλήλους της ΠΑΕ, μέχρι και αύριο που… ΚΑΙ ΠΑΛΙ η ομάδα θα κληθεί να παίξει μισή τον τελευταίο της αγώνα, έχοντας και πάλι περίεργη ψυχολογία.

Αν στον ΠΑΟΚ κατάλαβαν γιατί έγινε ό τι έγινε από πέρυσι τον Ιούλιο, μέχρι και τώρα όπου χάθηκαν ΟΛΟΙ οι στόχοι, ενώ για τον τελευταίο που απέμεινε ελάχιστοι ή κανείς δεν θα χαρεί αν τελικά κατακτηθεί, τότε κάτι καλό μπορεί να γίνει την επόμενη πολύ δύσκολη χρονιά που ξεκινάει από Δευτέρα…

* Το αυριανό ΠΑΟΚ-Άρης είναι δύσκολο. Όπως το κουμπί «γύρισε» για τον ΠΑΟΚ από το CAS και μετά, έτσι και τώρα ο περίγυρος της ομάδας πρέπει να προσπαθήσει ώστε οι παίκτες και ο προπονητής να μην χάσουν και πάλι την συγκέντρωσή τους από όλα τα άλλα που συμβαίνουν γύρω-γύρω…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.