Ο σούπερ Ξενόπουλος, το πρώτο του Κολοβού και το διπλό μάθημα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο σούπερ Ξενόπουλος, το πρώτο του Κολοβού και το διπλό μάθημα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσους ξεχώρισαν από το «διπλό» του Παναθηναϊκού στο «Βικελίδης», την επιπολαιότητα του «τριφυλλιού» αλλά και τον υπέροχο διαιτητή, Βρέσκα.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να κάνει το καθήκον του στα πλέι-οφ, εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστικός και πέρα για πέρα δίκαια έφυγε με το «διπλό» από την Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη. Το τελικό 1-0 υπέρ του «τριφυλλιού» δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο οι «κίτρινοι» είχαν μείνει από δυνάμεις, προκαλούσαν την τύχη τους πιέζοντας έξω από την περιοχή του «τριφυλλιού» και σε κάθε ανάπτυξη της ομάδας του Δώνη… μύριζε γκολ. Το σύνολο του Έλληνα τεχνικού σπατάλησε πάρα πολλές μεγάλες ευκαιρίες, πέταξε στα σκουπίδια ακόμη περισσότερες εξαιρετικές προϋποθέσεις στο ανοιχτό γήπεδο αλλά ακόμη κι έτσι κατάφερε να βρει το γκολ με τον Κολοβό και να πάρει το παιχνίδι. Αυτό ήταν το πρώτο μάθημα. Όταν οι συνθήκες στο επιτρέπουν να… σκοτώσεις τον αντίπαλο, το κάνεις και αφήνεις την επιπολαιότητα στο συρτάρι.

Το δεύτερο μάθημα δεν αφορά τον Παναθηναϊκό αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως». Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων διαιτητών δεν «κάνουν». Δεν μπορούν. Προκαλούν με τις αποφάσεις τους. Δείτε τι έκανε ο Βρέσκας απόψε. Αυτός ο υπέροχος ρέφερι. Έδωσε δύο πέναλτι. Το πρώτο το «σφράγισε» με την βοήθεια του βίντεο, το δεύτερο το πήρε πίσω μετά τον έλεγχο στο VAR. Δεν υπάρχει παράβαση στην πρώτη φάση εντός περιοχής, υπάρχει μόνο το τράβηγμα του Ανουάρ. Η επαφή του Αλεξανδρόπουλου με το πόδι του Ανουάρ, εκατό φορές να το δεις, δεν μπορείς να καταλάβεις ποιος ακουμπά πρώτος τον άλλον. Όταν αντίπαλος είναι ο αδύναμος διοικητικά Παναθηναϊκός, τα πράγματα είναι εύκολα για όλους. Γνωστά αυτά. Όσον αφορά το δεύτερο πέναλτι; Θέλει μεγάλη προσπάθεια να δεις την πεντακάθαρη απομάκρυνση του Ξενόπουλου, παράβαση. Σκεφτείτε τι θα ζούσαμε μέχρι και σήμερα στο ελληνικό πρωτάθλημα αν δεν υπήρχε VAR και αν δεν υπήρχαν και ξένοι διαιτητές για να το εφαρμόζουν σωστά και να μην προσπαθούν να βγάλουν τρελούς όλους εκείνους που παρακολουθούν τα παιχνίδια. Όπως ο Κομίνης με το πέναλτι υπέρ του Βαλμπουενά, όπως ο Βρέσκας απόψε στο «Βικελίδης».

Πάμε τώρα σε όσους ξεχώρισαν από το «τριφύλλι» και κέρδισαν πόντους:

Ο καθοριστικός Ξενόπουλος

Ο νεαρός πορτιέρε ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για τον Παναθηναϊκό και έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Απόκρουσε το πέναλτι του Φετφατζίδη στο φινάλε του πρώτου μέρους, είπε «όχι» στην μεγάλη ευκαιρία του Μαρτίνες και χάρη στις επεμβάσεις του οι «πράσινοι» κράτησαν ανέπαφη την εστία τους.

Ο Ξενόπουλος είναι ένας τερματοφύλακας που διαθέτει πολύ καλά στοιχεία. Στην ηλικία που βρίσκεται, πλέον, δεν έχει νόημα να είναι «τρίτος» στην ιεραρχία. Πρέπει να φύγει δανεικός για να παίξει από την στιγμή που όπως όλα δείχνουν, «δεύτερος» πίσω από τον Διούδη του χρόνου θα είναι ο Χριστογεώργος. Όταν είσαι 22 στα 23 και δεν έχεις παιχνίδια στα… χέρια σου, έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. Το «τριφύλλι» θα πρέπει να κάνει την σωστή επιλογή, να τον παραχωρήσει κάπου που θα είναι βασικότατος και με αυτό τον τρόπο να του δώσει την ευκαιρία να αναπτυχθεί, όντας παράλληλα δεσμευμένος με τον σύλλογο.

Το ζωντάνεμα του Κολοβού

Τουλάχιστον πέντε φορές στην φετινή σεζόν θυμάμαι να τον «φιλοξενώ» στην ενότητα του Αδύναμου Κρίκου στις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού. Ο Δώνης μέχρι τον Δεκέμβριο τον στήριξε. Περισσότερο από κάθε άλλον. Ο Κολοβός δεν «τραβούσε» με τίποτα. Με δεδομένο τα όσα είχε δείξει παλιότερα, το restart στην Κύπρο και την Εθνική, η εικόνα του ήταν για να τραβάς τα μαλλιά σου! Το ποδόσφαιρο δεν ξεχνιέται. Ο Κολοβός δεν είναι κακός παίκτης. Βρισκόταν όμως σε κακή αγωνιστική κατάσταση που όσο συσσωρεύονταν οι κακές εμφανίσεις, το πρόβλημα έγινε και ψυχολογικό.

Φτάσαμε 15 Ιουλίου, προτελευταία αγωνιστική της σεζόν, για να κάνει ένα καλό παιχνίδι. Ήρθε από τον πάγκο, είχε ένα δοκάρι, προώθησε σωστά την μπάλα και φυσικά με ωραία κεφαλιά πέτυχε το γκολ της νίκης.

Ανεξάρτητα από την σημερινή του εμφάνιση, αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο κάποιες χρονιές να μην είναι και οι καλύτερες. Υπάρχουν τόσες πολλές λεπτομέρειες που μπορούν να παίξουν ρόλο. Εξάλλου μιλάμε για ανθρώπους και όχι για ρομπότ. Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι, άσχετα αν το ξεχνάμε πολλές φορές όλοι μας…

Το καλό αριστερό του Ζαγαρίτη

Το καταγράψαμε στο ντέρμπι της Τούμπας, εμφανίστηκε και απόψε στο «Βικελίδης» και είναι πλέον δεδομένο πως ένα από τα δυνατά στοιχεία του Βασίλη Ζαγαρίτη είναι οι σέντρες του. Ο 19χρονος αριστεροπόδαρος μπακ εκτός από την εξαιρετική του σωματοδομή, τις φυσικές του δυνάμεις(ανεβοκατεβαίνει για… πλάκα το γήπεδο) και την σοβαρή ανασταλτική συμπεριφορά(με πολλά περιθώρια βελτίωσης ειδικά στο 1vs1) διαθέτει στο «ρεπερτόριό» του και τις αξιόλογες επαφές για να βάλει την μπάλα στην περιοχή και να βρει συμπαίκτη.

Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε θέση και δεν θέλει κιόλας(για να μην κλείσει τον δρόμο στην άτυχο Χατζηθεοδωρίδη) να αποκτήσει έναν αριστεροπόδαρο μπακ που θα έρθει και θα πάρει την φανέλα βασικού στο σπίτι του, ο Ζαγαρίτης έχει το «πακέτο» για να την παλέψει την θέση στην ενδεκάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.