Η σπουδαία προοπτική του Χριστογεώργου στον Παναθηναϊκό!

Η σπουδαία προοπτική του Χριστογεώργου στον Παναθηναϊκό!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η σπουδαία προοπτική του Χριστογεώργου στον Παναθηναϊκό!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον 20χρονο πορτιέρε, Νικόλα Χριστογεώργο, που έκανε ντεμπούτο απόψε με την φανέλα του Παναθηναϊκού, την απαραίτητη «προαγωγή» του και σχολιάζει επιμέρους στοιχεία από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη.

Ο Παναθηναϊκός, για την ακρίβεια ότι απέμεινε, ήταν και πάλι σοβαρός στην διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος και έφτασε επιτέλους στην πρώτη του νίκη στα πλέι-οφ. Ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε περισσότερη διάθεση, πιο πολύ ενέργεια και θέληση για το «τρίποντο». Κυρίως είχε τον τρόπο. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Το σουτ έξω από την περιοχή του Κουρμπέλη (αν δεν τον είχε τσαντίσει ο Ματίγια δεν θα το επιχειρούσε αλλά θα πάσαρε στον αμαρκάριστο Καμπετσή) και η κεφαλιά του Κολοβέτσιου στο φινάλε έκαναν την δουλειά. Το παιχνίδι, βέβαια, θα το είχε καθαρίσει πολύ νωρίτερα το «τριφύλλι» αν ο Ευαγγέλου δεν ακύρωνε το πεντακάθαρο γκολ του Καμπετσή. Δεν έχει νόημα να σταθούμε περισσότερο στην εικόνα αυτής της αναμέτρησης, οπότε πάμε να δούμε αυτά που προκύπτουν επιμέρους και έχουν να κάνουν με πρόσωπα. Και ειδικά εκείνο που «συστήθηκε» απόψε για πρώτη φορά, κάτω από τα δοκάρια…

Ο ΠΙΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΠΟΡΤΙΕΡE ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

Νικόλας Χριστογεώργος, λοιπόν. Με εξαίρεση μία απόκρουση σε μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, ήταν θεατής του παιχνιδιού. Το αποψινό παιχνίδι, προφανώς, και δεν θα μπορούσε να αποτελεί κριτήριο. Αυτό που αποτελεί κριτήριο είναι τα όσα δείχνει τα τελευταία χρόνια στο Κορωπί, αυτά που κάνει στις προπονήσεις, το «πακέτο» που διαθέτει και του έχει δώσει την «περιγραφή» ενός τερματοφύλακα που έχει μία πραγματικά σπουδαία προοπτική, όντας ότι καλύτερο έχει υπάρξει στην ακαδημία σε αυτή την θέση την τελευταία δεκαετία. Από τον Στέφανο Καπίνο και μετά.

Δεν είναι τυχαίο πως όταν ο μικρός Νικόλας αγωνιζόταν στην ομάδα της σχολής «Κωστέα-Γείτονα» που συνεργάζεται με την Γιουβέντους, είχε περάσει με επιτυχία τα τεστ σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, είχε προτάσεις από σχεδόν όλες τις σημαντικές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς λογιζόταν από πολύ μικρή ηλικία ως ένα τεράστιο ταλέντο, το κορυφαίο της γενιάς του σε αυτή την θέση.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τον «ψήσει» και τώρα είναι έτοιμος να αρχίζει να παίρνει πράγματα από την δουλειά που κάνει τόσα χρόνια με τον μικρό. Αρκεί φυσικά να του ανανεώσει άμεσα το συμβόλαιο που λήγει το επόμενο καλοκαίρι και να μην την… πατήσει, όπως έγινε με τον Βαγιαννίδη.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που τον ζουν τα τελευταία χρόνια στο «Καλαφάτης» και έχουν άριστη εικόνα για τα προσόντα του, αυτά που τον κάνουν να ξεχωρίζει είναι τα εξής:

  • Έχει φοβερή ελαστικότητα και θυμίζει σε αυτό το κομμάτι, αρκετά τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.
  • Έχει άριστη τεχνική κατάρτιση, στοιχείο πολύ σημαντικό για τον τερματοφύλακα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μπορεί να παίξει σωστά και με τα δύο πόδια.
  • Διαθέτει εξαιρετική σωματοδομή. 1.90, σωστά γυμνασμένος.
  • Είναι δουλευταράς και μέχρι στιγμής δείχνει εξαιρετική νοοτροπία στις προπονήσεις.

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ «ΔΕΥΤΕΡΟΣ»

Ο νεαρός πορτιέρο, όμως, για να μπορέσει να αναδειχθεί και να μην πάει χαμένος(όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τον Κότσαρη που κι αυτός ήταν εξαιρετική περίπτωση και ήταν βασικός στην Εθνική Ελπίδων) θα πρέπει να πάρει παιχνίδια. Να έχει συμμετοχές. Αυτό μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους. Είτε να είναι «δεύτερος» πίσω από τον Διούδη, είτε να δοθεί δανεικός σε ομάδα που θα είναι βασικός. Αυτή τη στιγμή, το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι το πρώτο. Τα report του προπονητικού τιμ και η άποψη του Τσάβι Ρόκα είναι ακριβώς η ίδια. Ο Χριστογεώργος είναι έτοιμος για την απαιτούμενη «προαγωγή». Πίσω από τον Διούδη την σεζόν που έρχεται και με πλάνο, με ξεκάθαρη επιθυμία να «γράψει» περισσότερες συμμετοχές.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, «ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ» Ο ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ

*Σχολιάζαμε στο προηγούμενο σημείωμα μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ πως ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης θα πρέπει να βελτιώσει το δημιουργικό του παιχνίδι, να γίνει πιο ουσιαστικός στο επιθετικό τρίτο. Απόψε ήταν άριστος σε αυτό το κομμάτι, φυσικά η διάρκεια είναι εκείνη που μετρά. Συνεργάστηκε πολύ καλά με τους χαφ ενώ είχε και την ασίστ στο γκολ του Καμπετσή που λανθασμένα ακυρώθηκε, έχοντας σημαντική συμμετοχή στο «χτίσιμο» της φάσης από αριστερά.

*Ανεξάρτητα από το γκολ που πέτυχε απόψε για το 2-0, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος είναι με διαφορά ο πιο «κερδισμένος» παίκτης του Παναθηναϊκού από την διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος. Ο τραυματισμός του Πούγγουρα, τον έφερε στο πλευρό του Σένκεφελντ και μέχρι στιγμής οι εμφανίσεις του είναι πάρα πολύ καλές θυμίζοντας σε όλους και περισσότερο στον Τσάβι Ρόκα το πόσο αξιόπιστος είναι ο Έλληνας στόπερ και σε καμία περίπτωση δεν είναι για τέταρτη λύση. Υπόδειγμα συμπεριφοράς μέσα και έξω από το γήπεδο.

Υ.Γ1: Αυτό που κάνει ο Ευαγγέλου για να ακυρώσει το γκολ του Καμπετσή είναι ο ορισμός της κακής χρήσης του VAR. Θα μπορούσε να γυρίσει και κανένα δίλεπτο πίσω την φάση, για να βρει υποψία φάουλ και να μην μετρήσει το πεντακάθαρο γκολ του Έλληνα φορ, ο οποίος έχει κάθε δίκιο να τραβάει τα μαλλιά του για το δεύτερο τέρμα του που ακυρώθηκε μέσα σε τρεις ημέρες, για κάτι που δεν έκανε ο ίδιος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.