Ο ένας στα καλύτερά του, ο άλλος υπό διάλυση από επιλογή!

Ο ένας στα καλύτερά του, ο άλλος υπό διάλυση από επιλογή!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο ένας στα καλύτερά του, ο άλλος υπό διάλυση από επιλογή!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την δεδομένη ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και τον Παναθηναϊκό που κινδυνεύει να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα διαλυμένος, από δική του απόφαση!

Από την μία ένα σύνολο με σούπερ ποιοτικό ρόστερ, με έναν εξαιρετικό προπονητή που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης, μία ομάδα που οδεύει προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας και το σημαντικό κίνητρο να το πάρει αήττητη. Μία ομάδα που βρίσκεται στους «4» του Κυπέλλου, στους «16» του Europa, ένα σύνολο που πέτυχε το κορυφαίο γκολ της σεζόν και ένα από τα καλύτερα της δεκαετίας. Όχι από μία ατομική ενέργεια. Όχι από μία σουτάρα ή ένα ανάποδο ψαλίδι. Αυτά είναι τα… εύκολα. Το 2-0 του Ολυμπιακού προέρχεται έπειτα από 22 επαφές, κατοχή της μπάλας πάνω από ένα λεπτό, δείγμα ξεκάθαρο της δουλειάς του προπονητή και της πίστης των παικτών στο πλάνο.

Από την άλλη; Μία ομάδα που εξαιτίας της τιμωρίας από την ΟΥΕΦΑ δεν έχει κανένα κίνητρο, μία ομάδα που σε δέκα ημέρες θα διαλυθεί για να ξαναδημιουργηθεί από την αρχή ενόψει της νέας σεζόν και ενώ έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι τέλος Ιουλίου στο φετινό πρωτάθλημα. Θα διαλυθεί από επιλογή της, καθώς ο σύλλογος εκτός του ότι δεν κατάφερε να βρει άκρη με τα περισσότερα συμβόλαια που λήγουν στο τέλος του μήνα, έδωσε το «οκ» σε μερικούς να φύγουν και νωρίτερα! Απίθανα πράγματα! Όταν η ίδια η διοίκηση του Παναθηναϊκού βλέπει τα πλέι-οφ ως αγγαρεία, πώς να πείσεις τους παίκτες να είναι αυτοί που πρέπει, όταν έτσι κι αλλιώς δεν έχουν κίνητρο; Κάποια πράγματα, έχουμε ξαναπεί, πως γίνονται μόνο σε αυτή την ομάδα. Σε αυτή την ομάδα που έδιωξε τον προπονητή της πριν την έναρξη των πλέι-οφ, με επιστολή στο σπίτι του!

Ο Βαγιαννίδης λόγω Ίντερ ζήτησε να μην παίξει και δεν παίζει. Ο Αποστολάκης έφυγε από τις 15 του μήνα για να κάνει διακοπές και να πάει ξεκούραστος για προετοιμασία στο ΑΠΟΕΛ! Μετά τον τραυματισμό του Γιόχανσον, ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς δεξί μπακ! Ο Ζαχίντ ζήτησε να φύγει και φεύγει πριν το ματς με τον ΟΦΗ! Γιατί το παιδί να μην πάει διακοπές; Έτσι κι αλλιώς στα πλέι-οφ, τουρισμό κάνει. Ο Χρήστος Δώνης, τώρα. Παναθηναϊκός από μικρός, προπονητής ο πατέρας του. Λήγει το συμβόλαιό του στο τέλος του μήνα αλλά κι αυτός έπαιξε απόψε για τελευταία φορά. Άδεια και εκείνος, αν και έχει συμβόλαιο, να φύγει πριν τον ΟΦΗ. Όταν όλοι φεύγουν, χαζός είναι να κάτσει να παίξει μέχρι το φινάλε των πλέι-οφ; Ινσούα; Μία από τα ίδια. Κι αυτός νωρίτερα… γιατί έχει τα νεύρα του! Ο Νούνες και αυτός είναι πιθανό να φύγει σε λίγες ημέρες αν και έχει κανονικά συμβόλαιο για τα επόμενα χρόνια, απλά βρίσκεται μια ανάσα από την μεταγραφή του στην Ακαδημία Πούσκας!

Οι περισσότερες ομάδες στον πλανήτη βρίσκουν λύσεις, στον Παναθηναϊκό τα αυτονόητα είναι και τα δύσκολα.

Να δούμε τι θα συμβεί με τον Ανουάρ και τον Νατζ, όμως, το δεδομένο είναι πως ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός αντιμετωπίζει αυτά τα παιχνίδια με μία τρομερή προχειρότητα απέναντι στο πρεστίζ, το όνομά και το μέγεθός του, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να κάνει ότι γουστάρει, να φεύγει όποτε θέλει. Τότε γιατί υπάρχουν συμβόλαια; Ας φύγουν όλοι για διακοπές, να… κλείσει το μαγαζί και να ανοίξει όταν έρθει ο Πογιάτος για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Για το παιχνίδι, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ο Ολυμπιακός είναι τουλάχιστον δύο κλάσεις πάνω από τον Παναθηναϊκό αυτή την περίοδο. Όταν στο 20’ το σκορ είναι 2-0 και η αντίδραση του «τριφυλλιού» έρχεται με ευκαιρία στο φινάλε του αγώνα, τι να συζητήσεις, τι να αναλύσεις και τι να πεις; Οι «πράσινοι» έχασαν με κάτω τα χέρια, δεν ήταν πάνω του μετρίου σε κανέναν τομέα του αγώνα και αναλώθηκαν σε μία ανούσια κατοχή της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο αντίπαλος κατέβασε ταχύτητα, ξεκούρασε βασικούς και έκανε διαχείριση δυνάμεων για τον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Υ.Γ1: Η εκλογή του Μπουτσικάρη στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ οφείλεται πρωτίστως στον ίδιο τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ και το προφίλ του και στην συνέχεια στην στήριξη της υποψηφιότητας από τον ΠΑΟΚ και τον ΑΕΚ. Καλά τα μαντάτα είναι για την Λίγκα που βρίσκει έναν άνθρωπο να συνεχίσει το έργο του Λυσάνδρου ως προς την βελτίωση του «προϊόντος» και όχι κάποιον που θα αναλάμβανε για να εξυπηρετήσει συμφέροντα. Για τον Παναθηναϊκό; Δεν του αλλάζει την ζωή, δεν τον βοηθά σε κάτι, επί της ουσίας. Μόνο επικοινωνιακά και μέχρι εκεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.