Ο «τελειωμένος» Δώνης θα αντέξει στο... pressing του Αλαφούζου;

Ο «τελειωμένος» Δώνης θα αντέξει στο... pressing του Αλαφούζου;

Ο «τελειωμένος» Δώνης θα αντέξει στο... pressing του Αλαφούζου;

bet365

Ο Μιχάλης Τσαμπάς... διαβάζει ως unfair την «επιστολή-ώθηση σε παραίτηση» του Γιάννη Αλαφούζου προς τον Γιώργο Δώνη, λίγο πριν την έναρξη των πλέι οφ και περιμένει την επόμενη κίνηση του (ακόμη) προπονητή του Παναθηναϊκού.
Όταν προπονητής με τεχνικό διευθυντή συναντιούνται μετά από περίπου 2.5 μήνες και το «καλησπέρα» ουσιαστικά εξαντλεί όλη την επαφή τους, τότε γίνεται εύκολα κατανοητό ότι σύντομα θα προκύψει και κάποια διαζύγιο. Ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος δεν... επέτρεψε να γραφτούν και πολλά σενάρια για την «ψυχρή συνάντηση» που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Κορωπί, ο Γιώργος Δώνης με τον Τσάβι Ρόκα.
Πριν αρχίσουν οι αναλύσεις, πριν χυθούν... τόνοι μελάνι και τα πληκτρολόγια πάρουν φωτιά, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού ουσιαστικά έβαλε την... σφραγίδα στο χρονικό «ενός προαναγγελθέντος θανάτου» ή διαζυγίου για την ακρίβεια. Mε μια επιστολή.
Πριν μπούμε στον κυκεώνα της πανδημίας, πριν κλειστούμε σπίτια μας υπό τον φόβο του κορονοϊού είχε ανοίξει για τα καλά το θέμα του προπονητή ο οποίος επισήμανε σε μια συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι το «μεγάλο θέμα» που υπάρχει ανάμεσα στον ίδιο και την διοίκηση. Ακολούθησε η καραντίνα, το #menoumespiti, «νέκρωσε» το ποδόσφαιρο και όλα αυτά πήγαν στην άκρη. Με τις ακτίνες κανονικότητας όμως επέστρεψε και το βαρύ κλίμα που υπήρχε στον Παναθηναϊκό.
Μια εβδομάδα πριν αρχίσουν τα πλέι οφ, ουσιαστικά οι «πράσινοι» θα πορευτούν σε αυτά με έναν προπονητή που για τον ιδιοκτήτη, αλλά και για τον τεχνικό διευθυντή έχει «τελειώσει». Με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τον ίδιο τον σύλλογο, που καλείται σε σερί ντέρμπι στο μίνι πρωτάθλημα να παίξει για την αξιοπρέπεια του με ένα ρόστερ που επίσης την «επόμενη μέρα» δεν θα υφίσταται. Ήδη άλλωστε μέσω των social media οι... φευγάτοι ανακοινώνουν από μόνοι το αντίο στο «τριφύλλι».
Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση και το τι θα κάνει ο ίδιος ο Γιώργος Δώνης. Φυσικά δεν είναι κανένας... χτεσινός στον χώρο; Δεν είναι καν «φρέσκος» στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Το αντίθετο. Οπότε αποκλείεται από καιρό να μην έχει πάρει χαμπάρι προς τα που πάει η δουλειά. Απλά με το... διπλό χτύπημα της Παρασκευής, από Ρόκα και Αλαφούζο, πείστηκε ακόμη και ο πλέον δύσπιστος.
Το «τρένο» δεν είναι κάποιος προπονητής στην δύση της καριέρας του. Οι φιλοδοξίες του πολλές και μεγάλες και πρόσφατα τις έκανε ξανά γνωστές σε συνέντευξη του στο gazzetta. Οπότε πέρα από όλα τα άλλα, στην πρώτη γραμμή υπάρχει και η προσωπική αξιοπρέπεια. Είναι κατανοητό από όλους ότι η επιστολή Αλαφούζου δεν φέρνει... νέα ήθη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε κάποιον αθλητικό πολιτισμό που οφείλουμε να του βγάλουμε το καπέλο.
Απλά είναι ένα μέτρο πίεσης προς τον Δώνη για να... πάρει το καπελάκι του από τώρα, να ανοίξει την πόρτα του Κορωπίου και να φύγει. Φυσικά το κέρδος του Αλαφούζου στην περίπτωση αυτή είναι η γενναία αποζημίωση που σε κάθε άλλη περίπτωση θα κληθεί να δώσει στον προπονητή. Το... αφεντικό του Παναθηναϊκού δεδομένα αυτό εξετάζει πάνω από όλα, καθώς υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να σκεφτεί πως η ομάδα του χρειάζεται την απαραίτητη ηρεμία στα ντέρμπι των πλέι οφ. Όμως τα περί ηρεμίας δεν τα σκέφτηκε καν προ ετών όταν έκλεισε την κάνουλα σε σεζόν που ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε τίτλο, σιγά μην τα σκεφτεί τώρα που απλά το γόητρο είναι το διακύβευμα.
Πλέον απομένει να δούμε σε αυτή την ιδιότυπη παρτίδα σκάκι ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Γιώργου Δώνη. Μπορεί να αντέξει για ένα μήνα ακόμη γνωρίζοντας καλά πως είναι... τελειωμένος (ακόμη και με τον κίνδυνο σε ένα άσχημο αποτέλεσμα για την ομάδα του να... φάει τη λέζα του αδιάφορου) ή το unfair του ιδιοκτήτη θα τον κάνει να το «πάει μέχρι τέλους»;
ΥΓ. Και μια ακόμη παράμετρος. Το γεγονός ότι τα ματς των πλέι οφ θα γίνουν χωρίς κόσμο, λόγω κορονοϊού, έκανε και πιο... εύκολη την αποστολή της επιστολής από τώρα. Το «Γιώργος Δώνης» δεν γίνεται να ακουστεί στις εξέδρες όπως είχε συμβεί στα τελευταία ματς του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ούτε οποιαδήποτε άλλη αντίδραση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσαμπάς
Μιχάλης Τσαμπάς

Η πρώτη επαφή με τον.. χώρο έγινε στις «Παιδικές Φωνές» της Τετάρτης Δημοτικού σε ένα σχολείου του Αγρινίου. Ενα αθλητικό μονόστηλο και... όλος ο κόσμος δικός του. Από τότε κύλησαν... τόνοι κυβικά νερού στο αυλάκι αλλά το μυαλό πάντα εδώ γύρω τριγύριζε.

Για μια δεκαετία και κάτι μια μαγευτική περιήγηση στον κόσμο του χαρτιού και της εφημερίδας. Εφημερίδων για την ακρίβεια. Και μια και δύο και τρεις. Με μια τζούρα κι από ραδιόφωνο. Όμως η άλλοτε κραταιά και πλέον μια γλυκιά ανάμνηση «Αθλητική Ηχώ» έχει την δική της ξεχωριστή θέση στην καρδιά.

Κι από τον Ιούνιο του 2008 (βάλε κι ένα μήνα πριν τα δοκιμαστικά) το Gazzetta κυριαρχεί. Τα κτήρια αλλάζουν. Πότε Κατεχάκη, πότε Νέο Ηράκλειο και τώρα Αγία Παρασκευή. Η αγαπημένη όμως συνήθεια 15 ετών δεν αλλάζει ποτέ. Θέματα, τίτλοι, ειδήσεις, μεταγραφές, αποκλειστικότητες, συνεντεύξεις, αφιερώματα, μεγάλες διοργανώσεις. Όλα περνάνε μπροστά από τα μάτια και μεταφέρονται με αγάπη στην οθόνη. Συνεχίζεται...