Ο Καραταΐδης στο Gazzetta.gr για όλους τους αντιπάλους της καριέρας του: «Ραούλ o πιο δύσκολος»

Αντώνης Πατσούρας
Ο Καραταΐδης στο Gazzetta.gr για όλους τους αντιπάλους της καριέρας του: «Ραούλ o πιο δύσκολος»

bet365

Ο Κυριάκος Καραταΐδης επιλέγει τους καλύτερους επιθετικούς που αντιμετώπισε στην σπουδαία καριέρα του.

Οι κουβέντες με τον Κυριάκο Καραταΐδη έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά όταν πρόκειται για ποδοσφαιρικές.

Είναι ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Α' εθνική και έχει αγωνιστεί με την ομάδα του Πειραιά σε περισσότερα από 500 παιχνίδια.

Βασικό μέλος της εθνικής ομάδας για χρόνια ήταν από εκείνους που ταξίδεψαν στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στο "παρθενικό" Μουντιάλ του 1994.

Τεράστια προσωπικότητα. Ήταν για χρόνια ο "βράχος" της άμυνας του Ολυμπιακού. Σέντερ μπακ, πλάγιος μπακ, λίμπερο. Έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 1988 έως το 2001. Είχε και έχει τον σεβασμό όλων. Αγωνίστηκε δίπλα σε σπουδαίους παίκτες αλλά είχε και μεγάλους αντιπάλους.

Το θέμα της κουβέντας μας είναι οι μεγάλοι αντίπαλοι που συνάντησε στην καριέρα του και "χτυπήθηκε" μαζί τους για να υπερασπιστεί την ομάδα (Ολυμπιακός, εθνική Ελλάδος).

Η εντολή του Ντέταρι

Είναι στα πρώτα χρόνια του στον Ολυμπιακό. Στην ομάδα είναι ο διεθνής Μαγυάρος Λάγιος Ντέταρι και προπονητής της είναι ο πεθερός του Ίμρε Κόμορα. Το πρωτάθλημα πλησιάζει προς τη λήξη του και στην δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε ο Ολυμπιακός παίζει με τον Πανιώνιο στο "Καραϊσκάκη".

Ο Ντέταρι έχει κόντρα με τον Μαύρο για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Ο Θωμάς Μαύρος έχει ελαφρύ προβάδισμα. Ο Λάγιος εκείνη την ημέρα μιλάει στον Καραταΐδη και του ζητάει να πιάσει τον Μαύρο, που είναι στα τελειώματα της καριέρας του.

«Τον πρόλαβα στο φινάλε τον Μαύρο. Μεγάλος σέντερ φορ, δύσκολος. Μου είχε πει σ' εκείνο το παιχνίδι ο Λάγιος, ο οποίος ήταν απίστευτος παίκτης, να τον παίξω μαν το μαν για να μην βάλει γκολ. Δεν έβαλε ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Είναι εκείνο το ματς που κερδίσαμε με δυο αυτογκόλ του Χατζημωϋσιάδη»,μας λέει για τον Θωμά Μαύρο και η κουβέντα πάει σ' έναν άλλο μεγάλο άσο της εποχής που έπαιξε και συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, τον Νίκο Αναστόπουλο:

«Τι να πω για τον Νίκο. Το μυρίζονταν το γκολ. Δεν τον μάρκαρα ποτέ ως αντίπαλος. Ήμουν αριστερός μπακ. Θα σου πω ότι το πρώτο μου παιχνίδι στον Ολυμπιακό ήταν απέναντι στον Πανιώνιο όπου έπαιζε ο Αναστόπουλος αλλά δεν τον μάρκαρα εγώ. Έπαιξα χρόνια συμπαίκτης του. Απρόβλεπτος και μεγάλος γκολτζής.

Μετά από τον Νίκο είχε έρθει ο Προτάσοφ. Πολλά χρόνια συμπαίκτης και τον είχαν παίξει αντίπαλος όταν πήγε στη Βέροια. Επιθετικός παγκόσμιας κλάσης».

Σαραβάκος-Βαζέχα: Οι αιώνιοι αντίπαλοι

Τα μεγάλα παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου ειδικά εκείνη την εποχή και φυσικά και σήμερα είναι αυτά μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο Κυριάκος Καραταΐδης είχε την τύχη ή την ατυχία να παίξει αντίπαλος με δυο σπουδαίους επιθετικούς του Παναθηναϊκού. Ξεκίνησε κόντρα στον Δημήτρη Σαραβάκο και τελείωσε με τον Κριστόφ Βαζέχα.

«Με τον Σαραβάκο ξεκίνησα ως αντίπαλος εκείνα τα χρόνια. Από τους καλύτερους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει. Είχε τρομερή ποιότητα, είχε ταχυδύναμη. Μετά ο Παναθηναϊκός έφερε και τον Βαζέχα.

Ο Πολωνός έχει γράψει χρυσή ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τρομερά αποτελεσματικός παίκτης,δεινός σκόρερ. Ο Βαζέχα σε έτρεχε για 90'. Ήταν άλλο στυλ από τον Σαραβάκο»,μας λέει ο "κάπτεν" του Ολυμπιακού για τους δυο "αιώνιους" αντιπάλους.

Ο Δημητριάδης και ο "μαχητής" Ντέμης

Δυο παίκτες ακόμη που ξεχωρίζει είναι ο Βασίλης Δημητριάδης και ο Ντέμης Νικολαϊδης που έπαιξαν και οι δυο στην ΑΕΚ. «Ο Δημητριάδης από τον Άρη ακόμη έκανε σπουδαίες χρονιές. Πολύ αξιόλογος αντίπαλος. Τον έπαιζα χρόνια όταν πήρε μεταγραφήσ την ΑΕΚ.

Ήταν μαζί με τον Βαζέχα και τον Αλεξανδρή εκείνοι που κέρδιζαν τον τίτλο του 1ου σκόρερ», λέει για τον Δημητριάδη και μας μιλάει για τον Ντέμη: «Βραχύσωμος, εκρηκτικός παίκτης. Το μεγάλο του ατού ήταν ότι ήθελε πάντα να κερδίζει. Μεγάλος μαχητής ο Ντέμης και έξυπνος».

Μαχλάς: Η καψούρα του Παναγούλια

Ο Κούλης δεν θέλει ν΄αδικήσει κάποιον μεγάλο αντίπαλο του και το μυαλό του πάει στο Νίκο Μαχλά: «Τον Νίκο τον είχα αντίπαλο από πιτσιρικά. Έπαιζε στον ΟΦΗ. Έδειχνε από μικρός πως θα γίνει πολύ καλός. Να ξέρεις ο Νίκος ήταν η μεγάλη καψούρα του Παναγούλια. Τον πήρε στο Μουντιάλ του 1994 και ήταν βασικός.

Δεν έφτασε τυχαία εκεί που έφτασε να παίξει στην Ολλανδία, σε μια διαφορετική από τη σημερινή εποχή, και να πάρει και το "χρυσό παπούτσι". Θυμάμαι εκείνο το γκολ του Νίκου με την εθνική ομάδα κόντρα στη Ρωσία στο ΟΑΚΑ. Τότε ήταν σαν να παίζαμε σε γήπεδο στην Αργεντινή με την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει ο κόσμος. Νομίζω μ' εκείνη τη νίκη ήμασταν 1οι στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ».

Ο Χούτος και ο βαλές...

Στον Ολυμπιακό είχε την τύχη να παίξει με μεγάλα σέντερ φορ. Ήταν στην ίδια ομάδα με τον Αλεξανδρή, τον Ίβιτς, τον Γκόγκιτς. Τον ρωτήσαμε ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος του στα διπλά στο Ρέντη και σίγουρα δεν περιμένα αυτή την απάντηση: «Ο Χούτος. Αυτός ήταν ο πιο δύσκολος. Δεν τον έκοβα ούτε με βαλέ! Είχε τρομερά προσόντα αυτό το παιδί.

Θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία. Δεν αξιοποίησε όσο θα έπρεπε το ταλέντο του. Με τους άλλους μια κέρδιζα, μια έχανα. Ο Αλεξανδρής ήταν αντίπαλος στην ΑΕΚ αλλά τη μεγάλη καριέρα την έκανε στον Ολυμπιακό. Μεγάλος γκολτζής. Σπουδαίος και ο Ίλια. Άλλη φινέτσα. Ξεχωριστός ήταν ο Γκόγκιτς. Μας έμαθε πως παίζει το σέντερ φορ και ήταν 35 χρονών!».

Ο Ραούλ κερδίζει τον τίτλο

Είναι ο 2ος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και ο 3ος σκόρερ όλων των εποχών στο Champions League έχοντας μονάχα μπροστά του τον Μέσι και τον Ρονάλντο σε μια εποχή βέβαια που η διοργάνωση έχει περισσότερα παιχνίδια ανά έτος.

Ο Ραούλ ήταν ένας φανταστικός φορ και ο Κυριάκος Καραταΐδης τον θεωρεί τον πιο δύσκολο αντίπαλο που είχε στην καριέρα του και μας εξηγεί το γιατί: «Παιχταράς. Τότε ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο έπαιζε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League. Νομίζω έπαιξα αντίπαλος του 6 φορές. Τον είχα μάθει και με είχε μάθει καλά.

Όπως και εγώ δύσκολα θα απουσίαζε από κάποιο παιχνίδι. Θυμάμαι έβγαινε πολύ έξω από την περιοχή για να σε τραβήξει. Τότε η Ρεάλ ήταν διαστημική. Εσύ τι κάνεις; Τον ακολουθείς; Χάνεις. Μένεις πίσω; Αυτός γίνονταν κάτι σαν δεκάρι και μοίραζε παιχνίδι. Τεράστιος παίκτης. Ο πιο ζόρικος αντίπαλος μου».

Το αριστερό του Σούκερ

Τον Νταβόρ Σούκερ, τον παίκτη που οδήγησε την Κροατία στην 3η θέση του Μουντιάλ του 1998, ο Καραταΐδης τον είχε αντιμετωπίσει και με την εθνική ομάδα αλλά και με τον Ολυμπιακό. Πρώτα με τη Σεβίλη και μετά με την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Είναι αλήθεια έπαιξε κάμποσες φορές. Ο κάθε αμυντικός πάντα προσπαθεί να διαβάσει τη σκέψη του αντιπάλου σέντερ φορ. Δεν τον διάβαζες τον Σούκερ. Δεν ήταν πολύ γρήγορος. Είχε όμως γρήγορα τελειώματα, έπαιζε καλά με την πλάτη, είχε "περίεργο" σώμα και είχε εκείνο το τρομερό αριστερό! Δεν ξεχνάω εκείνο το γκολ από πολύ μεγάλη απόσταση που μας είχε βάλει με την Σεβίλη εδώ στο Καραϊσκάκη», μας λέει ο Κούλης για τον Σούκερ.

Ο Σίρερ και οι άλλοι...

Σε φιλικό προετοιμασίας για το Μουντιάλ 1994 η εθνική ομάδα παίζει με την Αγγλία στο παλιό Γουέμπλεϊ. Χάνει με 5-0! Τότε στην εθνική Αγγλίας έπαιζε και ο μεγάλος Άλαν Σίρερ: «Άστα το θυμάμαι το παιχνίδι. Παίζαμε με λίμπερο και εγώ ήμουν σ' αυτή την θέση τότε. Έτσι δεν τον μάρκαρα αλλά ήταν το κάτι άλλο». Στο Μουντιάλ παίζει βασικός απέναντι στην Βουλγαρία αλλά πάλι ως λίμπερο δεν μαρκάρει τον Χρίστο Στόιτσκοφ.

Παίζει αντίπαλος με τον Πάουλο Φούτρε για τον οποίο μας λέει ότι ήταν φανταστικός παίκτης ενώ στο Champions League θα συναντήσει και άλλους σημαντικούς επιθετικούς. «Εντάξει δύσκολος ήταν ο Ιντζάκι και εκείνος ο Ζαρντέλ της Πόρτο. Αυτός ο άνθρωπος νόμιζες ότι το κεφάλι του ήταν άλλο ένα πόδι! Σπουδαίος και ο Ζάχοβιτς. Δεν τον έπαιξα ως αντίπαλο αλλά είχε τρομερές κινήσεις.

Στον Ολυμπιακό βέβαια δεν έπιασε. Είχα παίξει όταν μ' έβαλε ο Μπάγεβιτς αριστερά στο "Μπερναμπέου" με τον Μοριέντες. Πολύ δυνατός και αυτός με χρόνια στη Ρεάλ». Στη Γιουβέντους έπαιζε εκείνα τα χρόνια και ο Ζιντάν και για λίγες στιγμές τον αντιμετώπισε: «Δεν τον έκοβες. Περνούσε όλη την άμυνα. Τεράστιος. Τα έχει κερδίσει όλα στην καριέρα του».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα